Zo wil je natuurlijk juist niet in het nieuws komen

17 februari 2017 om 12:15 door Tjerk de Vries
Zo wil je natuurlijk juist niet in het nieuws komen
Secretaris Van der Aa van VV Bladella was ineens groot nieuws. Foto ANP

Er zijn mensen die ervan dromen om in het nieuws te komen en hét onderwerp van gesprek te zijn. Maar sommigen zouden juist liever hebben dat ze door niemand opgemerkt waren. Metro zet een paar personen op een rijtje die deze week tegen wil en dank een hoofdrolspeler in het nieuws werden.

Afgevlagd

Patrick Langkamp was een volstrekt onbekende grensrechter. Totdat hij gruwelijk in de fout ging tijdens FC Utrecht-PSV. Een glaszuiver doelpunt van Utrechtspeler Barazite werd door de beste man afgevlagd. Of Utrecht anders wel had gewonnen, zullen we natuurlijk nooit weten. Maar in de Domstad denken ze van wel. In Eindhoven zal Langkamp met veel gejuich worden onthaald, maar bij de KNVB zijn ze wat minder blij met de blunderende ‘grens’. Hij mag dit weekeinde een treetje lager, in de Jupiler League, zijn vlagkunsten vertonen.

Gezeik

Er is altijd een baas boven baas. Natuurlijk is Patricia Paay met afstand de meestbesproken persoon van deze week. Alle woordgrappen zijn inmiddels wel gemaakt, maar daarmee is de kous niet af. De moeder van 67 jaar zal de rest van haar leven moeten dealen met het feit dat half Nederland heeft gezien hoe er in haar mond werd geplast. En hoe erg ze daarmee zit, bleek wel uit een interview met Eva Jinek, waarin diva Paay aangaf wel dood te willen toen de filmpjes waren uitgelekt.

Schijnbeweging

Als beroemde voetballer spuug je natuurlijk niet op een beetje aandacht. En als je als speler uit de Eredivisie alle mondiale media bezighoudt, moet je vast iets briljants hebben gedaan. Maar nee. Joël Veltman beheerste het wereldnieuws door een simpel trucje. Simpel, maar vals. ‘Het meest onsportieve wat ooit op een veld is gedaan’, schreef een Engelse krant. Veltman had namelijk tegen Sparta net gedaan of hij wilde stoppen voor een geblesseerde medespeler, maar was er als een haas vandoor gegaan toen zijn tegenstander, door het gebaar van Veltman, zijn aandacht niet meer op de bal had. Veltman probeerde de boel nog te bagatelliseren, maar ging na alle commotie uiteindelijk diep door het stof.

Opa staatsvijand

Dat moet niet lekker wakker worden zijn. Ineens stond de 71-jarige Rotterdammer Necdet Başaran in de ochtendkranten te boek als groot vijand van de Turkse president Erdogan. Başaran wordt gezien als een van de samenzweerders achter de mislukte staatsgreep in juli vorig jaar. De Nederlandse Turk, die kwakkelt met zijn gezondheid, is ineens 400.000 euro waard. Dat geld zette Erdogan op de tip die zal leiden tot de aanhouding van de opa.

Groeten uit De Rimboe

De eigenaar van de Rotterdamse dierenwinkel De Rimboe is zich van geen kwaad bewust. Maar toch werd hij groot nieuws als ‘dierenmishandelaar’. Zeven dode en nog enkele gewonde dieren werden aangetroffen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In ieder geval één konijn, een dwergwoelmuis, twee roodrugparkieten en één zebravink waren er zo slecht aan toe dat zij meteen naar de dierenarts moesten voor medisch onderzoek. Voor zeven andere dieren kwam iedere hulp dus te laat. De eigenaar zelf vindt dat hij niks verkeerd doet: „Zieken en dode dieren is erg overdreven. We zijn 7 dagen per week met onze dieren bezig. We zijn nooit op vakantie en de dieren krijgen altijd en iedere dag vers eten en drinken”, zegt hij. Toch is er op z’n zachtst gezegd betere reclame voor De Rimboe denkbaar.

Van lotje getikt?

Ten slotte voetbalclub Bladella. Tot voor kort een anonieme zondag derdeklasser uit Brabant. Nu meer bekend om zijn rigoureuze handelsmentaliteit. Voor 25 euro aan Nieuwjaarsloten moet je daar verkopen, anders kun je wieberen. Vier jeugdspelers voldeden niet aan dit criterium en moesten afscheid nemen van hun ploeggenoten. Onder hen een 10-jarig jochie dat nog wel voor 10 euro aan loten had weten te verpatsen. Zijn moeder weigerde het restant zelf bij te lappen en het ventje moest na bijna 5 jaar zijn voetbalschoentjes aan de wilgen hangen. Inmiddels zijn er meerdere bedreigingen bij de club binnengekomen. Maar bestuurslid Pim Lavrijsen en secrataris Jac van der Aa zijn tot dusverre onverbiddelijk.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!