Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Monasch denkt aan 20 tot 30 zetels met Nieuwe Wegen

Nederland is maandag weer een politieke partij rijker. Jacques Monasch, die begin deze maand nog kandidaatlijsttrekker was bij de PvdA, heeft aangekondigd zich te gaan melden voor de Tweede Kamer-verkiezingen en is bepaald niet voorzichtig met zijn verwachtingen.

‘Tijd voor een doorbraak’

Nieuwe Wegen, zoals zijn partij gaat heten, kan volgens hem in maart twintig tot dertig zetels in de wacht slepen bij de Tweede Kamer-verkiezingen. „Het is tijd voor een doorbraak in de Nederlandse politiek”, zo schrijft Monasch als hij de intrede van zijn partij aankondigt. „Tijd voor een partij die economisch sociaal is, de menselijke maat centraal stelt en grenzen stelt aan immigratie, illegaliteit en de inbreuk op onze normen en waarden.“

„Nederland is klaar met het wegkijken van links bij integratie- en immigratie problemen”, denkt Monasch. „Nederland wil vaste banen in plaats van de losse baantjes en flexcontracten die rechts bepleit; Nederland is het discrimineren van hardwerkende nieuwkomers meer dan zat; Nederland heeft genoeg van het buitensluiten van de burger, zelfs na referenda, door de gevestigde politiek.”

Ervaring

Deze maand kwam er einde aan 26-jarige carrière van Monasch bij de PvdA, waar hij in 1990 begon als fractievoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel de Pijp. Hij was bovendien al bijna veertig jaar lid van die partij. Sinds 2010 zat hij in de Tweede Kamer.

Politieke ervaring heeft hij dus zat, maar het is echter nog meer de vraag of Nederland wel zit te wachten op een nieuwe partij. De afgelopen maanden meldden DENK en het Forum voor de Democratie zich al aan het politieke front. De meesten staan in ieder geval niet te springen om de intrede van Nieuwe Wegen.

https://twitter.com/i/status/803289160589119488

Maar er zijn ook mensen die toekomst zien in de partij van Monasch.

https://twitter.com/i/status/803289960749080576

https://twitter.com/i/status/803292135000838144

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.