Creatief met je OV-chipkaart: ‘Uitgedaagd door NS’

20 april 2017 om 15:10 door Sander Schomaker
Creatief met je OV-chipkaart: ‘Uitgedaagd door NS’

Naar aanleiding van de OV-chipkaart met daarop een foto van Ernie uit Sesamstraat, waar controleurs van de Rotterdamse RET vorige week op stuitten, plaatste Metro een oproep of er meer mensen waren met zo’n opmerkelijke foto op hun kaart. De reacties stroomden binnen op de redactie. Wij spraken een aantal creatievelingen over hun prachtige ov-creaties.

Lolletje

Jasper plaatste een foto van zichzelf maar dan ondersteboven op zijn OV-chipkaart. „Ik heb dat jaren geleden gedaan in mijn studententijd”, zegt hij. „Ik heb er ook nog een paar vliegende NS-treinen op de achtergrond bijgeplakt. Met deze foto heb ik netjes voldaan aan de richtlijnen, dus ik heb er ook nooit problemen mee gehad. Als er zo weinig richtlijnen zijn, voel ik me wel uitgedaagd om er iets creatiefs mee te doen. Maar het was ook meer een lolletje. Nu gebruik ik de OV-chipkaart nog maar zelden. Ik werk inmiddels bij reclamebureau Byron en heb een auto, dus ik zit niet vaak meer in de trein.”

Grenzen op zoeken

Elmer uit Amsterdam meldde dat hij al lang reist met een foto van een hond zonder oren op zijn OV-chipkaart. „Het is al een jaar of vijf geleden dat ik die foto op die OV-chipkaart liet zetten”, zegt Elmer. „Ik weet niet eens meer precies hoe dat gegaan is. Maar ik heb er nooit problemen mee. Ik reis dan ook vooral met de metro en daar word ik niet vaak gecontroleerd.”

Elmer plaatste de foto om te kijken hoever hij kon gaan. „Ik vind het altijd leuk om de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is. Ik heb een eigen YouTube-kanaal ‘Hallo Elmer’ en daarop laat ik zien wat er bijvoorbeeld mogelijk is in Google Maps. Zo heb ik een foto van mezelf op de top van de Mount Everest gezet. Die heeft er een tijdje opgestaan. En ik heb een 360 gradenfoto van het Wertheimpark in Amsterdam geplaatst en daar heb ik beren aan toegevoegd. Die is nog te zien.”

FUCK

Rianne Elyse heeft een foto op haar ov-kaart waar op haar shirt heel duidelijk ‘FUCK’ te lezen valt. „Charmant met mijn hoofd en ‘fuck shirt’, nietwaar?”, reageert ze. „Dit was in de tijd dat ik zelf officiële pasfoto's maakte als beroep en de enige regels voor de ov-kaartfoto waren ‘kleur of zwartwit’ en ‘je gezicht moet erop staan’. Nou bij deze. Ik krijg er best vaak opmerkingen over bij controles.”

Meer inzendingen

Heb jij een coole OV-chipkaartfoto die je met de rest van de wereld wil delen? En mogen wij die hier plaatsen? Stuur hem dan naar ons. Dat kan via e-mail (foto@metronieuws.nl), een berichtje via Facebook of via Snapchat (@snapmetro).

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!