Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 23 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen bevestigt salaris van half miljoen

Een paar weken geleden had iedereen het over het salaris van Giel Beelen en nu is Johan Derksen aan de beurt. Geruchten over de verdiensten van de voetbalcommentator deden al langer de ronde, maar daar heeft Derksen nu een einde aan gemaakt. In het tv-programma 5 Jaar later is hij helder: hij verdient 500.000 euro per jaar. Daarover schrijft Mediacourant.

Twee keer per week is Derksen te zien in het RTL 7-programma Voetbal Inside. Dit tv-optreden levert hem heel wat meer op dan zijn tijd bij het blad Voetbal International (VI). „Ik heb altijd als journalist voor een keurig salaris in de journalisten-cao moeten werken. Dit pik ik gewoon even mee. Je moet wel je best doen. Je moet er zitten en een prestatie leveren, maar als ze willen dat ik het voor een heel ander bedrag ga doen, dan zou ik zeggen: ‘Zet er maar een ander neer, dan ga ik in Grolloo zitten’”, zegt Derksen donderdagavond in het programma van Pauw.

Reden dat de voetbalanalist bij Voetbal Inside blijft? Hebzucht. Daar windt Derksen geen doekjes om. „Bij de commerciëlen willen ze nog weleens door de gang roepen: ‘Fuck de Balkenendenorm!’ Ik kan het nu rustig zeggen, want Van der Gijp heeft het al in zijn boek gezet: als je voor twee avondjes lol en ongein verkopen vijf ton per jaar krijgt…”

In 5 Jaar later vertelt Derksen dat zijn vrouw liever had gezien dat hij zou stoppen met zijn programma. Ze hadden immers drie huizen, twee auto’s en een spaarrekening. „Moeten we nog meer hebben?”, vroeg zijn vrouw. Toch kon de voetbalman het aanbod van RTL niet afslaan. „Eigenlijk was de reden om het toch te doen hebzucht.”

Wanneer het dan eindelijk genoeg is voor Derksen? Over anderhalf jaar, zegt hij. Al geeft hij toe dat er altijd ‘te praten valt’ als ze met een nieuw voorstel komen.

Kijk hier de aflevering van 5 Jaar later terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.