Arrestaties om chantage met seksadvertenties

10 januari 2017 om 22:59 door Metro & ANP
Arrestaties om chantage met seksadvertenties
Afbeelding ter illustratie. Foto: Colourbox

De politie heeft zeven jongens en mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze via seksadvertenties mensen afpersten.

De slachtoffers reageerden op advertenties die ze op internet tegenkwamen. Via WhatsApp dachten ze seksafspraken te maken, maar vervolgens kregen ze te horen dat hun familie erover geïnformeerd zou worden als ze niet aan de chanteurs betaalden.

Tienduizenden euro's

Na een eerste betaling eisten de oplichters meer geld. Het bedrag liep volgens de politie op tot 1000 euro en soms werd zelfs meer geld afgedwongen. Vermoedelijk zijn er verspreid door Nederland in totaal tientallen slachtoffers en hebben de afpersers hen in totaal tienduizenden euro's afhandig gemaakt. De zaak kwam aan het licht toen één van de afgeperste slachtoffers in september vorig jaar naar de politie stapte.

De zeven verdachten zijn tussen de 16 en 22 jaar. Ze werden in december al opgepakt in Delft en Den Haag, maar de politie kwam er pas dinsdag mee naar buiten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!