Evie Westland
Evie Westland Nieuws 4 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Supersnelrecht: 4 maanden cel voor Ricardo U.

Ricardo U. is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf, waarvan één maand voorwaardelijk. De 46-jarige man uit Moerkapelle werd voorgeleid bij een zogenaamde supersnelrechtzaak.

Bij het supersnelrecht kunnen rechtszaken worden afgehandeld die te maken hebben met strafbare feiten rond de jaarwisseling. In Den Haag werden dinsdag en woensdag twee verdachten voor de supersnelrechter gebracht. Dinsdag werd Robert vd S. veroordeeld tot 4 weken cel, waarvan helft voorwaardelijk.

Gevangenisstraf

Ricardo U. kreeg een gevangenisstraf opgelegd omdat hij een agent mishandelde tijdens een huisfeest in Zoetermeer. Ook moet de 46-jarige man uit Moerkapelle de komende twee jaarwisselingen verplicht thuisblijven. Als er sprake is van geweld tegen mensen met een publieke taak, zoals in dit geval agenten, wordt er vaak een zwaardere straf geëist en opgelegd.

Politie

U. was tijdens oud en nieuw op een feestje in Zoetermeer, samen met tientallen anderen. De muziek stond hard, er was zelfs een speaker in de tuin neergezet en er werd zwaar vuurwerk afgestoken. De politie kwam tot twee keer toe aan de deur in verband met geluidsoverlast en de tweede keer – zo rond 03.30 uur ‘s nachts – sloeg de vlam in de pan. De eigenaar van het huis beledigde de politie, hij werd aangehouden en U. bemoeide zich daarmee.

Niet bewust

Hij schopte een agent hard in zijn buik. Dat ging niet bewust, vertelde U. tijdens de zitting, maar de rechter gelooft dat niet. Daarbij speelt mee, vertelt ze, dat U. al eens eerder voor mishandeling is veroordeeld.

Het is nog niet duidelijk of U. zich bij de straf neerlegt of dat hij in beroep gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.