In het nieuws

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Vlnr: Elian, Thijs, Martijn en Marguérite.

Foto van 'Erik Jonk'

17 OKT 2016

Martijn, Marguérite, Elian en Thijs zijn de vier jongeren die kans maken om Nederland dit jaar te vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties (VN). Twee van hen mogen aan de slag als jongerenvertegenwoordiger. De ene winnaar gaat naar de VN in New York, de ander woont de klimaattop in Marrakech bij. NJR (het jongerennetwerk van ons land) maakt op maandag 24 oktober tijdens de Nacht van de VN in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam bekend wie naar de VN gaan. Is dat Martijn of Marguérite (kandidaten Duurzame Ontwikkeling voor de Klimaattop) en is dat Elian of Thijs (kandidaten Algemene Vergadering)? De vier stellen zich hier aan je voor en hopen vanaf nú op je stem (sms of via www.jongerenvertegenwoordigers.nl, op beide categorieën kun je stemmen).

Met Rutte in de klas

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Martijn.

Martijn Visser (23) uit Wageningen. Studeert Forest and Nature Conservation, is studenten-assistent en bestuurslid REEFolution Foundation. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling.

In mijn ideale wereld…

Dansen mens en dier saampjes rond een boom op liedjes van John Lennon. Maar ik zal reëel blijven en me richten op de volgende doelen: duurzaam consumeren wordt de standaard, in plaats van een daad uit overtuiging. Organisaties en bedrijven zetten zich in voor mensen, niet enkel andersom. Met name industriële landen nemen hun verantwoordelijk bij het aanpakken van vervuiling. Zo dansen onze kinderen weliswaar niet met dieren rond bomen, maar er zullen in elk geval nog kinderen, dieren en bomen zijn.

Slachtoffers van milieuvervuiling

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

50 procent van de wereldbevolking bestaat momenteel uit mensen jonger dan 30 jaar. Deze groep wordt zwaar ondervertegenwoordigd in de huidige beleidsvoering. Dat terwijl wij zowel de grootste slachtoffers van milieuvervuiling zullen zijn, als diegenen die de problemen inventief kunnen aanpakken. Met mijn generatie wil ik me inzetten voor een betere wereld en de functie van Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling is daarvoor perfect.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Ik heb begrepen dat Mark Rutte elke week een paar uur vrijmaakt om les te geven aan een vmbo-klas. Laat mij daar maar eens aanschuiven, dan kunnen de leerlingen en ik hem vertellen hoe jongeren over duurzaamheid denken.

Stem? SMS 5040 MARTIJN

Eerst jongeren, dan politici

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Marguérite.

Marguérite Willemsen (19) uit Delft. Studeert Civiele Techniek en deed vrijwilligerswerk met alzheimerpatiënten. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling.

In mijn ideale wereld wil ik…

Dat duurzaamheid in het Nederlandse onderwijs een veel grotere rol gaat spelen. Ik denk aan interactieve lessen, waarbij leerlingen actief meedenken over duurzaamheidsvraagstukken. Ze kunnen bijvoorbeeld uitzoeken hoeveel elektriciteit, gas en water hun school verbruikt. Vervolgens kan en plan worden gemaakt en uitgevoerd om dit verbruik te verminderen en de school te verduurzamen. Moderne technologieën, zoals zonnepanelen, kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. In mijn ideale wereld worden jongeren ook actief door politici betrokken bij het maken van het duurzaamheidsbeleid.

Naar jongeren luisteren

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

Ik een passie heb voor duurzaamheid en politiek en omdat ik het heel belangrijk vind dat er naar jongeren wordt geluisterd als het om duurzaamheid gaat. Het gaat om hún toekomst, het is daarom logisch dat zij de kans krijgen hierover mee te denken en het proces van duurzame ontwikkeling vaart te geven. Omdat veel duurzaamheidskwesties een globaal karakter hebben, wil ik ook veel samenwerken met jongerenvertegenwoordigers uit andere landen. Samen staan we sterk.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Het debat. Ik wil als jongerenvertegenwoordiger eerst met jongeren praten en daarna met politici. Zelf houd ik ook erg van debatten, ik kijk ernaar uit om te horen wat er leeft onder jongeren. Ik ben zeer benieuwd naar de ideeën van vmbo’ers over het aanpakken van duurzaamheidsvraagstukken. Uit ervaring weet ik dat jongeren heel inventief en oplossingsgericht zijn, en dat is precies wat we nodig hebben.

Stem? SMS 5040 MARG

Plek voor alle volkeren

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Elian.

Elian Yahye (18) uit Leiden. Studeert Internationale Betrekkingen en Organisaties en geeft bijles aan middelbare scholen. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering.

In mijn ideale wereld wil ik…

Dat mensen die ver van elkaar afstaan elkaar leren begrijpen en respect hebben voor elkaars verschillen. Vooral de positie van etnische en culturele minderheden staat wereldwijd onder druk. Complete culturen dreigen verloren te gaan, waardoor we als wereld toch een hoop geschiedenis en diversiteit verliezen. Graag zou ik een wereld zien waarin een plek is voor alle volkeren en ruimte is voor ieders achtergrond en gebruiken.

Globalisering belangrijker

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

De wereld aan het veranderen is en wij hier als jongeren het best mee om kunnen gaan. Zeker bij een organisatie als de VN, die door globalisering steeds belangrijker gaat worden, is het essentieel dat jongeren input kunnen leveren. Wij zijn eraan gewend dat de wereld groter is dan Nederland en we kunnen als jongeren een frisse en creatieve blik bieden op de problemen waar we nu als wereld tegenover staan.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Als ik zou kiezen voor de lunch met de minister-president, zou ik puur kiezen voor de ervaring. De kans dat ik echt zijn beleid zou kunnen beïnvloeden, is natuurlijk niet al te groot. Bij een debat in een vmbo-klas zou je meer kunnen bereiken, omdat je op gelijke voet met elkaar kan praten. Bovendien heb je de input van alle jongeren nodig om iets van waarde tegen de minister-president te kunnen zeggen.

Stem? SMS 5040 ELIAN

Geloven in wereldvrede

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Thijs.

Thijs Toonen (20) uit Den Bosch. Studeert Rechten en is vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering.

In mijn ideale wereld wil ik…

Onderwijs en educatie zijn fundamenteel voor het bereiken van wereldvrede en voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Als in het onderwijs speciale aandacht wordt gegeven aan gelijkheid, mensenrechten, milieu, cultuur en tolerantie, geloof ik écht dat mensen in een veilige en onbezorgde wereld kunnen leven. Hier wil ik me als jongerenvertegenwoordiger voor gaan inzetten.

Echte verbinder

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

Ik als harde werker en sociaal bewogen persoon een echte verbinder ben. Ik ben open-minded ingesteld en heb een breed sociaal netwerk van jongeren uit verschillende doelgroepen. Verandering zal er komen als de jeugd opstaat en zijn stem laat horen. Met hun frisse, creatieve, online- en open-minded-denkwijze zijn jongeren van groot belang bij het bedenken van oplossingen. Ik geloof oprecht dat er wereldvrede kan komen. Als jongerenvertegenwoordiger verheug ik mij erop midden in de samenleving te staan en als schakel tussen jongeren en politici te streven naar vrede en onderwijs voor iedereen.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Ik zou graag in debat willen gaan met vmbo’ers. Het is interessant om met jongeren te debatteren omdat verschillende visies en denkwijzen belicht worden. Deze ga ik met elkaar verbinden. Dit zal mijn blikveld verruimen, maar ook dat van politici. Ik wil met jongeren in gesprek gaan over de Verenigde Naties en het belang van onderwijs. Zo verzamel ik veel input van de jeugd en denk ik het juiste jongerenstandpunt van Nederland te kunnen vertegenwoordigen.

Stem? SMS 5040 THIJS

BEKIJK OOK


Kabinet: 113 moet crisislijn worden

Kabinet: 113 moet crisislijn worden

Het kabinet wil dat het telefoonnummer 113 de echte crisislijn wordt voor mensen met suïcidale gedachten. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 MIN

Voor de tweede keer in een paar maanden tijd blijkt dat iemand in psychische nood tevergeefs 113 heeft gebeld om korte tijd later een eind aan zijn leven te maken. Het maakt duidelijk hoe groot de verwarring over de crisislijn is: het nummer 113 bestaat niet.

Ook onder hulpverleners circuleert het verkeerde nummer, schrijft de Volkskrant.

Crisislijn


Voor Europa werken, terwijl je bepaald geen EU-fan bent

Voor Europa werken, terwijl je bepaald geen EU-fan bent

Rob Rooken: liever aan tafel bij de EU, dan alleen maar roepen dat het niets is.

Foto van 'Erik Jonk'

32 MIN

In een vierdelige reeks worden nieuwe en onlangs begonnen Nederlandse leden en gezichten van het Europees Parlement voorgesteld. Wie zijn zij en wat drijft hen? Deel 3: Rob Rooken van FvD.

Dat was wat bij de uitslag van de Europese verkiezingen. Zo heb je niemand in Brussel en Straatsburg, zo heb je drie zetels. Het overkwam Forum voor Democratie, kortweg FvD, terwijl de partij van de snel opgekomen Thierry Baudet niet bepaald als Europafan te boek staat. Dat is dus wat voor Rob Rooken. Zit de nummer 3 van de verkiezingslijst ‘zomaar’ op het Europese pluche. Zonder lange politieke achtergrond, maar wel als een van de drie oprichters van de succespartij. Dat moet dus wat zijn: in Europa werken terwijl je referenda over ‘de uitzichtloos mislukte’ euro en open grenzen wil. Terwijl je vindt dat de uitbreiding van de EU ‘direct moet stoppen’. En terwijl je dus tegen die EU bent en slechts Europese beschaving en economische samenwerking ziet zitten.

Zelf gekocht!


Landelijke ziekenhuisstaking op 20 november

Landelijke ziekenhuisstaking op 20 november

De vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn organiseren een landelijke ziekenhuisstaking op 20 november. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

De vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn organiseren een landelijke ziekenhuisstaking op 20 november. Dit doen zij vanwege het uitblijven van een goede cao voor 200.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland.

Het is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat dit gebeurt. De bonden verwachten dat minimaal de helft van de ziekenhuizen op 20 november hun deuren gaan sluiten voor niet-spoedeisende zaken.

Loonsverhoging


Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk

Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk

Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Nederlandse staat wordt aansprakelijk gesteld door journaliste Ans Boersma vanwege de schade die zij heeft geleden toen zij begin dit jaar Turkije werd uitgezet wegens haar connectie met de zogeheten Balie-jihadist.

De uitzetting gebeurde op basis van informatie van het Openbaar Ministerie (OM). Advocatenkantoor Prakken d’Oliveira dat Boersma bijstaat heeft dat woensdag bekendgemaakt.

'Reputatieschade'


Agenten gewond bij demonstratie tussen Koerden en Turken in Rotterdam
Likeability of3

Agenten gewond bij demonstratie tussen Koerden en Turken in Rotterdam

Agenten gewond bij demonstratie tussen Koerden en Turken in Rotterdam. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Rotterdam zijn bij botsingen tussen Koerden en Turken woensdagavond meerdere agenten gewond geraakt. 

De politie verrichtte op het Kruisplein tientallen arrestaties nadat een demonstratie van Koerden en een tegendemonstratie van Turken uit de hand waren gelopen.

Vechtpartijen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Boeren willen blijven slapen op Malieveld
Likeability of5

Boeren willen blijven slapen op Malieveld

Boeren willen blijven slapen op Malieveld. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Enkele tientallen boeren die woensdag hebben gedemonstreerd in Den Haag willen overnachten op het Malieveld. Sommige hebben speciaal daarvoor een caravan meegenomen.

Andere willen overnachten in hun tractor. Volgens een woordvoerster van de boeren zijn de nieuwere modellen ruim genoeg om 'even horizontaal' te gaan.

De gemeente staat het niet toe dat er wordt overnacht op het Malieveld. Volgens de woordvoerster is er daarom sprake van 'langdurig demonstreren'.


likedislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Boeren hebben de deur van het provinciehuis met een tractor eruit geduwd.
Likeability of5

Burgemeester boos op actieleider boerendemonstratie in Groningen

Boeren hebben de deur van het provinciehuis met een tractor eruit geduwd. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De burgemeester van Groningen, Koen Schuiling, is boos op een van de leiders van de boerendemonstratie afgelopen maandag in zijn stad. Volgens Schuiling heeft deze man boze boeren opgejut.

„Dat kan absoluut niet. Hij moet zichzelf nog maar eens diep in de ogen kijken", aldus Schuiling woensdag tijdens een extra bijeenkomst van de gemeenteraad over de demonstratie, waarbij boeren hekken omver reden en de deur uit het provinciehuis ramden.

Veiligheid in gevaar


likedislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld.

Vier aanhoudingen bij boerenprotest Den Haag

Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Den Haag zijn woensdag bij het boerenprotest in totaal vier mensen aangehouden. Twee zijn gearresteerd voor het gooien van vuurwerk, een persoon voor belediging en iemand voor het niet opvolgen van een bevel of verordening. Volgens de politie is de demonstratie tot dusver „zonder grote incidenten verlopen."

Het Haagse Malieveld, waar woensdag duizenden boeren actievoerden, loopt maar langzaam leeg door verkeersopstoppingen. Rond 18.30 uur staan er nog honderden tractoren op het veld.

Vertrekkende landbouwvoertuigen vormen een lange file de stad uit. Ook in de binnenstad keert de rust langzaamaan weer terug. Tientallen boeren die hun tractoren aan de andere kant van de stad, in de buurt van de Dagelijkse Groenmarkt, hadden gestald op de tramrails zijn inmiddels vertrokken.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

15 OKT 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Likeability of5

Boer hoort niet in Den Haag

Boer Galesloot

Foto van 'Quincy Brouwer'

GISTEREN

Boeren protesteerden woensdag voor de tweede keer grootschalig Metro volgde boer Galesloot, die kwam ‘per boot’ naar Den Haag. 

Het eerste wat opvalt bij het naderen van het Malieveld is een grote boot met spandoek. Daarop de tekst In de boot genomen door deze regering! Wij verzuipen in de regels!Maar hoe komt een boot in godsnaam terecht op een grasveld in Den Haag en wat heeft het te zoeken bij een boerenprotest?

Dichterbij gekomen blijkt dat er middenin de boot een groene tractor staat. Een groepje mannen keuvelt onder het genot van een biertje gezellig rond het flinke vaartuig. „Het is een amfibievoertuig, legt eigenaar André Galesloot (45) uit. „Je kan er dus zowel op de weg mee rijden als op het water mee varen”, vervolgt de melkveehouder uit Weesp. Hij heeft het voertuig zo’n vijftien jaar geleden met een aantal vrienden in elkaar gezet. „We hadden een oude boot liggen, maar we wisten niet hoe wij hem moesten vervoeren. Toen kwamen we op het idee om er een oude trekker in te bouwen. Zo kunnen wij hem altijd overal mee naar toe nemen en in het water leggen.” En dus ook naar het boerenprotest in Den Haag.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Wilders: meer of minder stikstofregels?
Likeability of3

Wilders: meer of minder stikstofregels?

Wilders: meer of minder stikstofregels? / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

PVV-leider Geert Wilders richtte zich tot de protesterende boeren in Den Haag met de vraag: „willen jullie hier, in deze stad, meer of minder stikstofregels?" Het antwoord was een luidkeels „minder!", „nou, dan gaan we dat regelen."

Het was een variatie op de vraag die Wilders vijf jaar geleden stelde over Marokkanen in Nederland, die hem voor de rechter deed belanden wegens groepsbelediging.

„Ik kom net van de rechtbank in Amsterdam, vanwege een vraag die ik heb gesteld, die misschien niet mocht", aldus Wilders tegen de betogers op de Koekamp. „Maar ik dacht, weet je wat, ik ga vanmiddag opnieuw een vraag stellen."


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Huurder Ruinerwold vast voor vrijheidsberoving

De boerderij waar het gezin negen jaar lang verbleef, vanuit de lucht gezien / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

GISTEREN

Josef B., huurder van de boerderij in Ruinerwold waar een gezin negen jaar werd opgesloten, wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dat maakt het OM bekend.

Deze week werd Nederland opgeschrikt door een verhaal dat gemakkelijk als filmscript zou kunnen dienen. In het Drentse dorp Ruinerwold werd een gezin gevonden dat negen jaar afgeschermd van de rest van de wereld zou hebben geleefd. Sinds 2010 zouden vader en zijn zes kinderen niet meer buiten zijn geweest.

De 58-jarige huurder van het pand, Josef B., werd maandag opgepakt. In eerste instantie omdat hij het onderzoek belemmerde. Woensdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de man wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen.


Publiek tijdens Bevrijdingspop, het oudste bevrijdingsfestival van Nederland.
Likeability of3

Kabinet en Tweede Kamer pleiten voor officiële vrije dag op 5 mei

„Laten we het voor elkaar proberen te boksen”, liet Rutte optekenen. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Het kabinet en de Tweede Kamer willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlandse werknemers voortaan een dag vrij hebben op Bevrijdingsdag. Premier Rutte zei woensdag in de Kamer dat Minister Koolmees van Sociale Zaken met werkgevers en werknemers in overleg gaat over een jaarlijks doorbetaalde vrije dag op 5 mei.

Het CDA, de SP, GroenLinks, de ChristenUnie, de PVV en de PvdA reageerden positief op het voorstel van regeringspartijen VVD en D66.

Niet aan de politiek


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Treinwifi moet nog sneller, maar kan dat ook?

Treinwifi moet nog sneller, maar kan dat ook?

Het internet in de trein moet een stuk beter, vinden CDA en ChristenUnie. /ANP

Foto van 'Ista van Galen'

GISTEREN

Het internet in de trein moet een stuk beter, vinden CDA en ChristenUnie. Een leuk idee, maar hoe haalbaar is dit?

Daar zit je dan. In de trein met je laptop op schoot. Klaar om nog even wat werk te verrichten, maar tot je grote frustratie komt hier weer niets van terecht: de wifi in de trein doet het voor de zoveelste keer niet goed.

Daar moet verandering in komen, vinden CDA en ChristenUnie. De verbinding is vaak te slecht, wat leidt tot veel frustraties onder reizigers. De partijen willen volgend jaar 1 miljoen euro steken in het verbeteren van de wifi in de trein. Deze week wordt het voorstel voorgelegd in een debat over de begroting van onder andere infrastructuur. Er kan volgens de initiatiefnemers gerekend worden op steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. Maar, kan die betere verbinding er ook echt op korte termijn komen?


Postbezorger hield 99 postzakken achter in eigen schuur
Likeability of3

Postbezorger hield 99 postzakken achter in eigen schuur

Postbezorger hield 99 postzakken achter in eigen schuur. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De problemen rondom het postbezorgen in het Bredase Brabantpark zijn inmiddels opgelost. De bewoners van de wijk trokken begin augustus aan de bel, omdat zij hun post niet of slechts deels op de mat kregen. Wat blijkt? Een postbezorger hield deze poststukken verborgen in zijn eigen schuur. Het zou gaan om 99 postzakken.

PostNL was bekend met de problemen. Het bedrijf zegt veel klachten te hebben ontvangen uit postcodegebied 4817. Een woordvoerder van de postdienst liet tegenover het AD weten dat er een onderzoek werd ingesteld, waarna bleek dat een wijkbezorger maar liefst 99 zakken post, goed voor duizenden brieven en pakketen, had achtergehouden.

Nooit eerder


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Proces Wilders uitgesteld tot begin december

Proces Wilders uitgesteld tot begin december

De politicus en zijn advocaat hadden wederom om aanhouding van de zaak gevraagd./ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het gerechtshof Den Haag heeft de voortzetting van het hoger beroep in het 'minder Marokkanen'-proces van Geert Wilders uitgesteld tot 9 december. 

Voor de nieuwe zitting wil het gerechtshof worden geïnformeerd over 'aanvullende stukken die betrekking kunnen hebben op de vervolgingsbeslissing' van de PVV'er.

Bewijs


Remkes en Rutte waarschuwen boeren: Hou je aan de afspraken
Likeability of5

Remkes en Rutte waarschuwen boeren: Hou je aan de afspraken

Vanwege de grote drukte bij het boerenprotest, besloot de politie in de loop van de dag de A12 af te sluiten./ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De demonstrerende boeren houden zich niet aan de vooraf gemaakte afspraken en dat is onacceptabel en gevaarlijk voor inwoners en winkelend publiek. Dat zegt burgemeester Johan Remkes van Den Haag woensdag in een verklaring.

Remkes roept de boeren op om zich aan de aanwijzingen van de politie te houden en de gemaakte afspraken wel te respecteren. Premier Rutte en minister Grapperhaus deden eenzelfde oproep.

Afgezette zone


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Italië wil criminaliteit bestrijden met 'superpinbonus'

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Zwart werken is een probleem in tal van landen, ook in Italië. De regering wil deze vorm van criminaliteit nu ook gaan bestrijden en doet dat op een bijzondere manier.

Vanaf begin 2021 zullen er zogenaamde superbonussen worden uitgekeerd door de overheid aan Italianen die elektronisch gaan betalen in sectoren waar dat minder gebruikelijk is en nu nog veel in cash wordt gehandeld.

Loodgieter


Likeability of3

Rotterdam wil de hoogte in met gebouw van 250 meter

De skyline van Rotterdam/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Projectontwikkelaars kunnen in het centrum van Rotterdam en daarbuiten hoger gaan bouwen. Waar nu 200 meter nog het streefmaximum is, wordt dat 250 meter. "Over 10 jaar moet het eerste gebouw van 250 meter er kunnen staan’’, zegt bouwwethouder Bas Kurvers (bouwen en wonen). Hij presenteerde woensdag de Hoogbouwvisie 2019 van de havenstad voor de komende jaren.

Nog hogere gebouwen zijn nodig omdat Rotterdam er tot 2040 50.000 nieuwe woningen bij wil krijgen. Het centrum van de stad wordt uitgebreid met de gebieden Pompenburg en Rijnhaven, waar bouwers tot maximaal 200 meter mogen gaan. De bouwambities van het college krijgen al vorm met de bouw van de Zalmhaventoren. In oktober vorig jaar is begonnen met de bouw van de 215 meter hoge woontoren, het hoogste gebouw van Nederland.

Feyenoord City


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar