Camera videoBoef bekritiseerd: Brutaal, beschamend en ordinair

Rapper Boef in zijn laatste vlog. Foto: YouTube / Ishok Yakub

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

Jurgen van der Hoeven

16 SEP 2016

Rapper Boef kwam donderdag weer op vrije voeten en schoof ‘s avonds aan bij RTL Late Night. Daarin ontkende hij een ‘treitervlogger’ te zijn, zoals hij de afgelopen dagen werd neergezet. De andere gasten aan tafel toonden echter geen medelijden en gaven de rapper de wind van voren.

Brutaal, beschamend en ordinair

Voor misdaadverslaggever John van den Heuvel, minister Jeanine Hennis-Plasschaert en journalist Rick Nieman was het duidelijk: de 23-jarige rapper is met een aantal van zijn vlogs over de schreef gegaan: „Ik zal niet ontkennen dat ik een paar keer provocerend ben geweest in mijn vlog, maar ik ben geen treitervlogger”, zei hij zelf. Hij benadrukte dan ook graag zijn goede daden in vlogs: „Ik ga ook bij kinderen in het ziekenhuis langs die kanker hebben. Dat hoef ik ook niet te doen.”

Rick Nieman liet vervolgens van zich horen: „Wat jij nu zegt, is dat iemand die zich twintig dagen heel goed gedraagt en de 21e dag iemand helemaal in elkaar slaat, niet gewelddadig is”, vatte hij samen. „Ik zie toch dat je het doet, vriend. Je misdraagt je op die vlogs. Ik hoef de rest van je vlogs niet te zien om te weten dat dit buitengewoon brutaal, beschamend en ontzettend ordinair is.” Het leverde Nieman applaus op vanuit het publiek.

Rapper Boef liet zich direct na zijn vrijlating weer gelden toen hij tegen de politie zei: „Fuck jullie allemaal, ik ben jullie alleen nog maar meer gaan haten.” Aan tafel bij Humberto Tan legde hij uit dat hij dat had gedaan omdat hij gefrustreerd was omdat hij onterecht vast had vastgezeten.

Respectloos

Volgens Van den Heuvel is de manier waarop Boef met de politie om gaat in zijn vlogs respectloos: „Dat zijn de mensen die zorgen dat we veilig over straat kunnen, die behandel je toch niet zo”, zei hij. Ook minister Hennis-Plasschaert ging de confrontatie aan: „Iedere vlog waarin wordt geïntimideerd is er een te veel”, zei ze. „Zeker als het gaat om de politie. Die staan voor uw vrijheid en uw veiligheid.”

Boef werd in de nacht van zondag op maandag in Rotterdam opgepakt nadat hij in een filmpje op internet had opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen om daar te gaan vechten. Doelwit was rapper Para Soma en diens aanhang. Zo’n 200 man meldde zich vervolgens in Tilburg. De gealarmeerde politie wist uiteindelijk een massale knokpartij te voorkomen.

De rapper is nu dus weer op vrije voeten, maar de gemeente Tilburg onderzoekt nog wel of hij fraudeert. Boef heeft namelijk een Wajong-uitkering, maar rijdt rond in een dure auto. Een Wajong-uitkering is bedoeld voor jongeren die wegens een ziekte of handicap niet in staat zijn om te werken.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

PSV verliest in blessuretijd punten bij Groningen

De PSV'ers druipen zondag af in de Arena/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 21:07

Tot afgelopen zondag had PSV maar een keer punten laten liggen in de Eredivisie. Maar in vier dagen tijd heeft de koploper van de Eredivisie twee keer gemorst. Op bezoek bij FC Groningen speelde het met 3-3 gelijk, dankzij een treffer van de thuisploeg diep in blessuretijd.

Superstart

Handbalvrouwen plaatsen zich weer voor halve finale

Lois Abbingh gooit/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 19:13

Op het wereldkampioenschap in Duitsland hebben de Nederlandse handbalvrouwen weer de halve finales bereikt. Oranje rekende in de kwartfinale af met Tsjechië, al ging dat zeker niet makkelijk.

Lois Abbingh (foto) was de grote uitblinker en sleepte de ploeg er doorheen met maar liefst veertien doelpunten. De eindstand in de sporthal van Magdeburg was 30-26. Bij rust leidde Oranje met 17-16.

Bak jij dit jaar wat van de AIVD-kerstpuzzel?

Zomaar wat opgaven op een rijtje/AIVD-kerstpuzzel

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 16:49

Er zijn in december heel veel dingen waarvan je aan het begin van het jaar al weet dat ze eraan komen. Jaaroverzichten, Serious Request en niet te vergeten de allermoeilijkste puzzel van het jaar: de kerstpuzzel van de AIVD. En helaas, er is weinig kerst aan.

42 opgaven

Op kamers: 'Alles begint met een goed contract'

Woon je in een studentenkamer? Dit zijn jouw rechten

Op kamers: 'Alles begint met een goed contract'. Foto: Unsplash

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

VANDAAG, 16:00

Na tien keer een enorme deuk in je zelfvertrouwen te hebben opgelopen, is het eindelijk zover: je bent uitgekozen bij de hospiteeravond. Vanaf heden ben je trotse bewoner van een paar kleine vierkante meters in jouw studentenstad. Je schreeuwt het van de daken, maar let op: er kan een keerzijde zijn. Er zijn namelijk huisbazen die hun huurders volledig in de zeik nemen. Gelukkig zijn er instanties zoals de Huurcommissie die jou kunnen helpen. Want waar heb jij als huurder allemaal recht op?

Huurbescherming

Likeability of 3

Broodje kebab blijft bestaan

Fosfaat mag toch worden toegevoegd aan bevroren kebab. (Foto: EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

VANDAAG, 15:26

Je hoeft niet langer bang te zijn dat je favoriete snack na het stappen verdwijnt. Het broodje kebab blijft verkrijgbaar in snackbars en eethuizen. Aan döner kebab mag namelijk toch gewoon fosfaat toegevoegd worden.

Verbieden van fosfaat

Personeel eet chocoladeletters voor gehandicapten op

Letters van chocoladefabrikant Baronie de Heer in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 13:37

Een vrijwilligster die de gehandicapte bewoners van een zorginstelling wilde verrassen met 25 chocoladeletters, is erachter gekomen dat zij ze nooit hebben gekregen. Het personeel heeft de sinterklaastraktatie zelf opgegeten.

De 70-jarige Miep Broeren is vrijwilligster bij de Senioren Vereniging Dinteloord / Steenbergen in Brabant. Albert Heijn was zo gul geweest om haar 250 chocoladeletters te schenken die ze daar kon uitdelen. Toen ze er een aantal over had, besloot ze de gehandicapten bij de Stichting Dag- en Woonvoorzieningen Dinteloord te verrassen.

Emile Roemer stapt op als leider SP

Emile Roemer stapt op als leider SP

Emile Roemer kondigt zijn vertrek aan. Foto: ANP.

Foto van 'ANP'

ANP

GISTEREN

Emile Roemer stapt begin januari op als leider van de SP in de Tweede Kamer. Hij heeft dat woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in restaurant Dudok in Den Haag, waarbij ook de andere SP-Kamerleden, zijn vrouw en zijn kinderen aanwezig waren.

Hij maakte verder bekend dat de 32-jarige Lilian Marijnissen zijn opvolger wordt. Marijnissen zit sinds maart in de Tweede Kamer en is de dochter van Jan Marijnissen, onder wiens leiding de partij groot werd.