Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse Dewi(11) beste jeugdfotograaf ter wereld

De 11-jarige Dewi Baggerman uit Zoetermeer heeft donderdag de internationale fotowedstrijd van National Geographic Kids gewonnen. Haar foto werd gekozen uit meer dan 46.000 inzendingen. Dewi mag zich nu een jaar lang de beste jeugdfotograaf ter wereld noemen.

Dewi werd op haar basisschool verrast door het Nederlandse team van het natuurmagazine. „Ik zat op school toen er ineens in de pauze een cameraploeg aan kwam lopen. Toen wist ik wel dat het voor mij was”, zegt Dewi tegen Metro. Haar kleurrijke kiekje heeft ze ‘gewoon’ met haar mobieltje gemaakt op de Keukenhof in Lisse, waar ze toevallig een keer met haar ouders was.

Winnende foto. Foto: National Geographic

Haar prijs is een 5-daagse reis naar Washington D.C., waar ze het hoofdkantoor van National Geographic gaat bezoeken. In oktober won zij met haar foto al de hoofdprijs in de Nederlandse National Geographic Junior Fotowedstrijd, waar 5000 kinderen aan meededen. Destijds was haar prijs een spiegelreflexcamera van Canon.

https://www.facebook.com/ron.verhaak.5/posts/1900212780200995

Dewi maakt verder niet heel veel foto’s en heeft ook geen cursussen gevolgd, maar nu ze een mooie camera heeft wil ze wel meer gaan fotograferen. „Ik wil wel meer foto’s gaan maken, maar dan moet ik wel op een mooie plek zijn."

Ook nummer 2 komt uit Nederland

Er waren inzendingen uit tien landen waaronder de VS, India, China en Indonesië. Nederland is goed vertegenwoordigd in de lijst, want ook nummer 2 komt uit Nederland: 10-jarige Jennifer Jayne Evans Koumbatis uit Rhoon. De foto’s zijn beoordeeld door een professionele vakjury. „Ik weet niet precies hoe het kan, maar Nederlandse kinderen hebben veel belangstelling voor fotografie, de kwaliteit van hun foto’s is ook heel hoog”, zegt Noel Peeters, brand markeer bij National Geographic aan Metro.

Dewi en haar klas. Foto: National Geographic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.