Nederlandse politie extra opleiden tegen terrorisme

21 december 2016 om 19:19 door Sofie Smulders
Nederlandse politie extra opleiden tegen terrorisme
Foto: Colourbox

Een terroristische aanslag, veel Nederlanders zijn er bang voor. Zeker nu er ook steeds dichter bij huis terroristische aanslagen plaatsvinden. In maart in Brussel, in juli in Nice en deze week in Berlijn. De politie kondigde woensdag aan haar medewerkers extra te gaan opleiden als voorbereiding op terrorismedreigingen.

Zo’n 30.000 politiemedewerkers, variërend van wijkagenten tot opsporingsagenten, krijgen de opleiding van het Professionaliseringsprogramma Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering aangeboden.

Weerbaarheid

Dit grootschalige opleidingsprogramma werd al voorafgegaan door een praktijktraining, waarbij agenten die vuurwapens bij zich dragen in twee dagen getraind werden op het werken onder extreme omstandigheden.

Het is bedoeling dat de politiemensen door de nieuwe opleiding weerbaarder worden en hun werk beter kunnen uitvoeren. Ze leren hoe ze de kans op een terroristische aanslag kunnen verkleinen, maar ook hoe ze de gevolgen ervan zoveel mogelijk kunnen beperken.

In de afgelopen jaren zijn er al een aantal kerntrainers opgeleid die hun collega’s weer gaan opleiden. Het is de bedoeling dat het nieuwe opleidingsprogramma vóór eind 2018 is ingevoerd bij alle eenheden, die hierbij steun krijgen van de Politieacademie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!