Buitenlandse media verbaasd over vliegende koning

19 mei 2017 om 13:03 door Puck Roest
Buitenlandse media verbaasd over vliegende koning
„Ze noemen KLM niet voor niets de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij”, grapt CNN. Foto: ANP

In Nederland wisten wij natuurlijk allang dat koning Willem-Alexander zich liet omscholen tot piloot. Maar inmiddels zijn ook de buitenlandse media op de hoogte. Zijn bijbaan als KLM-piloot is ondertussen wereldnieuws.

'Dutch king reveals secret life — as a KLM airline co-pilot', kopt The Washington Post. 'Badass Dutch king has secretly been an airline pilot for 21 years', schrijft Mashable. 'Dutch king reveals he held part-time job as airline pilot', aldus The Guardian.

 

Veel media zijn verbaasd dat de koning zijn hobby uitoefende zonder dat het grote publiek daar veel van wist. „Ze noemen KLM niet voor niets de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij”, grapt CNN.

Afgelopen woensdag onthulde de koning dat hij twee keer per maand achter het stuur van de KLM Cityhopper kruipt. Volgens de koning merkten passagiers er weinig van, en op Schiphol werd hij niet vaak herkend, dankzij zijn KLM-uniform met pet.

 

Een aantal passagiers herkende de stem van de koning wel, maar hij had een trucje om zijn naam niet te hoeven zeggen. „Het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik námens captain en bemanning de passagiers van harte welkom heet. Dan hoef ik mijn eigen naam niet te noemen. Maar de meeste mensen luisteren toch niet”, vertelt hij lachend tegen De Telegraaf.

Afgelopen dinsdag zat de koning voor het laatst in de cockpit van een Cityhopper. Hij laat zich namelijk (weer) omscholen, zodat hij binnenkort een Boeing 737 kan besturen. Dus de volgende keer dat je in een Boeing van KLM stapt, goed opletten of je de koning hoort!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!