In het nieuws

Problemen verwacht door werkonderbreking NS'ers

Problemen verwacht door werkonderbreking NS'ers

Boos...Foto ANP

Foto van 'Metro'

29 DEC 2016

Het personeel van NS blijft morren over het zogenoemde 'rondje om de kerk'. Daarmee bedoelen ze het rijden op vaste trajecten, waardoor ze volgens eigen zeggen uiteindelijk minder geconcentreerd rondrijden.

Boze treinmachinisten en conducteurs zijn nu weer van plan op woensdag 11 januari een 'landelijk groot werkoverleg' te houden in Utrecht. Ze leggen dan aan het begin van de middag het werk enige tijd neer. Eerder deden ze dit al eind oktober in Amsterdam.

Gevolgen aanzienlijk

Een woordvoerder van de machinisten verwacht nu echter veel meer deelnemers dan de 400 à 500 NS'ers die meededen aan dat vorige groot werkoverleg. De zegsman voorziet dan ook aanzienlijke gevolgen voor het treinverkeer.

Nieuwe roosters

De NS heeft het personeel nieuwe roosters toegezegd, waarmee er meer diversiteit in de ritten moet komen. Maar dat duurt de machinisten en conducteurs te lang. De werkschema's komen voor de machinisten in april en voor de conducteurs in juni.

Vorige week wilde de machinistenvakbond nog in staking gaan, maar de rechter verbood dat.

BEKIJK OOK


  Views

  89

  Na volgende week herdenkingsbijeenkomst Oss

  Na volgende week herdenkingsbijeenkomst Oss

  Er worden bloemen bij de spoorwegovergang in Oss gelegd / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  25 MIN

  De gemeente Oss zal een algemene herdenkingsbijeenkomst organiseren voor de overleden kinderen van het ongeluk met de elektrische bakfiets van donderdag. Die bijeenkomst zal pas na volgende week plaatsvinden, volgende week vinden de uitvaarten plaats.

  Condoleance

  Over de aard van de herdenkingsbijeenkomst wordt nog overlegd met de ouders van de overleden kinderen en andere nabestaanden. Daarna wordt ook pas meer duidelijk over de datum en de manier van herdenken. De gemeente liet vrijdagmiddag weten veel vragen te krijgen over een gezamenlijke plechtigheid.


  Views

  33

  Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

  Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

  In samenwerking met Huawei

  18 SEP 2018

  Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

  Nu al in Nederland

  Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


  Views

  2k+

  Meer kinderopvangorganisaties houden stints binnen

  Een dag na het dodelijke ongeval met een stint in Oss hebben meer kinderopvangorganisaties besloten om de elektrische voertuigen voorlopig niet meer te gebruiken, zolang er geen duidelijkheid is over de oorzaak.Foto: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  3 UUR

  Een dag na het dodelijke ongeval met een stint in Oss hebben meer kinderopvangorganisaties besloten om de elektrische bakfietsen voorlopig niet meer te gebruiken, zolang er geen duidelijkheid is over de oorzaak.

  De sprinter van Den Bosch naar Nijmegen botste op een bakfiets met daarin een groep kinderen. Vier van de kinderen komen te overlijden. Een raakt zwaar gewond net zoals de begeleidster.

  Onder meer Partou laat de stints voorlopig staan. Partou heeft meer dan driehonderd locaties en is daarmee een van de grootste organisaties van Nederland. Ook Doomijn, dat ongeveer tweehonderd locaties in het noorden en het oosten heeft, houdt de stints binnen.


  Views

  200+

  Camera videoLeerlingen De Korenaer in Oss weer naar school

  Mensen leggen bloemen neer bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss waar vier kinderen omkwamen bij een ongeluk tussen een trein en een elektrische bakfiets. Foto: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  VANDAAG, 10:55

  Basisschool De Korenaer in Oss heeft vrijdagmorgen de deuren weer geopend voor de leerlingen. De school heeft vrijdag een aangepast programma, dat begint met een gezamenlijke bijeenkomst voor alle ouders en de ongeveer vierhonderd schoolkinderen. Op de school is slachtofferhulp aanwezig.

  Alle vijf kinderen die donderdag betrokken waren bij het ongeluk met de elektrische bolderkar zaten op De Korenaer. Bij de school hangt de vlag halfstok. Op het schoolplein zijn bloemen en knuffels neergelegd. Ouders en kinderen trotseren de stromende regen om daar even stil te blijven staan.


  Views

  1k+

  Efteling mag uitbreiden, ondanks bezwaren omwonenden

  Efteling mag uitbreiden, ondanks bezwaren omwonenden

  Efteling mag uitbreiden, ondanks bezwaren omwonenden. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  VANDAAG, 07:11

  Na vier jaar is er eindelijk groen licht voor De Efteling. Het park mag uitbreiden en daarmee doorgroeien van vijf naar zeven miljoen bezoekers per jaar in 2030. Inderdaad: er komen dus nieuwe attracties bij!

  Omwonenden

  Niet iedereen is even blij met de groei van het pretpark in Kaatsheuvel, met name de omwonenden. Dit komt onder andere door de toenemende verkeersdrukte die het pretpark met zich meeneemt.


  Views

  600+

  Kom je de dood van je kind ooit te boven?

  Foto: Colourbox

  Foto van 'Iris Hermans'

  VANDAAG, 07:10

  Kom je ooit de klap te boven als je kind sterft? Dat hangt van het rouwproces af, vertelt rouwcoach Ed van der Vight.

  Over een tijdje

  ‘Wat verschrikkelijk!’, schoot het donderdagochtend door het hoofd van Ed van der Vight en miljoenen andere Nederlanders. Maar ook: ik hoop dat de families over een tijdje goed kunnen rouwen, ,,alleen dan kun je ooit op een dag weer verder na de dood van je kind.” Over een tíjdje, benadrukt hij. Nu zeker nog niet, ,,nu is een tijd van een onvoorstelbaar groot verdriet, de families zijn in een rollercoaster terechtgekomen waar ze helemaal niet in willen zitten.”


  Views

  600+

  Koopakte onbegrijpelijk, maar we tekenen toch

  Koopakte onbegrijpelijk, maar we tekenen toch

  Slechts één derde van de consumenten zegt juristentaal te begrijpen. Foto: Colourbox

  Foto van 'metronieuws'

  VANDAAG, 06:36

  Stel je voor. Je hebt maanden gezocht naar een koophuis en bent éindelijk het perfecte stekkie tegengekomen. Je bent zó blij, dat je in alle enthousiasme direct een krabbel zet onder je koopakte. Jij met ‘al je verstand’ denkt dat het wel goed zit, dus gaat een contract aan zonder dat je weet wat al dat juridisch jargon nou eigenlijk betekent.

  Juristentaal

  Bijna de helft van alle consumenten zet zijn handtekening onder een koopakte, hypotheekakte of arbeidsovereenkomst zonder te snappen wat daar staat. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit onderzoek van de juridische dienstverlener DAS en enquêtebureau Ipsos. Slechts één derde van alle ondervraagden zegt juristentaal te begrijpen.


  Views

  400+

  Lees de krant van morgen nu al online

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Het is bijna weekend en de laatste krant van deze week, de krant van vrijdag 21 september, vind je morgen op onder andere de grote stations. Wie niet kan wachten, of morgen een dagje thuis blijft, kan de krant hier alvast lezen.

  Natuurlijk besteden we veel aandacht aan wat ons allemaal sinds gisterochtend bezighoudt: het hartverscheurende ongeluk met een elektrische bolderkar in Oss, waarbij vier kinderen omkwamen. We vragen aan rouwcoach Ed van der Vight hoe, en of de ouders en de familieleden de dood van de kinderen te boven kunnen komen. Van der Vight verloor zijn zoontje en weet dat wisselende emoties erbij horen. Ook besteden we aandacht aan de reacties op het ongeluk, en de bijzondere herdenking die spontaan werd georganiseerd.

  Verder schrijven we over de ‘bizarre’ oproep van een moeder om een mazelenfeestje te organiseren om kinderen doelbewust te besmetten. Zo zou er ‘een sterke generatie ontstaan’. De Facebookoproep kon rekenen op veel woede. Ook lees je onder andere het laatste nieuws over Jos Brech, het leven van Glennis Grace na America’s Got Talent, het nieuwe album van Mumford & Sons en reistips voor Zuid-Spanje.


  Views

  500+

  Veel doden bij gekapseisde veerboot op Victoriameer

  Een stuk van het Victoriameer. Afbeelding ter illustratie: Getty

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Honderden mensen worden vermist nadat een veerboot is gekapseisd op het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Ruim veertig doden zijn al geborgen. De Tanzaniaanse regering vreest dat er meer dan tweehonderd mensen zijn verdronken.

  Lokale autoriteiten melden aan de BBC dat het schip overbelast was en meer dan vierhonderd mensen aan boord had. Ruim honderd opvarenden zouden zijn gered. Inwoners zouden helpen bij de reddingsoperatie.


  Views

  1k+

  'Elkaar vinden in verdriet' bij herdenking drama Oss

  Honderden mensen waren aanwezig bij de herdenking. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Bijzonder: honderden mensen zijn donderdagavond in Oss samengekomen voor een spontane herdenking voor de slachtoffers van het noodlottige ongeluk.

  Er zijn veel kinderen aanwezig. Donderdag werd de bijeenkomst op Facebook ‘georganiseerd’ door oproepen. Massaal kwamen mensen bloemen neerleggen en steun betuigen aan de nabestaanden.

  Een zee met bloemen


  Views

  1k+

  Storm op komst: KLM schrapt honderd retourvluchten

  Schiphol. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Dat was even fijn, zo’n klein staartje zomerweer de afgelopen dagen. Maar dat is vanaf vrijdag voorbij. Er is zelfs een mogelijke storm op komst.

  Daarom kiest de KLM alvast eieren voor haar geld, en schrapt honderd retourvluchten uit voorzorg. Met stormachtig weer heeft Schiphol namelijk minder banen om te starten en te landen.

  Niet stranden op Schiphol


  Views

  1k+

  Strijdende strandjutters om aangespoelde pakken wiet

  Een onschuldige foto van een strand in Florida ©Pexels

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Het klinkt als het plot van een of andere slechte stonerfilm, maar soms zijn feiten gekker dan fictie. Er spoelen sinds enkele dagen gigantische bundels met marihuana aan op de stranden van Florida.

  Dit tot groot genoegen van vele liefhebbers die de pakketten graag in ontvangst nemen.


  Views

  1k+

  Camera videoBrech langer vast, verdacht van bezit kinderporno

  Verdachte Brech. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Alhoewel zijn advocaat Gerard Roethof donderdagmiddag nog pleitte voor een vrijlating uit de voorlopige hechtenis wegens een gebrek aan bewijs, zal Jos Brech juist lánger moeten zitten. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd.

  Volgens de rechtbank gaat het om ernstige verdenkingen en is de kans 'serieus' dat Brech vlucht wanneer hij vrijgelaten wordt. Immers werd Brech in Spanje opgepakt met een flink pakket aan overlevingsspullen. Brech wordt niet alleen verdacht van het doden en misbruiken van de elfjarige Nicky in 1998, maar ook van het bezit van kinderporno.

  'Zaak die maatschappij schokte'


  Views

  1k+

  Wat betekenen de zinnen in de Miljoenennota écht?

  Snap jij geen jota van die miljoenennota? ©ANP

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Prinsjesdag bestaat uit een aantal prachtige tradities: de rit met de gouden koets, de troonrede in de ridderzaal, de hoedjesparade van politici, de jurk van Marianne Thieme en natuurlijk onze minister van financiën met het welbekende koffertje.

  In dit koffertje zit de Miljoenennota 2019, een prachtig stukje ambtelijke literatuur van 70 pagina's dik dat door iedere brave burger van dit land in een ruk wordt uitgelezen. En met iedere Nederlander bedoel ik enkele journalisten. Wat staat er precies in dit document?


  Views

  900+

  Kindjes ongeval Oss waren tussen de 4 en 8 jaar oud

  Afbeelding ter illustratie: ANP.

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Het is een zwarte dag voor de nabestaanden en betrokkenen van het afschuwelijke ongeval in Oss. Nederland rouwt mee en terwijl het onderzoek nog in volle gang is, wordt er meer bekend over de slachtoffers.

  De vier kinderen die donderdag om het leven kwamen op een spoorwegovergang in Oss, waren 4, 4, 6 en 8 jaar. Het kind dat de aanrijding door een trein overleefde maar zwaargewond raakte is elf jaar, de begeleidster die de elektrische bolderwagen bestuurde is een 32-jarige vrouw uit Heesch. Hun toestand is zorgwekkend.

  Kinderen kwamen uit Oss


  Views

  1k+

  Beruchte kattendoder 'bestaat helemaal niet'

  Afbeelding ter illustratie: Unsplash.

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Het was een flink onderzoek, dat drie jaar heeft geduurd. Maar het ging dan ook om een notoire kattendoder, die kattenbezitters en dierenliefhebbers rondom het Britse Croydon de stuipen op het lijf jaagde.

  Nu is er een conclusie gekomen uit het speurwerk: de Croydon cat killer is geen mens, maar één of meerdere vossen. Niet minder verdrietig voor de beestjes en de eigenaren, maar toch een stuk minder cru.

  Teruggevonden dieren


  Views

  1k+

  Tegenvaller voor justitie en langer arrest Jos Brech

  Advocaat Gerald Roethof. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Justitie hoopte erop en daarmee misschien wel heel Nederland: een bekentenis van Jos Brech (55), de verdachte in de zaak Nicky Verstappen.

  Tevergeefs, liet zijn advocaat Gerald Roethof donderdag weten bij de rechtbank in Maastricht. Het is nog onduidelijk of Brech zijn betrokkenheid bij de dood van Nicky in 1998 heeft ontkend, of dat hij überhaupt niets zegt.

  Voldoende bewijs?


  Views

  3k+

  Nederland steunt elkaar on- en offline na drama Oss

  Nederland steunt elkaar on- en offline na drama Oss

  "Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', liet koningin Máxima weten.

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Knuffels, muziek en lieve woorden, ze kunnen in donkere tijden zoals die na het dodelijke ongeval in Oss steun bieden. Ossenaren leggen bloemen en knuffels en online delen mensen in groten getale versjes met elkaar op social media. Vooral veel ouders beseffen extra goed dat ze hun kind vanavond een dikke knuffel geven, omdat het kan.

  Bij de spoorwegovergang bij station Oss West groeit de berg knuffels en bloemen voor de slachtoffers. Er liggen zelfs snoepjes voor de vijf kinderen die bij het ongeluk betrokken waren. De overgang aan de Braakstraat is afgeschermd en een deel van de straat is afgesloten vanwege het onderzoek dat plaatsvindt. Bij de afzettingshekken laten rouwende Ossenaren hun tekenen van medeleven achter. Ook leeftijdgenootjes van de basisschoolkinderen leggen kaarten en briefjes neer.

  Herdenking


  Views

  1k+

  Vermeende Korrewegschutter toont geen enkel berouw

  De verdachte ontkent alle aantijgingen ©Opsporing Verzocht

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  De 21-jarige Azim A. moet twaalf jaar de cel in en tbs met dwangverpleging krijgen. Dat vindt het Openbaar Ministerie. De rechtszaak tegen de Korrewegschutter is donderdagochtend van start gegaan. Het OM verdenkt A. uit Groningen van poging tot moord. Volgens deskundigen heeft A. een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis en het OM schat de kans op herhaling hoog in.

  Hij zou in de vroege ochtend van 15 oktober vorig jaar een 21-jarige student uit dezelfde stad zonder enige aanleiding dusdanig ernstig hebben mishandeld dat hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel moet zitten.

  Blijvend verlamd


  Views

  900+