Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 24 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Lichaam vermiste kickbokser gevonden

In het Wilhelminakanaal bij het Brabantse Oirschot is hoogstwaarschijnlijk het lichaam van de Belgische kickbokser Marc de Bonte gevonden. De Bonte verdween op 4 november, nadat hij op een feestje van zijn sportschool in Bladel was geweest. Hij ging daarna nog even bij een vriend langs, en zou daarna naar zijn vriendin in Best gaan.

Zijn auto werd later in Best gevonden, maar van De Bonte zelf was wekenlang geen spoor. Nu is zijn lichaam niet ver van waar zijn auto stond gevonden. Dat meldt Omroep Brabant.

Horloge en jas gevonden

De identiteit van het nu gevonden lichaam is nog niet officieel vastgesteld, maar de politie meldt dat het voor de hand ligt dat het om de Belg gaat. Dat baseert de politie onder meer op basis van de kleding die bij het lichaam is aangetroffen. De trainer van De Bonte vertelt de omroep daarnaast dat het horloge met een inscriptie en de jas van de bokser is gevonden.

Het lichaam werd gevonden door een schipper. Hij zag iets vreemds in het Wilhelminakanaal, en waarschuwde de politie. Die ontdekte dat het om een lichaam gaat. Zaterdag wordt er sectie verricht, en zal er meer duidelijk worden over hoe De Bonte om het leven is gekomen.

De plaats waar het lichaam werd gevonden. Foto: ANP

Knuffelbeer

Het is nog altijd onduidelijk waarom de Belg verdween. Hij was een fanatieke kickbokser, en besteedde daar veel tijd aan. Voor zo ver bekend hield hij zich niet bezig met criminaliteit – zijn medesporters noemen hem een „knuffelbeer”.

Familie en vrienden begonnen een grote zoektocht: er werd een bedrag van vierduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip, en later werd die verhoogd naar 30 duizend euro. Er werd zelfs een paragnost ingeschakeld, en familieleden flyerden met foto’s in de buurt van Best. Ook werd er gezocht in het Wilhelminakanaal en de bossen. Uiteindelijk werd De Bonte dus per toeval gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.