VVD: Iedereen mag persoonlijke kentekenplaat maken

7 oktober 2016 om 14:09 door Sophie Moerman
VVD: Iedereen mag persoonlijke kentekenplaat maken

Terwijl de meeste politieke partijen in hun verkiezingsprogramma spreken over onderwijs, zorg of infrastructuur, bedenkt de VVD een afleiding voor al dat serieuze gepraat. De partij wil het mogelijk maken voor mensen om een gepersonaliseerd nummerbord te krijgen.

Een bijnaampje voor jezelf, of misschien de naam van je kind, als het aan de liberalen ligt, kunnen we vanaf volgend jaar allemaal zelf beslissen wat er op ons nummerbord staat. Met dat ‘ijdelheidskenteken’ wil de VVD de auto persoonlijker maken, is te lezen in het verkiezingsprogramma.

Betalen

In Amerika is het maken van een eigen kentekenplaat heel normaal, daar is het in sommige staten zelfs toegestaan symbolen als hartjes in het kenteken te zetten. Ook in België, Duitsland, Oostenrijk, Malta en Polen is een gepersonaliseerd nummerbord toegestaan, al moet je er meestal wel voor betalen. De VVD zegt niet of en hoeveel we in Nederland kwijt zijn aan een persoonlijke plaat.

Het is overigens niet de eerste keer dat de VVD met dit plan komt. In 2014 opperde Kamerlid Barbara Visser het ook al in de Kamer, toen gaf minister Schultz van Infrastructuur en Milieu te kennen niets in het plan te zien.

 

Mocht je nog niet zeker weten wat de opties allemaal zijn, hierbij wat inspiratie.

Voor als je wilt benadrukken dat je altijd klaarstaat voor een date.

 

...Of juist duidelijk wilt maken dat je kleine schatjes hebt - of er een bent.

 

Alleen in Amerika kunnen ze zo creatief met het symbool van hun staat omgaan.

 

Voor als je je vader zover krijgt dat hij een auto voor je koopt...

 

...Of te lui bent om naar meiden te fluiten, en je het je kentekenplaat voor je laat doen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!