In het nieuws

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Vlnr: Elian, Thijs, Martijn en Marguérite.

Foto van 'Erik Jonk'

17 OKT 2016

Martijn, Marguérite, Elian en Thijs zijn de vier jongeren die kans maken om Nederland dit jaar te vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties (VN). Twee van hen mogen aan de slag als jongerenvertegenwoordiger. De ene winnaar gaat naar de VN in New York, de ander woont de klimaattop in Marrakech bij. NJR (het jongerennetwerk van ons land) maakt op maandag 24 oktober tijdens de Nacht van de VN in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam bekend wie naar de VN gaan. Is dat Martijn of Marguérite (kandidaten Duurzame Ontwikkeling voor de Klimaattop) en is dat Elian of Thijs (kandidaten Algemene Vergadering)? De vier stellen zich hier aan je voor en hopen vanaf nú op je stem (sms of via www.jongerenvertegenwoordigers.nl, op beide categorieën kun je stemmen).

Met Rutte in de klas

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Martijn.

Martijn Visser (23) uit Wageningen. Studeert Forest and Nature Conservation, is studenten-assistent en bestuurslid REEFolution Foundation. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling.

In mijn ideale wereld…

Dansen mens en dier saampjes rond een boom op liedjes van John Lennon. Maar ik zal reëel blijven en me richten op de volgende doelen: duurzaam consumeren wordt de standaard, in plaats van een daad uit overtuiging. Organisaties en bedrijven zetten zich in voor mensen, niet enkel andersom. Met name industriële landen nemen hun verantwoordelijk bij het aanpakken van vervuiling. Zo dansen onze kinderen weliswaar niet met dieren rond bomen, maar er zullen in elk geval nog kinderen, dieren en bomen zijn.

Slachtoffers van milieuvervuiling

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

50 procent van de wereldbevolking bestaat momenteel uit mensen jonger dan 30 jaar. Deze groep wordt zwaar ondervertegenwoordigd in de huidige beleidsvoering. Dat terwijl wij zowel de grootste slachtoffers van milieuvervuiling zullen zijn, als diegenen die de problemen inventief kunnen aanpakken. Met mijn generatie wil ik me inzetten voor een betere wereld en de functie van Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling is daarvoor perfect.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Ik heb begrepen dat Mark Rutte elke week een paar uur vrijmaakt om les te geven aan een vmbo-klas. Laat mij daar maar eens aanschuiven, dan kunnen de leerlingen en ik hem vertellen hoe jongeren over duurzaamheid denken.

Stem? SMS 5040 MARTIJN

Eerst jongeren, dan politici

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Marguérite.

Marguérite Willemsen (19) uit Delft. Studeert Civiele Techniek en deed vrijwilligerswerk met alzheimerpatiënten. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling.

In mijn ideale wereld wil ik…

Dat duurzaamheid in het Nederlandse onderwijs een veel grotere rol gaat spelen. Ik denk aan interactieve lessen, waarbij leerlingen actief meedenken over duurzaamheidsvraagstukken. Ze kunnen bijvoorbeeld uitzoeken hoeveel elektriciteit, gas en water hun school verbruikt. Vervolgens kan en plan worden gemaakt en uitgevoerd om dit verbruik te verminderen en de school te verduurzamen. Moderne technologieën, zoals zonnepanelen, kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. In mijn ideale wereld worden jongeren ook actief door politici betrokken bij het maken van het duurzaamheidsbeleid.

Naar jongeren luisteren

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

Ik een passie heb voor duurzaamheid en politiek en omdat ik het heel belangrijk vind dat er naar jongeren wordt geluisterd als het om duurzaamheid gaat. Het gaat om hún toekomst, het is daarom logisch dat zij de kans krijgen hierover mee te denken en het proces van duurzame ontwikkeling vaart te geven. Omdat veel duurzaamheidskwesties een globaal karakter hebben, wil ik ook veel samenwerken met jongerenvertegenwoordigers uit andere landen. Samen staan we sterk.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Het debat. Ik wil als jongerenvertegenwoordiger eerst met jongeren praten en daarna met politici. Zelf houd ik ook erg van debatten, ik kijk ernaar uit om te horen wat er leeft onder jongeren. Ik ben zeer benieuwd naar de ideeën van vmbo’ers over het aanpakken van duurzaamheidsvraagstukken. Uit ervaring weet ik dat jongeren heel inventief en oplossingsgericht zijn, en dat is precies wat we nodig hebben.

Stem? SMS 5040 MARG

Plek voor alle volkeren

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Elian.

Elian Yahye (18) uit Leiden. Studeert Internationale Betrekkingen en Organisaties en geeft bijles aan middelbare scholen. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering.

In mijn ideale wereld wil ik…

Dat mensen die ver van elkaar afstaan elkaar leren begrijpen en respect hebben voor elkaars verschillen. Vooral de positie van etnische en culturele minderheden staat wereldwijd onder druk. Complete culturen dreigen verloren te gaan, waardoor we als wereld toch een hoop geschiedenis en diversiteit verliezen. Graag zou ik een wereld zien waarin een plek is voor alle volkeren en ruimte is voor ieders achtergrond en gebruiken.

Globalisering belangrijker

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

De wereld aan het veranderen is en wij hier als jongeren het best mee om kunnen gaan. Zeker bij een organisatie als de VN, die door globalisering steeds belangrijker gaat worden, is het essentieel dat jongeren input kunnen leveren. Wij zijn eraan gewend dat de wereld groter is dan Nederland en we kunnen als jongeren een frisse en creatieve blik bieden op de problemen waar we nu als wereld tegenover staan.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Als ik zou kiezen voor de lunch met de minister-president, zou ik puur kiezen voor de ervaring. De kans dat ik echt zijn beleid zou kunnen beïnvloeden, is natuurlijk niet al te groot. Bij een debat in een vmbo-klas zou je meer kunnen bereiken, omdat je op gelijke voet met elkaar kan praten. Bovendien heb je de input van alle jongeren nodig om iets van waarde tegen de minister-president te kunnen zeggen.

Stem? SMS 5040 ELIAN

Geloven in wereldvrede

Deze vier jongeren maken kans op een rol bij de VN

Thijs.

Thijs Toonen (20) uit Den Bosch. Studeert Rechten en is vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland. Kandidaat Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering.

In mijn ideale wereld wil ik…

Onderwijs en educatie zijn fundamenteel voor het bereiken van wereldvrede en voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Als in het onderwijs speciale aandacht wordt gegeven aan gelijkheid, mensenrechten, milieu, cultuur en tolerantie, geloof ik écht dat mensen in een veilige en onbezorgde wereld kunnen leven. Hier wil ik me als jongerenvertegenwoordiger voor gaan inzetten.

Echte verbinder

Ik wil jongerenvertegenwoordiger worden omdat…

Ik als harde werker en sociaal bewogen persoon een echte verbinder ben. Ik ben open-minded ingesteld en heb een breed sociaal netwerk van jongeren uit verschillende doelgroepen. Verandering zal er komen als de jeugd opstaat en zijn stem laat horen. Met hun frisse, creatieve, online- en open-minded-denkwijze zijn jongeren van groot belang bij het bedenken van oplossingen. Ik geloof oprecht dat er wereldvrede kan komen. Als jongerenvertegenwoordiger verheug ik mij erop midden in de samenleving te staan en als schakel tussen jongeren en politici te streven naar vrede en onderwijs voor iedereen.

Stelling: lunch met minister-president Rutte of een debat met vmbo’ers?

Ik zou graag in debat willen gaan met vmbo’ers. Het is interessant om met jongeren te debatteren omdat verschillende visies en denkwijzen belicht worden. Deze ga ik met elkaar verbinden. Dit zal mijn blikveld verruimen, maar ook dat van politici. Ik wil met jongeren in gesprek gaan over de Verenigde Naties en het belang van onderwijs. Zo verzamel ik veel input van de jeugd en denk ik het juiste jongerenstandpunt van Nederland te kunnen vertegenwoordigen.

Stem? SMS 5040 THIJS

BEKIJK OOK


2019: warm, maar ook een alles-of-niets-zomer

2019: warm, maar ook een alles-of-niets-zomer

Foto: Robin Utrecht / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

26 MIN

2019 is hard op weg een van de warmste jaren uit de meetgeschiedenis van het weer te worden.

Het wordt – voor mensen die nog lekker vrij zijn - met matige temperaturen de komende dagen even doorbijten. Maar dan komt een heerlijk warm tot heet weekend er weer aan, zo meldde Metro zaterdag al. Dat is mooi om te weten voor de regio noord, waar de zomervakantie dan nog moet eindigen. Voor regio zuid eindigde diezelfde vakantie nogal treurig, namelijk nat.

Dansen in de plassen


Twijfel over regels airsoft na spelende verdachten

Twijfel over regels airsoft na spelende verdachten

Airsoft spelers in Zwitserland. /ANP

Foto van 'Metro'

31 MIN

De politie denkt dat twee terrorismeverdachten airsoft mogelijk gebruikten om te trainen voor een grote aanslag in Nederland, dat meldt RTL Nieuws op basis van meerdere bronnen. Waïl el A. uit Rotterdam en Morat M. uit Vlaardingen deden in september mee aan een airsoft-evenement in Weert. Spelers gebruiken replica’s van echte wapens, waarmee ze plastic balletjes afvuren.

Wail el A. werd in 2016 veroordeeld omdat hij had geprobeerd zich in Syrië aan te sluiten bij een jihadistische strijdgroep. Dat is een terroristisch misdrijf. Daarnaast werd hij in juni 2017 op de zwaarbeveiligde vliegbasis Volkel betrapt toen hij foto's van straaljagers stond te maken.

Onthutste belangenvereniging


Zijn drones de nieuwe terroristische dreiging?video icon
01:09

In samenwerking met Dutch Film Works

15 AUG 2019

Zijn drones de nieuwe terroristische dreiging?

In 2013 was het Witte Huis het doel van terroristen, in 2016 werd Londen verwoest. Nu wordt Mike Banning (Gerard Butler) zelf verdacht van een aanval op de president. Drones vormen daarbij de nieuwe terroristische dreiging.

Actiefilm Angel Has Fallen

Dat is de keiharde werkelijkheid in de actiefilm Angel Has Fallen, na de net zo keiharde voorgangers Olympus Has Fallen en London Has Fallen. Lukt het Mike Banning zijn eigen collega’s van de FBI te ontwijken, terwijl hij de échte dreiging probeert te ontmaskeren?

Je kunt het allemaal ontdekken, vanaf 22 augustus in de bioscoop.


Islamitische Staat claimt aanslag op bruiloft Kabul

Islamitische Staat claimt aanslag op bruiloft Kabul

Islamitische Staat claimt aanslag op bruiloft Kabul. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) claimt de aanslag van zaterdag tijdens een bruiloft in Kabul.

In de Afghaanse hoofdstad kwamen 63 mensen om en raakten 182 aanwezigen gewond. Volgens de Afghaanse regering gaat het om veel vrouwen en kinderen.

Zeventiende grote aanslag


Kleuter na uren op politiebureau herenigd met ouders

Kleuter na uren op politiebureau herenigd met ouders

Het 4-jarige jongetje fietste alleen door Amsterdam, toen hij door rood fietste viel hij op. Foto ter illustratie./ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Een 4-jarig jongetje dat zaterdag alleen rondfietste in Amsterdam, heeft urenlang bij de politie gezeten zonder dat iemand had gemeld dat hij vermist was. Toen de politie een stukje met hem ging rijden, herkende hij iemand op straat. Zo kon hij uiteindelijk herenigd worden met zijn ouders. Dat bevestigt een politiewoordvoerder na een bericht van AT5.

Door rood gefietst

Rond 15.30 uur zag iemand de kleuter van de Ceintuurbaan richting de Maasstraat fietsen. Daarna pikte de politie hem op. De kleuter trok de aandacht omdat hij doorfietste als het stoplicht op rood stond.


Man doodt vier patiënten met infuusstandaard

Man doodt vier patiënten met infuusstandaard

Een patiënt van een psychiatrisch ziekenhuis in Roemenië heeft vier mensen gedood met een infuusstandaard. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Een 38-jarige man heeft zondag in de Roemeense gemeente Săpoca vier mensen gedood in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat deed hij met een infuusstandaard. Ook verwondde hij negen anderen, van wie er twee in coma liggen. De slachtoffers zijn allemaal patiënten.

Gemunt op medepatiënten

Het is nog onduidelijk waarom de man, die zelf was opgenomen in het ziekenhuis, het had gemunt op zijn medepatiënten. „Alles gebeurde in minder dan een minuut tijd", zei ziekenhuisdirectrice Viorica Mihalascu tegenover een Roemeense tv-zender. „De man is opgenomen op een normaal surveillanceniveau." Ook zei ze dat er geen reden was om te denken dat de man zo'n misdaad zou plegen.


Burgemeester Ottawa na 40 jaar uit de kast

Burgemeester Ottawa na 40 jaar uit de kast

Jim Watson, de burgemeester van de Canadese stad Ottowa, is na 40 jaar uit de kast gekomen. /Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Burgemeester Jim Watson van de Canadese hoofdstad Ottawa is dit weekend publiekelijk uit de kast gekomen. In een ingezonden stuk in de Ottawa Citizen schrijft hij: „Ik ben homo. Zo, dat is eruit. Het heeft me bijna vier decennia gekost om deze woorden uit te spreken, maar zoals ze zeggen: beter laat dan nooit."

Tijd in carrière gestoken

In het artikel legt Watson uit waarom het zo lang heeft geduurd: hij stak al zijn tijd in zijn carrière en niemand vroeg er ooit naar. De enige keer dat hem op de man af werd gevraagd of hij homo was, nam iemand anders het woord en zei dat het niemand wat aanging, aldus de burgemeester.


Brandweerman op vakantie redt leven van jongetje (7)

Brandweerman op vakantie redt leven van jongetje (7)

Brandweerman Bernard Tax heeft op vakantie het leven van een 7-jarig jongetje gered. /Beeld Facebook Brandweer Kennemerland

Foto van 'Metro'

3 UUR

Brandweerman ben je altijd, dat is voor de 43-jarige Bernard Tax duidelijk gebleken. Tijdens zijn vakantie in Thailand was hij op de juiste plek op het juiste moment en heeft hij het leven van een 7-jarig jongetje kunnen redden. Hij was met zijn kinderen in een waterpark toen er een jongetje, bijna verdronken, uit het water werd gehaald. Dankzij het snelle handelen van de brandweerman overleefde de jongen het.

Reanimatie

In een bericht op Facebook (brandweer Kennemerland) doet Tax zijn verhaal: „Op een gegeven moment zie ik een jongetje lopen in het water met in zijn armen een kind. Het kind hing helemaal slap. Alarmbellen gingen meteen af en ik rende het water in." Hij pakte het kind over en begon, na een check, meteen met reanimatie. Gelukkig kwam het water na een tijdje uit zijn longen en kwam de jongen bij.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

16 AUG 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

'Obermishandelaars' Praag weer voor de rechter

'Obermishandelaars' Praag weer voor de rechter

Het hoger beroep van de Nederlandse broers die in Praag een ober zwaar mishandelden, wordt dinsdag behandeld. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:43

Het hoger beroep van de Nederlandse broers Arash en Armin N. wordt dinsdag in het gerechtshof in de Tsjechische hoofdstad Praag behandeld. De broers zijn door de rechtbank daar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij een ober en wegens ordeverstoring.

De kans bestaat dat het hof op dezelfde dag al uitspraak doet. Mochten de broers veroordeeld worden en als de straf onherroepelijk is, kunnen zij een eventuele celstraf in Nederland uitzitten.

Beroep


'No-dealbrexit zorgt voor voedselschaarste'
Likeability of5

'No-dealbrexit zorgt voor voedselschaarste'

Groot-Brittannië zal na een no-dealbrexit te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:57

Groot-Brittannië zal na een no-dealbrexit te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiële regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.

Grenscontroles

De Britse regering verwacht dat tot 85 procent van de vrachtwagens die gebruik maken van de Kanaaltunnel „mogelijk niet klaar zijn" voor de Franse douane. Dat betekent dat de verstoringen in de havens zeker drie maanden zouden kunnen duren totdat de doorstroom verbetert.


lol
user_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avatar

'Zwarte man meeste kans op dood door politie'
Likeability of3

'Zwarte man meeste kans op dood door politie'

Vijf jaar geleden overleed Eric Garner nadat agenten hem in een wurggreep hielden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:11

Van alle Amerikanen lopen zwarte mannen de meeste kans om te worden gedood door de politie. Voor hen is het risico 1 op 1000 en daarmee is politiegeweld met name voor jonge zwarte mannen een van de belangrijkste doodsoorzaken. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van drie Amerikaanse universiteiten.

1 op 2000

Gemiddeld is het risico voor Amerikaanse mannen om te sterven door politiegeweld 1 op 2000, voor vrouwen in de VS geldt een gemiddelde van 1 op 33.000. Het risico ligt het laagst voor blanke mannen en vrouwen, latina-vrouwen en mensen uit Hawaï.


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Tientallen doden door aanslag op bruiloft in Kabul
Likeability of3

Tientallen doden door aanslag op bruiloft in Kabul

Door een zelfmoordaanslag met een explosief in een trouwzaal in Kabul zijn zaterdag 63 doden gevallen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:36

Door een zelfmoordaanslag met een explosief in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag 63 doden en 182 gewonden gevallen. Dat meldt de Afghaanse regering die ook bevestigt dat het om een terroristische aanslag gaat en dat veel slachtoffers vrouwen en kinderen zijn.

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag van zaterdag tijdens een bruiloft in Kabul geclaimd.

Overeenkomst over terugtrekking


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Frans stel gearresteerd om smokkel van kilo's zand

Frans stel gearresteerd om smokkel van kilo's zand

Illustratie van strand / Pixabay

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Twee Franse toeristen zijn op het Italiaanse eiland Sardinië gearresteerd omdat ze een wel heel bijzondere souvenir hadden meegenomen. In de kofferbak van hun auto zat 40 kilo wit poeder verborgen.

Souvenir

Geen cocaïne, het echtpaar probeerde 40 kilo zand mee te smokkelen. Ze wilden vertrekken met het zand als „herinnering" en „souvenir", maar het meenemen van zand is ten strengste verboden in Sardinië. Het wordt namelijk beschouwd als publiek goed.


Ober doodgeschoten omdat bestelling te lang duurde

Ober doodgeschoten omdat bestelling te lang duurde

Een ober met een bestelling / Pixabay

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Voor een klant van een eetcafé aan de rand van Parijs duurde het vrijdagavond veel te lang voor hij zijn eten kreeg. De man verloor zijn geduld, haalde een pistool tevoorschijn en schoot prompt de ober dood. Dat meldt een bron dicht bij het onderzoek.

Geduld

Collega's van de ober belden de politie, nadat hij door een klant in zijn schouder was geschoten. Pogingen om de 28-jarige man te redden faalden. Hij stierf ter plekke.


Maandelijks dilemma: welke pinguïn is de beste?

Mr. Mac en Dora als pinguïns van de maand / Screenshot National Aquarium

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Iedere pinguïn is leuk. De waggel, de kleurtjes en niet te vergeten de streken. Dat niet alle pinguïns even braaf zijn, is een Nieuw-Zeelandse dierentuin wel achtergekomen. Ze hebben dan ook een unieke manier gevonden om de deugnieten en braveriken in de schijnwerper te zetten. Vooral het commentaar van het personeel springt daarbij in het oog.

Pinguïn van de maand


Deel Amerikanen draagt hele week zelfde ondergoed

Deel Amerikanen draagt hele week zelfde ondergoed

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De dag beginnen met een schone onderbroek, dat is hoe de meeste mensen het aanpakken. Toch doen ze het in Amerika een stukje anders. Uit onderzoek van onderbroekenmerk Tommy John blijkt dat 45 procent van de Amerikanen weleens hetzelfde stuk ondergoed voor twee dagen of langer aanhoudt.

Dertien procent van de ondervraagden houdt gerust dezelfde boxer of string de hele week aan, schrijft USA Today. Volgens Tommy John is dat bij mannen zo'n 2,5 keer vaker het geval dan bij vrouwen.

Er is eigenlijk bar weinig kennis over wát er nu precies in de onderbroekenla ligt. Zo doet bijna de helft van de Amerikanen minstens een jaar met hetzelfde onderbroekkie. Nog eens 38 procent heeft geen flauw idee hoe lang ze het oudste exemplaar al hebben liggen.


Fatale selfie: vrouw (27) valt van klif

Fatale selfie: vrouw (27) valt van klif

Illustratie van vrouw op rots / Pexels

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Bij het nemen van een selfie is in Australië zaterdag een 27-jarige vrouw overleden. Ze viel van een klif tijdens het nemen van een selfie. Dat schrijft The Guardian

Het ongeluk gebeurde bij de Diamond Bay, nabij Sydney. Volgens ooggetuigen was de vrouw foto's aan het maken toen ze plots van de klif af viel. Ze kwam dertig meter lager op stenen terecht. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Diamond Bay is een populaire fotoplek voor toeristen, die vaak over het hek heen klimmen om foto's te maken op de rand van de klif. Eerder dit jaar werd al onderzocht hoe men deze trend tegen kan gaan. Er werd aan camerabewaking of meer hekken gedacht.


Twee doden door mes-aanval op Duits station

Twee doden door mes-aanval op Duits station

Er zijn twee mensen doodgestoken op een Duits station, een verdachte is aangehouden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Op het station in het Duitse Iserlohn (Noordrijn-Westfalen) zijn zaterdag twee mensen doodgestoken. De slachtoffers zijn een man en een vrouw, meldt een woordvoerder van de politie. In de loop van de middag is een 43-jarige verdachte aangehouden.

De man die om het leven is gekomen was 23 jaar oud. Zijn lichaam lag op een perron. Dat van de vrouw lag op de nabijgelegen parkeerplaats. Ze had ook een twee maanden oude baby bij zich, die bleef ongedeerd.

Relationele sfeer