Trein in brand op station Sloterdijk

Foto van 'Metro & ANP'

Spanning en sensatie op station Amsterdam Sloterdijk woensdagavond. Daar vloog een trein in brand. Gelukkig raakte er niemand gewond en zijn alle passagiers uit de trein, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De Telegraaf meldt dat er berichten zijn dat twee jongens iets in de wc hebben gegooid, waar de brand ontstaan zou zijn. Die berichten zijn op het moment van schrijven nog niet bevestigd. De passagiers moesten met een andere trein hun reis voortzetten.

Brandweer

De rook werd ontdekt tijdens een tussenstop op Sloterdijk, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. Het personeel heeft tevergeefs zijn best gedaan om de brand direct te blussen. Daarom werd besloten de trein te ontruimen en de brandweer de brand te laten blussen.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Wie vanuit Amsterdam naar Haarlem wil, moet woensdagavond omreizen. Er rijden geen treinen op dit traject. Reizigers krijgen het advies via Leiden te reizen. Sloterdijk zou verder flink naar verbrand plastic ruiken.


Views

0

Toestel keert terug op Schiphol na zuurstofprobleem

De verkeerstoren op Schiphol/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Na de storm van donderdag mocht vrijdag alles weer vliegen vanaf Schiphol. Toch kwam een vliegtuig dat van het Amerikaanse United Airlines op weg naar Newark bij New York vrijdagmiddag niet ver en maakte het al snel rechtsomkeert naar Amsterdam, nadat aan boord meerdere mensen onwel werden.

Niet ernstig

„Zeven passagiers en acht bemanningsleden zijn op de luchthaven nagekeken door ambulancepersoneel", aldus de Veiligheidsregio Kennemerland. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Hoeveel mensen in totaal aan boord waren, is nog niet bekend.

Volgens een woordvoerder was er door nog onbekende oorzaak een probleem met de zuurstofvoorziening en keerde het toestel daarom terug. Hij kon niet zeggen of de piloten er ook last van hebben gehad en ziek zijn geworden.

Kleine brand

Het toestel, vlucht UA071, maakte uiteindelijk een harde landing waardoor een kleine brand uitbrak bij het landingsgestel. Die kon snel worden geblust door de brandweer. Ook liep het vliegtuig door de klap een lekke band op.

„De passagiers worden overgeboekt op andere vluchten of in hotels ondergebracht", aldus een woordvoerster van Schiphol.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

39

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avataruser_8cc99793708d42dfc8e8251235ad93e8def9c702_avatar

Views

200+

‘De tussenbaan is een signaal naar de politiek’

KLM wil 'tussenbanen' voor het grondpersoneel. Foto/ANP

Foto van 'Merel Driessen'

Geen flexbaan voor een half jaar, maar een ‘tussenbaan’ voor vier of zelfs vijf jaar. Luchtvaartmaatschappij KLM wil dit soort tijdelijk contracten gaan invoeren voor het grondpersoneel. „Een heel erg slecht plan waar werknemers niets mee opschieten”, vindt FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Onzekerheid voor werknemers

Het vijfjarig arbeidscontract van KLM is vooral bedoeld voor de werknemers met zwaar fysiek werk. Het zou een tussenoplossing zijn voor het vaste contract en het flexibele contract. Van den Brink snapt het dat het voor de mensen met zwaar fysiek werk moeilijk is om dit werk tot hun 67e te doen. Maar het vijfjarig contract is alleen een oplossing voor KLM zelf: „De werknemers blijven nog steeds in onzekerheid zitten. Na vijf jaar moeten ze weer ander werk zoeken. Dat lukt misschien de eerste keer, maar na de tweede of derde keer niet meer.”

Het idee van een tussenbaan zagen we al eerder in de supermarktenbranche. Voor deze branche zou het volgens Van den Brink wel een goed idee zijn. „De supermarkten willen het tussencontract aanbieden aan hun uitzendkrachten. Maar bij KLM willen ze de vaste contracten vervangen door de vijfjaarscontracten.”

Noodgeboren contract

Daar is Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, het niet mee eens: „Ik denk dat KLM dat niet wil. Ik zie het vooral als een signaal van zo’n groot bedrijf richting de politiek dat ze een keer wat moeten doen.”

Wilthagen legt uit dat het tussencontract een 'noodgeboren' contract is, omdat de arbeidsmarkt niet langer kan wachten op een kabinetsplan voor de modernisering van het vaste contract. „In tegenstelling tot het aantrekkelijker maken van het vaste contract, is het contract de afgelopen decennia alleen maar zwaarder geworden. De werkgevers hebben geen tijd om te wachten op het nieuwe kabinet en dus hebben ze de tussenbaan bedacht.”

Geen permanente oplossing

De hoogleraar verwacht dat het tussencontract niet alleen door KLM, maar ook door andere sectoren zal worden overgenomen zoals de detailhandel. „Als het lukt om een oplossing te vinden voor het aantrekkelijker maken van vaste contracten voor zowel werkgevers als werknemers, is het tussencontract niet nodig. Maar zolang de Nederlandse arbeidsmarkt niet gemoderniseerd wordt, krijgen we alleen maar meer van dit soort contracten.”

Of het tussencontract een goede oplossing is, hangt er vanaf hoe het gebruikt wordt volgens Wilthagen. „Het belangrijkste is dat mensen zich kunnen ontwikkelen en weer kans hebben op werk. Dus als werkgevers een goede opleiding aanbieden bij die tussencontracten, is dat beter dan het huidige flexcontract. Maar nogmaals: het moet niet de bedoeling zijn dat iedereen straks zo’n tussenbaan krijgt.”

KLM heeft met het tussencontract gekozen voor de meest makkelijke oplossing, vindt Van den Brink. Volgens hem moeten werkgevers proberen functies van werknemers te verbeteren. „Zorg voor brede functies in plaats van smalle functies, zodat mensen op verschillende afdelingen kunnen werken. Onze uitdaging aan werkgevers is: organiseer het werk zo dat de werknemers het voltijd tot hun 67e kunnen doen.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

34

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

51

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Kinderverpleegkundige krijgt verbod na ontucht

Afbeelding ter illustratie / Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Een 54-jarige kinderverpleegkundige mag niet meer met kinderen werken nadat hij betaalde seks heeft gehad met een dertienjarige jongen. Dat heeft het medisch tuchtcollege in Eindhoven bepaald op verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Ontslag

De kinderverpleegkundige heeft in 2012 seks gehad met de jongen. Hij was geen patiënt van de verpleegkundige. Twee jaar later werd de man veroordeeld voor ontucht en als gevolg daarvan ontslagen door het ziekenhuis waar hij op de kinderafdeling werkte.

Omdat de verpleegkundige in zijn beroep veel met kinderen bezig is, daagde de inspectie hem eind vorig jaar voor de tuchtrechter. De man is op dit moment nog op zoek naar een baan. Daarom heeft het tuchtcollege besloten dat hij de bevoegdheid om met kinderen te werken onmiddellijk verliest.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

91

Michael Mendoza: house met een eetlepel seks

Hij viert zijn dertigste in de Escape / Haris Faiz

Foto van 'Iris Hermans'

Een duik in het verleden, kijk in het heden en blik op de toekomst met Michael Mendoza, die deze vrijdag zijn big thirty viert in de Escape en zo’n 50.000 euro aan draaikunsten cadeau krijgt. ‘Het wordt gewoon lekker!’

Birthday bash competitie

Het is nogal een dingetje onder dj’s, vertelt hij, je eigen verjaardag vieren. ,,Iedereen haalt alles uit de kast om een nog vettere birthday bash dan de ander te geven.” Van Fajah Lourens tot Dyna en Biggi, ze gaven allemaal een ‘dik verjaardagsfeest’, maar hij is de aanstichter en aanvoerder van deze grappige dj-competitie: Michael Mendoza (op deze vrijdag 30 geworden) kwam vijf jaar geleden tot de conclusie dat er helemaal niets leuks te doen was op zijn verjaardag, dus besloot hij het heft in eigen handen te nemen: ik geef gewoon zelf een feestje!

Cadeautje!

De locatie was toen nog Air en bevriende collega’s kwamen niet met lege handen of met een bloemetje of Iris-cheque, maar met een set: ,,Leuk voor mij én voor hen.” Ook vanavond wordt lustig gestrooid met cadeaus voor de jarige job in de Escape, en er zijn nog enkele kaartjes te koop: ,,De line-up is zo’n 50.000 euro waard...” Met grote namen in de housescene als Gregor Salto en Sidney Samson en twee mystery guests slash twee hele goede vrienden van de dj. Wie het zijn? Nou, vooruit dan, lacht Michael zijn kenmerkende grote lach: ,,Sunnery en Ryan, je kent ze misschien wel...” Hijzelf was overigens nog hun mystery guest in New York afgelopen oud en nieuw. ,,We zijn nogal knallend het nieuwe jaar in gegaan.”

De Surinamerkaart

Lekker draaien met vrienden en collega's Sunnery en Ryan / Haris Faiz

De drie gaan ‘way back’, blikt hij terug, want hij zag hen als zestienjarig jongetje al draaien in de Escape en was helemaal gefixeerd op hun draaikunsten. Na afloop ging hij naar ze toe en sprak ze aan. ,,Best slecht eigenlijk, maar ik speelde de Surinamerkaart”, knipoogt hij. ,,Dat zijn we alle drie en schept toch een band.” Sunnery gaf zijn nummer. ,,Ik heb hem de dag erna in mijn enthousiasme wel 30 keer gebeld!” Lang verhaal kort: Michael ging naar hem toe en Sunnery leerde hem de beginselen van het draaien met platen, de rest deed hij allemaal zelf. ,,Ik sloot me op in zijn studio en kwam pas naar buiten toen ik het kon.”

Boggle, baby

Veertien jaar later zijn ze nog altijd de beste vrienden en hebben ze net een nieuwe plaat uitgebracht, Boggle, en de dj blijkt ook een danser wanneer hij een paar soepele moves maakt. ,,Dat is een Surinaamse manier van dansen.” Ze krijgen ‘megaveel support’ van andere dj’s, ,,David Guetta, Tiesto, Axwell en Nicky Romero hebben ons al gedraaid, dat geeft toch wel een kick.” Ajax-fans kunnen ook hun hart ophalen bij het nummer, want de in Zuidoost opgegroeide Amsterdammer is zelf Ajacied in hart en nieren en heeft een van de clubnummers verwerkt in de plaat. ,,Ik heb gewoon mijn inspiratie uit mijn Ajax gehaald en iedereen over de hele wereld kan dat nu horen, hoe mooi is dat?!”

Stijlfiguur x 2

In zijn paspoort staat Michael Piergolam, maar omdat zijn favoriete stijlfiguur alliteratie is, koos hij als dj-naam Michael Mendoza, ,,klinkt gewoon lekker.” Net als de housemuziek van dit stijlfiguur dat ook zijn eigen kledinglijn krijgt, waarin hij zelf nu al gekleed gaat, getuige de foto’s op zijn Instagram. Zelf omschrijft hij zijn sound als ‘house met een eetlepel seks’ en hij lacht veelbelovend: ,,Ook gewoon lekker.”

Instagram djmichaelmendoza

Grote liefde(s)

Moeite met 30 worden, had hij niet, al beseft hij nu wel dat hij nog een ding mist in zijn leven. Behalve zijn grote liefde muziek, zou hij graag die andere liefde vinden, verklapt hij. ,,Ik leef niet ván, maar voor de liefde.” Hij wordt nog vaak in een adem genoemd met zijn ex-vrouw Kim Feenstra met wie hij vijf jaar getrouwd was. Hun liefde ging jaren geleden over, ,,maar we zijn weer gewoon oké met elkaar, hoor, ik heb haar ook uitgenodigd voor mijn feestje.”

Nieuwsgierig

Michael kijkt met nieuwsgierige ogen naar de wereld en wil van alles weten waarom iets zo is. Heeft-ie van zijn vader. ,,Die belt me nog altijd op om over het nieuws te praten.” Ooit haalde hij de hoogste CITO-score van Amsterdam Zuidoost: 1 fout - „dat was nogal wat als Surinaams jongetje” - en na het gymnasium met Grieks als eindexamenvak, ging hij rechten studeren aan de UvA. Zijn carrière nam een vlucht en hij stopte met studeren, iets wat hij soms nog weleens jammer vindt, bekent hij. ,,Zeker als ik dan naar Suits kijk en spontaan jeuk krijg. Fuck, denk ik dan, dat had ik ook kunnen zijn!”

Logo

Maar verder mag hij niet klagen, grijnst Michael, die tijdens het draaien behalve toegeworpen bierviltjes met telefoonnummers en vrouwenondergoed ook weleens een huwelijksaanzoek heeft gekregen - ,,ik weet nog steeds niet van wie.” Ook mannen zijn fan. Zo was er ooit een boom van een vent die spontaan zijn shirt uitdeed om Michael zijn tattoo op zijn schouder te tonen, ,,van mijn logo...” Dat hij nu niet meer heeft, ,,maar die man dus wel!”

Geloof muziek liefde

Zelf heeft hij ook eeuwige tekeningen op zijn lichaam. Twee veren die staan voor wijsheid en vrijheid (,,mijn opa was Indiaan”), zijn naam in het Oudgrieks, de namen van zijn ouders en zus en het hartje met muziekfrequentie en faith, ,,het staat voor geloof, muziek en liefde, het belangrijkste in het leven.”

Is dit alles?

Twee jaar geleden was er even die realitycheck. Is dit het nou, dacht hij. ,,Ik was het draaien, de feesten en het nachtleven helemaal zat en vond alles maar oppervlakkig.” Het tij is gekeerd en hij heeft weer volle bak zin in alles en is zelfs bezig met verhuisplannen naar New York. Ook focust hij zich steeds meer op het zelf ontdekken van nieuw talent om mee te werken. Zo hoorde hij laatst de dochter van goede vriend Jörgen Raymann zingen en dacht: die gaat groot worden. ,,En ik ga nu een single met haar doen.”

Mike Mendo

Volgende week vrijdag is de eerste editie van zijn maandelijkse clubavond Evolution in Madam in de A’dam Toren, waar gedanst wordt met een panoramisch uitzicht op het IJ en heel andere koek is dan de house waarmee hij bekend is geworden. Zijn bruine ogen fonkelen als hij de zes letters uitspreekt: techno, ,,maar wel anders dan anders.” Vrouwvriendelijk, ,,en voor zowel de ravers die drie dagen hun bed niet zien als de overhemdjes na hun vrijmibo toegankelijk.” Zelf draait hij ook, onder alias Mike Mendo en hij wrijft zich al verheugd in zijn handen. ,,Ik ga een ziek dikke set draaien, het wordt gewoon lekker!”


Views

51

Dienstregeling NS zo goed als normaal

Gestrande treinreizigers donderdagavond op Utrecht Centraal. Foto/ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Bijna alle treinen van de NS rijden weer volgens de dienstregeling. Op een aantal plekken vinden nog herstelwerkzaamheden plaats. Daar rijdt nog niet alles normaal.

De verwachting is dat de problemen op de trajecten waar nog herstelwerkzaamheden plaatsvinden, in de loop van de ochtend zijn opgelost. Reizigers moeten rekening houden met de inzet van kortere treinen of bussen. Raadpleeg dus even de Reisplanner voordat je vertrekt.

Code geel

Door de westerstorm lag donderdag al het treinverkeer in Nederland stil. Vrijwel de hele dag hadden reizigers te maken met het uitgevallen treinverkeer. Pas in de nacht van donderdag op vrijdag zette de NS bussen in.

Ook vrijdag geeft het KNMI een waarschuwing. In het noorden en oosten van het land geldt code geel door lokale gladheid door bevriezing of winterse buien.

Windstoten van 130 km/u

Donderdag gold code rood voor één van de zwaarste stormen van dit jaar. Er werden windstoten van zo’n 130 kilometer per uur waargenomen. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade als gevolg van de storm op zo'n 90 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

14