Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 10 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Mensen onwel door aanval ‘megawespen’

Oppassen geblazen in het Drentse dorp Elim. Meerdere mensen zijn daar zaterdagmiddag namelijk aangevallen door gigantische wespen, vermoedelijk hoornaars. De mensen werden gestoken op een fietspad dat grenst aan natuurgebied Drentse Hollandscheveld. Vier mensen moesten worden geholpen door ambulancepersoneel.

„We fietsten hier toen er opeens wespen uit het bos kwamen en ons aanvielen”, vertelt een van de aangevallen fietsers tegenover RTV Drenthe. De wespen zorgden voor een flinke pijn. „Ik werd achterop mijn hoofd gestoken en mijn vrouw ook. Mijn vrouw ging ondersteboven met de fiets. Toen ik op mijn achterhoofd voelde, zaten er dikke wespen. Ik voel de pijn nog.”

Vespa crabro

Men vermoedt dat het hier gaat om een een groep hoornaars. Dat zijn de grootste wespen die je in Nederland kunt vinden en ze leven vooral in het oosten. Een steek van het beest doet meer pijn dan dat van een gewone wesp, hebben ook de slachtoffers uit dit verhaal ondervonden. Sommigen raakten zelfs onwel.
De politie heeft het fietspad afgesloten zodat men de problemen kan onderzoeken. Momenteel is nog niet bekend waarom de wespen zo agressief waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.