In het nieuws

Loempialiefhebbers helpen Kim na diefstal kraam

Udenaren hebben zich ingezet voor de loempiakraam van Kim Nguyen. Beeld: videostill

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

6 MRT 2017

Al 18 jaar staat mevrouw Kim Nguyen (’Wing’ op z’n Udens) met haar loempiakraam op de Markt van het Brabantse Uden. Tot het noodlot vorig jaar toesloeg en haar kar op klaarlichte dag gestolen werd. Maar Uden stond op om haar te helpen. „Ze ging eraan onderdoor, we moesten iets doen”, zegt Pablo Slenders (29).

Alle 40.000 inwoners van Uden heeft Kim weleens van een loempia voorzien en kent ze wel van gezicht, zegt Pablo. „Wie houdt er nou niet van loempia’s?” De vrouw die sinds de scheiding van haar man met haar kinderen in Amersfoort woont, heeft voor iedereen een glimlach. Totdat haar loempiakar, haar enige inkomen, gestolen werd van een openbare parkeerplek.

Nachtmerries

„Geld voor een stalling heeft ze nooit gehad als kleine ondernemer”, zegt Pablo. Na de diefstal vorig jaar oktober heeft ze via een kennis een nieuwe kunnen kopen. Deze is echter maar de helft zo groot. En geld voor een stalling heeft ze ook voor deze niet. „Toen ik haar sprak zag ik in haar ogen dat ze helemaal uitgeput was. Normaal lacht ze altijd. Nu stond ze erbij als een soort zombie. Ze vertelde mij dat ze niet meer kon slapen en iedere nacht nachtmerries had over hoe ze de volgende ochtend haar kraam zou aantreffen. ’Het is misschien realistischer als ik stop’, zei ze tegen me.”

Dat kon hij niet laten gebeuren. „Het niet kunnen vinden van een stalling mag toch niet de reden zijn om te stoppen? Het is niet alleen haar werk, maar haar liefde. Ze vindt het heerlijk om met iedereen te kletsen.” Pablo besloot ’Wing’ te gaan helpen en ging live op zijn Facebookpagina Ujenaren be like. Met deze oproep hoopte hij een veilige stallingsplaats te vinden.

Pablo moest hiervoor zijn eigen cameravrees opzij zetten, maar met resultaat. „Het filmpje werd overal gedeeld en iedereen was ervan overtuigd dat er een oplossing moest komen.” Er kwamen verschillende opties voor locaties binnen en Pablo bezocht ze allemaal. Het werd het beveiligde terrein van E27 Lichtfabriek. „Ton is ook ondernemer en van hem is door de jaren heen ook van alles gestolen. Als iemand pech heeft, moet je die helpen als steuntje in de rug, is zijn mening.”

Kim's kar voor het pimpen. Beeld: Facebook

Kim's kar voor het pimpen. Beeld: Facebook

En dat was nog niet alles. Drukkerij Cyron wilde ook een steentje bijdragen. Van dit terrein werd de kraam van mevrouw Nguyen binnen een kwartier gestolen. „Het personeel voelde zich een beetje schuldig dat ze niets hadden gemerkt van de diefstal. Omdat de nieuwe kar veel kleiner is, het kleinste soort kraampje dat je kunt hebben, besloten ze dat deze meer moest opvallen. Ze hebben een ontwerp gemaakt en de kar heel mooi bestickerd.”

Kim's kar na het pimpen. Beeld: Facebook

Kim's kar na het pimpen. Beeld: Facebook

Mevrouw Nguyen was tot tranen toe geroerd toen haar ’gepimpte’ kraam aan haar werd onthuld. Vol trots staat ze weer drie dagen in de week op de Markt. De rest van de dagen draait ze haar loempia’s en in die eerste dagen extra veel. „In de 18 jaar dat ze op de Markt staat heeft ze nog nooit een actie gedaan, maar ze wilde iets terug doen.” De loempia’s vlogen voor een euro de toonbank over en al snel was ze uitverkocht. „Dus plakte ze er nog maar een extra dag aan vast, zodat ze er zeker van was dat iedereen er een had gehad. Het is geweldig dat de Udenaren dit voor haar hebben kunnen doen.”


Views

100+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

3 UUR

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+