Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo
Likeability of 5

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Afbeelding ter illustratie. Foto: ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

Elselotte Smink

11 APR 2017

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo heeft de plank flink misgeslagen met een Facebookpost. In de post wordt onder de hashtag #HumansofDeliveroo Deliveroo-medewerker Rohit voorgesteld, een „tropische verrassing” die „zoals het een echte Indiër betaamt, een enorme datanerd is”.

Het bericht laat ook een foto zien van Rohit (op minder zonnige dagen noemt het bedrijf hem Kevin, zijn Nederlandse naam) waarin hij stukjes ananas in zijn mond houdt.

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Screenshot Deliveroo

Op Twitter werd dinsdag boos en verbaasd gereageerd op het ogenschijnlijk racistische bericht:

Deliveroo heeft het bericht inmiddels verwijderd. De dienst zegt dat het bericht met een dikke knipoog was gemaakt en laat weten dat de jongen die te zien is op de foto er zelf om kon lachen.

#HumansofDeliveroo

Onder de hashtag werden al eerder personeelsleden van Deliveroo onder de aandacht gebracht met een tekstje en foto van eten, maar deze berichten gingen puur en alleen om de karakters van de werknemers.

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Facebook Deliveroo

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Facebook Deliveroo

Ai, pijnlijk...

Het is bij lange na niet de eerste keer dat een bedrijf onder vuur komt te liggen door een ietwat onhandig of ongenuanceerd (in sommige gevallen is dat nog zacht uitgedrukt) bericht op social media. Metro somt er een paar op:

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Foto: Screenshot Buzzfeed

1. Typisch vrouwending

Modemerk Vera Bradley besloot vorig jaar haar imago een beetje op te frissen door een nieuwe campagne op te starten, onder de hashtag #itsgoodtobeagirl. Goed idee, zou je zeggen. Toch ontstond er een hoop woede door de statements en voorbeelden die het merk zelf liet zien op social media. Zo vonden veel mensen dat ‘Het moment dat een man je een stoel aanbiedt’ en ‘In staat zijn om af te spreken met jongens maar nog steeds als een vrouw behandeld worden’, seksistisch en niet echt meer van deze tijd waren.

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Foto: Twitter @the_bethtay

2. Wie is de winnaar?

Het Thaise beautylabel Seoul Secret stuurde vorig jaar een tweet de wereld in onder de hashtag #WhiteMakesYouWin, om een campagne aan te prijzen voor cosmetica die je huid lichter maakt. In het filmpje dat bij de tweet zat, was een actrice te zien die vertelt hoe haar witte huid haar heeft geholpen succes te behalen. Natuurlijk viel dit niet in goede aarde…

3. Niet veilig voor op het werk

In 2014 probeerde vliegmaatschappij US Airways een klant via Twitter een antwoord te sturen. Hier zat alleen een wel heel ongepaste foto (lees: pornografisch) bij. Het bericht werd snel verwijderd, maar toen was het kwaad al geschied. Hoe het zover had kunnen komen? Volgens een verklaring probeerde één van de werknemers een foto te rapporteren als ongewenst en werd het kiekje in kwestie toen per ongeluk ook gekopieerd naar de volgende tweet. Ai. De foto in kwestie kun je -op eigen risico- hier bekijken.

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Foto: Twitter @LG_France

4. Wat niet buigt, breekt

Toen de iPhone 6 uitkwam, brak er een heuse #bendgate uit, waarbij foto’s werden geüpload van de toestellen die door de grootte waren omgebogen in broekzakken. Concurrent LG Frankrijk dacht hier slim op in te spelen door een tweet de deur uit te doen met de volgende tekst: „Onze smartphones buigen niet, ze hebben een ronding van zichzelf;)”. Probleempje: de tweet van het officiële account was verstuurd vanaf een iPhone. Daar ging de scherpe grap!

Ophef op Twitter om racistisch bericht van Deliveroo

Foto: Instagram @claddison

5. Persoonsverwisseling

Een werknemer van online beautymagazine Total Beauty had tijdens de Oscar-uitreikingen geen bril op. Het account van het blad complimenteerde Oprah via een tweet met haar tattoos en schreef erbij dat ze geen idee hadden dat ze überhaupt tattoos had. Dat kan kloppen, want op de foto was Whoopi Goldberg te zien. Oeps!


love
user_bd12d8bc2cfddce1bcc3ba4d8bb246d10efa635e_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

72

Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege salmonella

Kijk uit met babyvoeding van Kruidvat/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

41 MIN

Winkelketen Kruidvat heeft een belangrijke oproep gedaan aan mensen die de afgelopen maanden babyproducten in huis hebben gehaald. Het is oppassen geblazen, want verschillende producten kunnen besmet zijn met salmonella.

Uit voorzorg

Sneeuw zorgt voor spanning en trots bij Buienradar

Nederland werd maandag wederom bedekt onder een laag sneeuw. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

2 UUR

Het is stil op de werkvloer bij Buienradar. Normaal gesproken krioelt het er van de medewerkers, maar in verband met de sneeuwval is er nu slechts een handjevol mensen aanwezig. „Als meteoroloog moet ik natuurlijk wel aanwezig zijn”, zegt Jennifer Faber. „De mensen die aan de website werken en social media bijhouden kunnen prima thuis werken, maar ik heb nu eenmaal alle apparatuur nodig om zo goed mogelijk de weersverwachtingen te verzorgen. Bovendien verzorgen we vanuit hier de uitzendingen voor RTL.”

Sneeuw in Alaska. Foto: Marianke P

Nederlanders in het buitenland over ‘echte sneeuw'

In Alaska kijken ze niet op van een beetje sneeuw. Foto: Marianke P

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

2 UUR

Na wat natte sneeuw, was het afgelopen weekend dan eindelijk zover: de eerste echte sneeuw viel. En dat hebben we geweten ook, het land was in rep en roer en ook op social media konden we genieten van mooie plaatjes van witte lappendekens. Behalve dat de sneeuw ook heel mooi kan zijn, brengt het elke keer opnieuw weer de nodige chaos met zich mee. Denk aan lange files, treinen die uitvallen en glibberende valpartijen.

Liveblog code rood: sneeuw legt Nederland plat

Fietsen een sneeuwbui in Rotterdam ©ANP

Foto van 'Metro'

Metro

3 UUR

Het KNMI gaf rond het middaguur code rood uit vanwege hevige sneeuwval. Dit is de zwaarste categorie op het gebied van weerwaarschuwingen. Het weeralarm geldt voor bijna heel Nederland op de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Limburg na, hier geldt code oranje Er wordt een zeer zware avondspits verwacht, het openbaar vervoer is ernstig verstoord en de sneeuwval gaat tot in de avond duren. Op dit moment trekt er een sneeuwfront vanaf het zuiden naar het noorden. Dit bericht wordt aangevuld.

Update 17.05

Mannen met een buikje populair in datingapp

Een buik(je) is voor vrouwen die op zoek zijn naar een date vaak geen probleem.

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

3 UUR

Vrouwen die op zoek zijn naar een date hebben natuurlijk het liefst een man met een sixpack, brede armen en een stevige borstkas om tegenaan te kruipen, maar mannen met een buikje hoeven niet te wanhopen. Uit onderzoek van datingapp The Inner Circle onder tweeduizend Nederlandse gebruikers blijkt dat heren met een paar kilootjes te veel 2,5 keer meer kans op een match hebben dan lange of dunne mannen.

Yes: deze leerlingen krijgen ijsvrij van hun school

Camera videoYes: deze leerlingen krijgen ijsvrij van hun school

Een ochtend niet in het barre winterweer naar school fietsen Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

VANDAAG, 12:13

Het is deze maandag een van die zeldzame dagen dat het zomaar zou kunnen: vrij krijgen van school vanwege de weersomstandigheden. Op een aantal scholen in Nederland mogen de leerlingen thuisblijven.

Het gaat onder meer om het 4e Gymnasium in Amsterdam, het Amadeus Lyceum in Vleuten, het Coornhert Gymnasium in Gouda en het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn.

Verdachte aangehouden in zaak Milica van Doorn

Verdachte aangehouden in zaak Milica van Doorn

Milica van Doorn Foto: Politie

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 10:34

Er is een doorbraak in het zaak omtrent Milica van Doorn. In 1992 werd de toen 19-jarige vrouw verkracht en vermoord. De politie meldt dat er een verdachte is aangehouden.

Maandagochtend heeft er een persconferentie plaatsgevonden in het politiebureau van Zaandijk. De verdachte is zaterdag opgepakt. Hij moest verplicht dna afstaan en er bleek een match te zijn met het daderprofiel. De familie van Milica is zondag ingelicht, een emotioneel moment, vertelt de politie. Dinsdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter commissaris.