Hoodvlogger tekent bij TopNotch en wordt filmmaker

Camera videoHoodvlogger tekent bij TopNotch en wordt filmmaker

Ismail Ilgün

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

28 OKT 2016

De beroemde Zaandamse treitervlogger Ismail Ilgün heeft vrijdag een contract getekend bij het hiphop platenlabel TopNotch. Het label gaat de PR van de ‘hoodvlogger’ regelen en hem ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe concepten.

Ilgün werd beroemd door zijn zogenaamde hoodvlogs, waarin hij filmt hoe het eraan toe gaat in de Zaandamse wijk Poelenburg. Sommige vlogs trokken honderdduizenden kijkers. „Wat Ilgün als jongen van negentien in zijn eentje heeft bereikt in zo'n korte tijd, dat is niet normaal’’, zegt David Koster van TopNotch tegenover De Volkskrant. „Ilgün is de stem van een generatie.”

Documentaire

Hoewel de vlogger voornamelijk bekend staat om het ‘straatsterrorisme’ dat hij heeft laten zien in vlogs, heeft hij grote plannen. „Ik wil een documentaire maken. Over achterstandswijken. Hoe is het om daar te wonen, welke problemen hebben mensen'', zegt hij daarover.

TopNotch-baas Kees de Koning is erg onder de indruk van Ismail. ‘’Ismail heeft meer bereikt in vijf weken dan de publieke omroep in heel 2016’’, zegt de platenbaas, die ook het management van Anouk verzorgd.

Hoodvlogs

Ilgün werd met zijn hoodvlogs het gezicht van een groepje hangjongeren bij een supermarkt in de Zaandamse wijk Poelenburg. De groep zorgde voor veel overlast. De vlogger legde alles wat er gebeurde, van vechtpartijtjes tot conflicten met de politie, vast. Hij kreeg al snel duizenden volgers en zo werden de problemen in de wijk ineens voor een veel groter publiek zichtbaar.

De ‘hoodvlogger’ schoof aan bij televisieprogramma’s en kwam veelvuldig in het nieuws. Zelfs premier Mark Rutte liet zich uit over het groepje en noemde hen ‘tuig van de richel’. Nu lijkt het erop dat de vlogs Ilgün toch iets hebben gebracht.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Leden van de Poolse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Op het bord de tekst „Vrees het monster niet!" / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

1 UUR

Een man die lid is van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster mag tijdens zijn promotiezitting geen piratenpak aan en geen vergiet op zijn hoofd hebben. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens vandaag geoordeeld.

Normalerwijs dragen promovendi tijdens de zitting bij de TU Delft een traditioneel zwart rokkostuum. De man, Michael Afanasyev, wilde echter door zijn geloof in een piratenkostuum en met een vergiet op zijn hoofd komen, omdat zijn religie zou voorschrijven dat hij bij officiële gelegenheden zo gekleed is. De universiteit verbood dat echter en daarom diende hij een klacht in bij het CvRM.

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

2 UUR

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

3 UUR

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 17:59

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

VANDAAG, 17:47

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 16:12

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

'Ik denk dat we nog gelukkiger kunnen worden'

Wat is geluk? Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 15:14

In de afgelopen 25 jaar is onze kwaliteit van leven over het algemeen beter geworden. We worden ouder, hebben een hoger opleidingsniveau en meer te besteden. We voelen ons gelukkiger, blijkt uit de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau: 85 procent van de Nederlanders noemt zichzelf gelukkig en welvarend.

Maar wat is geluk nu eigenlijk en verschilt de definitie van dit begrip per generatie? Aan het woord een 22-jarige, een 48-jarige en een 75-jarige die er verstand van hebben.