Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 5 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Waarom verdienen parkeerbedrijven aan zieke mensen’

Drie jaar geleden verscheen er op deze website al een artikel genaamd: “Parkeren bij ziekenhuis is veel te duur”. Ook in 2013 werd bij de wethouder een brief ingediend over de hoge parkeertarieven bij vooral Amsterdamse ziekenhuizen.

Nu, drie jaar later, lijkt er weinig veranderd. Het is nu alleen niet de Amsterdamse afdeling van de SP, maar kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) die zich zorgen maakt om de torenhoge parkeerkosten. Volgens de Partij van de Arbeid lopen de parkeerkosten bij ziekenhuizen de spuigaten uit.

Daarom moet minister Schippers van Volksgezondheid onderzoeken waar patiënten en bezoekers het moeten betalen en waarom dat eigenlijk zo is. Kamerlid Lea Bouwmeester deed al wat navraag naar de parkeertarieven van verschillende ziekenhuizen in ons land.

Controle op tarieven

Uit haar rondgang bleek dat vooral Amsterdamse ziekenhuizen de hoofdprijs vragen, maar ook in de omgeving van de hoofdstad moet je flink investeren in een parkeerplaats: „Ik snap eigenlijk niet waarom ziekenhuizen en parkeerbedrijven geld zouden moeten verdienen aan zieke mensen. En hoe controleren we of de tarieven redelijk zijn en parkeerders niet domweg worden gezien als melkkoe?”

VUmc en Erasmus MC

Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, wil je niet graag parkeren. Je bent daar 4 euro per uur kwijt en 36 euro voor een dagkaart. Bij het VUmc in de hoofdstad moeten bezoekers omgerekend 3,53 per uur betalen. Buiten Amsterdam is het parkeren bij ziekenhuizen wat goedkoper, maar ook bij het Erasmus MC in Rotterdam moet er bijvoorbeeld 2,70 voor het eerste uur worden afgetikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.