Legoland komt naar Scheveningen!

3 februari 2017 om 15:59 door Lisa Vermeij
Legoland komt naar Scheveningen!
Foto ter illustratie. Bouw van Legoland Maleisië. Foto: ANP

Goed nieuws voor alle Legofans! Legoland komt mogelijk naar Scheveningen. Merlin Entertainments, het bedrijf achter Legoland, wil een indoorvestiging van Legoland Discovery Centre bouwen naast het Kurhaus. Als de gemeenteraad en Merlin Entertainment het met elkaar eens worden, dan wordt Scheveningen de eerste locatie van Legoland in Nederland en de vierde in Europa.

Het nieuwe indoorattractiepark is gericht op kinderen van 2 tot 12 jaar. Zij kunnen zelf aan de slag met de gekleurde bouwsteentjes, maar er zijn ook andere attracties, meldt de website van de gemeente Den Haag. Legoland Discovery Centre moet komen op de plek van het huidige Vitalizee, onder de boulevard. Bovenop de ondergrondse kelder is een horecagelegenheid gepland. Merlin is ook eigenaar van Sea Life, dat al op de Scheveningse boulevard zit.

 

Scheveningen is nu al een belangrijke toeristische trekpleister met als magneet het strand. Vooral in het hoogseizoen wordt de badplaats drukbezocht. De gemeente wil de groei van het toerisme versterken door ook buiten het drukke strandseizoen mensen aan te trekken. De komst van Legoland zou pasen in het plan van een vierseizoenenbadplaats waar ook bij slecht iets te doen is.

Het originele Legoland werd in 1968 geopend in het Deense Jutland. Later werden er parken geopend in Duitsland (Günzburg) en Groot-Brittannië (Windsor). Ook zijn er parken in Florida, Californië, Dubai en Maleisië.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!