Menstruatieverlof een goed idee of niet?

20 april 2017 om 11:25 door Anne-Fleur Pel
Menstruatieverlof een goed idee of niet?
Volgens tegenstanders werkt menstruatieverlof arbeidsdiscriminatie in de hand. Foto: Colourbox

In Italië wordt gesproken over het invoeren van betaald menstruatieverlof voor vrouwen. Ook in Nederland zijn hier voorstanders voor. Maar is dit wel zo’n goed idee?

Naast voorstanders, zijn er ook veel tegenstanders. Zowel vrouwelijke als mannelijke collega’s noemen het een stap terug in de emancipatie. Anderen noemen het gewoon ’onzin’ of denken dat er hierdoor straks meer mannen dan vrouwen aangenomen gaan worden.

Een of twee dagen rust in de maand tijdens de menstruatie zou volgens voorstanders een positieve invloed hebben op het welzijn van vrouwen en daarmee de economie. Tegenstanders vinden echter dat de bestaande ziekteverlofregeling afdoende is en dat betaald menstruatieverlof slecht kan zijn voor de carrière van vrouwen en discriminatie op de werkvloer in de hand kan werken.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!