In het nieuws

30 dagen leven als een rasechte Hagenees

Camera video30 dagen leven als een rasechte Hagenees

Stadsgids Leo kent Den Haag al op z'n duimpje. / Den Haag

Foto van 'Erik Jonk'

20 FEB 2017

’30 Days as a Hagenees…’ Je hoort het een echte Hagenees met z’n platte taaltje bijna zeggen. Het is echter een serieuze mogelijkheid. Den Haag heeft vorige week een oproep geplaatst waarbij drie young professionals tot 35 jaar de kans krijgen om 30 dagen in de stad aan zee te komen wonen, werken en recreëren.

Stadsgids Leo heeft Den Haag op allerlei plaatsen, van Madurodam tot de Pier in Scheveningen, al leren kennen:

Internationale woon- en werkplaats

Vooral Nederlanders denken bij Den Haag aan de politiek. De stad laat daarom maar wat graag zien dat er veel meer is dan dat. ,,Een ervaring in een internationale woon- en werkplaats met cultuur, natuur, interessante bedrijven en betaalbare huizen, aan de zee”, zo is de insteek van de oproep. Young professionals kunnen er levendigheid combineren met het gemak van de stad en er comfortabel wonen.

Waarom zou je Den Haag niét eens een maandje proberen als je nog niet gesetteld bent? Een geboren en getogen Hagenees, acteur Achmed Akkabi, legt het uit: „30daysasaHagenees geeft je de kans om in de huid te kruipen van een typische Hagenees. Den Haag is thuiskomen; je hebt er de gezellige drukte van de grote stad, maar ook het relaxte van het Scheveningse strand. Een te gekke kans als je het mij vraagt.”

Stadsdeuren wijd open

Uiteindelijk zullen dus drie mensen, waar dan ook vandaan, naar Den Haag mogen komen. Voor deze drie - uit de creatieve, zakelijke en non-profitsector - worden de stadsdeuren wagenwijd opengezet. Zij krijgen tijdelijk een huis, een baan (bij een start-up, in de politiek of een internationaal bedrijf) en een leven in Den Haag.

Aanmelden kan tot en met 12 maart 2017 via www.30daysasaHagenees.nl. Op de site wordt om een motivatie gevraagd.

Den Haag is niet alleen de politiek, maar bijvoorbeeld ook het strand met z'n pier. /Den Haag

30 dagen leven als een rasechte Hagenees

Views

100+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:00

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

2k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

600+