Wereldrecord 'grootste Monopoly-bord' in Wageningen

30 november 2016 om 16:24 door Sophie Moerman
Wereldrecord 'grootste Monopoly-bord' in Wageningen

Gooien, straten opkopen, en als je een beetje pech hebt hup, naar de gevangenis. De meesten van ons zijn opgegroeid met Monopoly, maar in Wageningen vonden ze een normaal bord niet groot genoeg. Daar werd woensdag het wereldrecord voor het grootste Monopoly-bord ter wereld verbroken.

Maar liefst 900 vierkante meter (30 bij 30 meter) was hij, het enorme bord dat woensdag op de campus van de Universiteit van Wageningen lag. Dat is een stuk groter dan de vorige recordhouder; in januari maakten Californiërs een bordspel van 744 vierkante meter.

Half uur spelen

Behalve de grootte was er nog een vereiste voor een nieuw wereldrecord: er moest minimaal een half uur op het enorme bord worden gespeeld. Dat lukte, zonder valsspelen. De enorme dobbelstenen rolden over het veld, waarna studenten als levende pionnen over het bord renden. Daarbij was aan alles gedacht. Er liep iemand met een kruiwagen en er was zelfs een echte hond, verwijzend naar de ouderwetse Monopoly-pionnetjes. Het enige wat van origineel formaat was, was het Monopoly-geld waarmee werd betaald.

Uiteraard was Metro erbij om dit bijzondere tafereel vast te leggen.

Doen we even

Jack, de afgezant van Guinness World Records die alles nauwlettend in de gaten hield, bracht uiteindelijk het verlossende woord: het wereldrecord is binnen. „Yes, we hebben het gehaald!” aldus een enthousiaste Janneke Sloot, die de recordpoging mede organiseerde. „Toen ze het voorstelden dit te gaan doen, dacht ik: dat doen we wel even. Het was wel een hoop werk, maar ik ben superblij dat we het record binnen hebben.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!