Zieke Glenn is Max Verstappen tijdens carnaval

21 februari 2017 om 13:39 door Jordy Kruse
Zieke Glenn is Max Verstappen tijdens carnaval

Een video van carnavalsgroep Super-Maan uit de Maastrichtse wijk Amby gaat momenteel viral. In het filmpje is te zien hoe de vriendengroep de nieuwste creatie voor carnaval 2017 onthult. Men bootst, geheel in Red Bull Formule 1-kledij, een pitstop van Max Verstappen na. Inclusief alle toeters en bellen. Een bijzonder tafereel met een hoofdrol voor Glenn, die in een rolstoel zit.

De vrienden, al sinds de basisschool onafscheidelijk, staan inmiddels bekend om hun opmerkelijke creaties. Sinds vriend Glenn in een rolstoel zit door een spierziekte, verzinnen ze allerlei creaties zodat hij gewoon mee kan doen tijdens carnaval. Zo kroop hij al in de huid van Superman, Sneeuwwitje en nu dus Max Verstappen. Vooral dat laatste blijkt een schot in de roos.

Amerikaans voorbeeld

De groep viert al jaren in dezelfde ‘pakjes’ carnaval. Het idee om Glenn een hoofdrol te geven is naar Amerikaans voorbeeld, vertelt lid van de vriendengroep en tevens prins carnaval van Amby Stefan Ritzervelt aan Metro. „Iemand uit de vriendengroep zag in een Amerikaans filmpje hoe iemand in een rolstoel in een soortgelijk bouwwerk werd gehesen. Het bouwwerk was verder niet zo mooi, maar het idee was geniaal.” De mannen gingen aan de slag en overtroffen al snel hun Amerikaanse voorbeeld.

Glenn lijdt aan een zeldzame spierziekte. Op zijn vijftiende kreeg hij moeite met lopen en sinds zijn negentiende zit hij in een rolstoel. Maar dat weerhoudt hem er niet van ieder jaar een groot feest te vieren tijdens carnaval. De vriendengroep investeert veel tijd en moeite in de bouwwerken, want makkelijk is het niet. „Het moet voor Glenn natuurlijk wel comfortabel zijn. Hij moet er makkelijk in en uit kunnen als hij bijvoorbeeld moet plassen, dus alle onderdelen zijn er los af te halen. Een lastig klusje.” Niet voor niets wordt er in september al begonnen met de eerste brainstorms en voorbereidingen.

Dat Glenn nu in een Formule 1-bolide rondrijdt, was een grote wens van hem. Hij is groot fan van Formule 1 en natuurlijk onze Nederlandse trots Max Verstappen. Dat de sportheld ook nog eens uit Limburg komt, is natuurlijk helemaal mooi. De wagen (Ritz Bull) is vernoemd naar Stefan, die dit jaar prins carnaval in Amby is.

Succes

De carnavalsvierders hadden het succes van het filmpje niet aan zien komen. „Iemand had onze onthulling gefilmd en naar dagblad de Limburger gestuurd, zo is het balletje gaan rollen. Het staat nu op allerlei sites en op Dumpert heeft het zelfs meer dan 200.000 views.’’

Voor de liefhebbers: de mannen zijn volgende week maandag in levenden lijve te zien tijdens de carnavalsoptocht in Amby. Prins carnaval weet nog niet precies hoe de rest van zijn carnaval eruit gaat zien. „Omdat ik prins carnaval ben zijn er allemaal plannen waar ik niets vanaf weet, het wordt dus een verrassing, maar we zullen vooral in Amby en Maastricht zelf zijn.”

Als de gezondheid van Glenn het toelaat, gaat de groep ook voor volgend jaar weer aan de tekentafel zitten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!