Epke ‘Weiland’ laat koeien dansen op eerste lentedag

20 maart 2017 om 18:44 door Metro
Epke ‘Weiland’ laat koeien dansen op eerste lentedag
Foto: ANP

Alhoewel de stromende regen en harde wind eerder aan de herfst doen denken, is maandag 20 maart de astronomische lente begonnen. En dat betekent dat de koeien na een lange winter weer mogen grazen en dartelen in het weiland! Turner Epke Zonderland kreeg op boerderij Polderzicht in Ouderkerk aan de Amstel de eer om de staldeuren te openen.

Onder luid geloei en gejoel van zowel de koeien als de aanwezige kinderen van een basisschool, stond Zonderland met zijn witte (!) gympies in het drassige weiland. „Haha, ik ben niet zo goed voorbereid, hè?”

Liefde voor het buitenleven

De 20-jarige ‘Flying Dutchman’ maakt zich langzamerhand op voor het WK in Tokio, dat in 2020 plaatsvindt. Ondertussen heeft hij ook zijn studie geneeskunde weer opgepakt, want de voormalige olympisch kampioen aan de rekstok is fulltime bezig met zijn coschappen.

De combinatie van de rekstokturner en de koeien in het weiland is geen gekke, want het leek Zonderland ook altijd leuk om veearts te wonen, vertelt hij aan Metro:

Door: Elselotte Smink en Lisa Vermeij

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!