NS’er bijna voor trein geduwd door boze reiziger

Medewerkers van Veiligheid & Service van NS zijn er om de veiligheid te bewaren en service te verlenen. Foto: ANP

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

Anne-Fleur Pel

25 OKT 2016

Door een duw van een boze treinreiziger is een medewerker van NS Veiligheid & Service dinsdag bijna onder een trein beland op station Amersfoort. „Bijna viel ik tussen het perron en de trein in die op dat moment ging rijden”, schrijft de medewerker op de Facebookpagina van de dienst.

Door een grote storing konden enige tijd geen treinen rijden vanaf station Amersfoort richting Deventer en Apeldoorn. Na anderhalf uur wachten, vetrok de eerste trein richting Deventer. Op het perron stonden honderden mensen te wachten. „Het liefst wilden zij allemaal instappen zodra de treindeuren open gingen”, schrijft de V&S-medewerker. „Begrijpelijk, het heeft immers een tijd geduurd voordat er weer een trein ging rijden.”

Volle laag

Om ervoor te zorgen dat de reizigers veilig konden instappen, gingen de aanwezige V&S- medewerkers bij de treindeuren staan. „Nadat er vele reizigers waren ingestapt, klonk het fluitsignaal van de conducteur. Vanaf dat moment mocht er niet meer ingestapt worden en ging de vertrekprocedure in werking.”

Daar was een treinreiziger het helemaal niet mee eens. „Nadat ik de volle laag had gekregen en voor alles en nog wat werd uitgemaakt door deze reiziger, begon hij aan mij te trekken in de hoop er langs te kunnen. Nogmaals gaf ik aan dat dit niet meer mogelijk was en ik daar niet van gediend was.”

„Even kijk ik om me heen en ineens voel ik een flinke duw in m’n zij. Ik stond op het randje van het perron. Bijna viel ik tussen het perron en de trein in die op dat moment ging rijden. Het was de bovengenoemde reiziger die het er niet mee eens was.”

In een reflex gaf de V&S-medewerker de reiziger een duw terug. Deze wist zich echter uit de voeten te maken tussen de vele reizigers.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

2 UUR

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

3 UUR

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 17:59

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

VANDAAG, 17:47

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 16:12

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

'Ik denk dat we nog gelukkiger kunnen worden'

Wat is geluk? Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 15:14

In de afgelopen 25 jaar is onze kwaliteit van leven over het algemeen beter geworden. We worden ouder, hebben een hoger opleidingsniveau en meer te besteden. We voelen ons gelukkiger, blijkt uit de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau: 85 procent van de Nederlanders noemt zichzelf gelukkig en welvarend.

Maar wat is geluk nu eigenlijk en verschilt de definitie van dit begrip per generatie? Aan het woord een 22-jarige, een 48-jarige en een 75-jarige die er verstand van hebben.

Likeability of 3

Sloterdijk - Enschede in de sneeuw: zes uur onderweg

Amsterdam Sloterdijk - Enschede, 6 uur ©Jelmer Visser

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 12:20

Ondanks alle oproepen om thuis te werken, collega's die me voor gek verklaarden en het zeer slechte track record van de NS als er sneeuw valt, besloot ik toch om tijdens het weeralarm op de redactie van Metro te gaan werken. Van Enschede naar Amsterdam Sloterdijk; wat kan er misgaan? Nou veel. Op de heenreis was er weinig aan de hand, maar over de terugreis heb ik maar liefst zes uur gedaan. Gelukkig had ik mijn camera mee om winterse beelden te schieten.

Mijn uitzicht voor ik vertrok aan de barre tocht ©Jelmer Visser