In het nieuws

Roel de Lange speurt het internet af op zoek naar error fares.

Voor 'n prikkie op reis? Profiteer van een prijsfout

Roel de Lange speurt het internet af op zoek naar error fares.

Foto van 'Bianca Brasser'

24 AUG 2016

Hoe doet ‘ie dat toch, dacht Roel de Lange telkens als zijn buurjongen na de ene reis zo weer een andere boekte. Voor iemand met ‘slechts’ een bijbaantje reisde deze buurjongen wel heel erg veel.

‘Error fares’, gaf de buurjongen als verklaring. Ofwel: foutjes in prijzen op sites waar vliegtickets of hotelovernachtingen geboekt kunnen worden.

1 cent

Roel besloot met hulp van een softwareprogramma te gaan speuren naar deze ‘error fares’ en riep vorige maand de site www.errorfares.nl in het leven. Via mail deelt hij de door hem ontdekte prijsfouten met iedereen die zich via deze site aanmeldt.

„Het mooiste zijn tickets voor een paar eurocent”, zegt Roel. „Dan gaat het om een verkeerd geplaatste komma. Een ticket naar Parijs voor 100 euro wordt zo 1 eurocent. Maar het kan ook zo zijn dat door een softwarefout de toeslagen niet worden meegenomen in de prijs. Een vliegticket wordt dan een heel stuk goedkoper.”

Foutje

Volgens Roel wordt er elke dag wel ergens in de wereld zo’n fout gemaakt, waardoor heel goedkoop een reisje geboekt kan worden. „Prijsfoutjes die voor Nederlanders relevant zijn komen zo ongeveer eens in de twee weken voor. Een ticket voor 100 euro van Rio naar Los Angeles, daar heb je niet zo veel aan als Nederlander. Maar een retourtje Malediven vanaf Amsterdam voor die prijs, pik ik er wel uit.”

Maar wat is nu gewoon een goede deal en wat is echt een fout? „Soms is dat niet met zekerheid te zeggen”, erkent Roel. „Als iets echt, echt, echt te mooi is om waar te zijn, is het een prijsfout. Bij twijfel laat ik ‘m gaan. Er zijn al genoeg reissites waar een overzicht met mooie deals te vinden zijn.”

Houd je mond

Wie wil profiteren van andermans fout dient er rap bij te zijn, de meeste prijsfouten worden volgens Roel binnen een paar dagen ontdekt en verwijderd. „Als je een reis met een prijsfoutje geboekt heb, kan je er het beste niet te veel online kabaal over maken. Er over Twitteren vergroot de kans dat de fout ontdekt en hersteld wordt."


Views

1k+

New York beleeft heel weekend zonder schietpartij

De skyline van New York ©Pexels

Foto van 'Jelmer Visser'

1 UUR

Een heel weekend zonder schietincidenten. Dit lijkt niet heel erg bijzonder, maar dat is het wel degelijk voor de Amerikaanse metropool New York.

Voor het eerst in jaren is er bij de New York Police Department geen enkel voorval met een vuurwapen gemeld. En dat drie dagen lang, zo meldt Time Magazine.


Views

200+

Leven gered met AED van Jeroen Zoet

Foto van 'Jelmer Visser'

2 UUR

Een voetballer van Veendam 1894 zakte onlangs op het veld in elkaar, het was een acute hartstilstand. Gelukkig was er een gloednieuwe defibrillator die hem weer bij kennis kon krijgen.

Dit levensreddende apparaat was nog geen week eerder door niemand minder dan keeper Jeroen Zoet aan de vereniging gedoneerd, zo meldt de Telegraaf.

Reanimatie


Views

200+

Wat te doen voor een mooie wereldbol in 2070?

Wat te doen voor een mooie wereldbol in 2070?

Deze jongeren vind je op dinsdag 16 oktober ook in de papieren Metro.

In samenwerking met Shell en One Young World

VANDAAG, 07:00

Wat kunnen we allemaal doen om ervoor te zorgen dat we in, pak ‘m beet, het jaar 2070 nog op een prachtige wereldbol kunnen leven? Wat voor oplossingen kunnen we bedenken voor thema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, schaarse grondstoffen en sociale ongelijkheid? Daarover brainstormen 1800 jongeren vanuit de hele wereld vanaf woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 21 oktober tijdens de One Young World-top in Den Haag. Shell ondersteunt een delegatie van 20 jongeren voor One Young World met een Scholarship Programme. Deze jongeren, onze leiders van de toekomst, spreken in deze bijlage over de prachtige wereldbol die zij over een halve eeuw voor zich zien.

Jongeren die verschil willen maken

Een betere wereld willen we allemaal. Maar sommige jongeren zetten zich daar écht voor in. Dankzij hun bijzondere ambities zijn ze geselecteerd om via genoemd Shell Scholarship Programma de One Young World top in Den Haag bij te wonen. Daar kunnen ze hun krachten bundelen om hun plannen nog veelbelovender te maken. Deze week vind je op Metronieuws negen portretten van young leaders met passie. Hieronder drie, later in de week de andere zes jongeren.


Views

300+

'Ex-verslaafde word je nooit'

'Ex-verslaafde word je nooit'

Man snuift cocaïne / Colourbox

Foto van 'Anne Kersten'

VANDAAG, 08:59

De eerste Landelijke Dag Verslavingskunde staat in het teken van herstel. Dat is volgens Rianne Kasander ook de rode draad in alle behandelingen en activiteiten. Herstellen en terugkeren naar de samenleving, weer mee doen. Mark Lettinga dacht niet dat hij ooit zou herstellen van zijn verslaving, maar toch is hij nu alweer drie jaar clean, zoals hij het zelf omschrijft.

„Ex-verslaafde word je nooit, je bent eigenlijk verslaafd voor de rest van je leven. Je blijft altijd verslaafde in herstel.” Lettinga draagt zijn verslaving dus met zich mee, al is het maar omdat hij er zijn werk van heeft gemaakt. „Ik geef voorlichting op scholen over mijn verslaving, daarmee wil ik het taboe op de ziekte verslaving in onze samenleving doorbreken.”

Altijd meer


Views

400+

Gemaskerde gek moordt er op los in Halloweenparkvideo icon
00:00

In samenwerking met Hell Fest

GISTEREN

Gemaskerde gek moordt er op los in Halloweenpark

Een seriemoordenaar heeft in Amerika zijn slachtoffers zorgvuldig gekozen tijdens een Halloweenfeest in een themapark. Mocht je al je twijfels hebben om zo’n eng feest te bezoeken, laat staan in een Halloween themapark…

Na het zien van de film Hell Fest ga je waarschijnlijk nooit meer. Vanaf donderdag 18 oktober draait deze gruwelijke Halloween-ride voor thrillerseekers en adrenaline-junkies op het witte doek vol rode spetters.

Zombies, monsters en moordenaars

Hell Fest draait om een groep vrienden die een bloedstollend horroravontuur beleven. Zombies, monsters, moordenaars en demonen jagen de bezoekers van het Halloweenfeest de stuipen op het lijf, maar één gemaskerd persoon draagt zijn outfit niet voor het verkleedfeestje. Die draagt zijn masker om onherkenbaar te kunnen moorden. En de vrienden en andere parkbezoekers maar denken dat het er allemaal bij hoort…

De makers van The Walking Dead en het bedrijf achter de SAW-films en The Cabin in the Woods, werkten samen aan deze nieuwe horrorsensatie, die vanaf deze week in de bioscoop te zien is.


Views

1k+

Dronken Nederlander valt van balkon in Duitsland

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:59

Een Nederlandse man lijkt iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. In de Duitse stad Worms viel hij van balkon op zeven meter hoogte af. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar nog wel aanspreekbaar.

De beschonken Nederland stond op het balkon van de derde verdieping en had zijn jas over de reling gelegd. Toen zijn jas naar beneden viel en hij die nog probeerde te grijpen, verloor de man zijn evenwicht. Door een luifel werd zijn val deels gebroken, meldt de politie.


Views

400+

Drugslab ontdekt bij woningbrand in Sittard

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:41

De politie heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan na een woningbrand in het Limburgse Sittard. Nadat de brand onder controle was, werd een cocaïnewasserij aangetroffen.

De brand veroorzaakte ook een explosie. Het pand aan de Ophoven is daardoor instabiel geworden, meldt de politie en wordt gesloopt.

Cokewasserij


Views

400+

Tips voor de herfstvakantie: roggen en haaien voeren

Zin in een beetje spanning? Dan kun je zelf haaien of roggen voeren in het aquarium van Fort Kijkduin. Foto ter illustratie: Colourbox

Partnercontent

GISTEREN

Toeristen weten de Kop van Noord-Holland de laatste jaren steeds beter te vinden. In deze serie: wat vinden zij daar eigenlijk? In deel vier geeft Metro je tips voor de leukste uitjes in de herfstvakantie in de Kop van Noord-Holland. Meer info? Dagjeuitindekop.nl.

Met de temperaturen van deze week lijkt het eerder op zomer, toch is de herfstvakantie echt begonnen. In regio zuid is de vakantie van 13 t/m 21 oktober en in noord en midden van 20 t/m 28 oktober. Wat ga jij doen tijdens deze zonnige herfstdagen?

Halloween in Hippolytushoef


Views

900+

Stormy Daniels verliest rechtszaak over tweet Trump

Stormy Daniels. / Foto: AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:32

Pornoactrice Stormy Daniels heeft een lasterzaak over een tweet van president Donald Trump verloren. Volgens Daniels zette Trump haar op Twitter weg als leugenaar, maar de rechter oordeelde dat de tweet valt onder vrijheid van meningsuiting. En dus geen laster is, zoals de advocaat van Daniels beweerde.

Daniels zei dat ze in 2011 bedreigd was door een man, die haar zou hebben gemaand op te houden te zeggen dat ze een affaire met Trump had. Hij zou haar gedreigd hebben iets aan te doen wanneer ze daar niet mee ophield. In april verspreidde ze een compositietekening van de vermeende aanvaller.

'Oplichterstruc'


Views

500+

Desperados verstopt 20 ADE-passen in Amsterdam

In samenwerking met Desperados x ADE

10 OKT 2018

Desperados helpt jou vandaag wellicht aan een van de vetste weken van je leven. Want wie goed zoekt, kan twee van de twintig felbegeerde ADE-passen vinden die het biermerk vandaag verstopt door heel Amsterdam. En daarmee heb je toegang tot alle dag-, en nachtevents tijdens het ADE!

Wanneer de gele vlaggen weer wapperen in onze hoofdstad weten we hoe laat het is: Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Dat betekent dat Amsterdam vanaf volgende week woensdag volledig in het teken staat van dance, uitgaan en events. Maar Desperados kan niet wachten en geeft jou nu al de kans om op party-ontdekkingstocht te gaan.

Nieuwe dancefloors


Views

6k+

Huys reageert op Zwarte Piet-conflict

Twan Huys kreeg veel kritiek na zijn uitzending afgelopen vrijdag. / Foto: ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 06:21

Twan Huys heeft maandagavond een verklaring afgelegd over het Zwarte Piet-conflict in de uitzending van RTL Late Night afgelopen vrijdag. „Niemand is blij met hoe het is gegaan, het was niet onze bedoeling. Heel vervelend", zei Huys in zijn talkshow.

Tijdens de uitzending afgelopen vrijdag zaten voor- en tegenstanders van Zwarte Piet in de studio naar aanleiding van de rechtszaak over de blokkade van de A7 tijdens de nationale sinterklaasintocht in 2017. Er was een ontmoeting gergeld tussen Jenny Douwes, het zelfbenoemde boegbeeld van de 'blokkeerfriezen' en anti-Piet-activist Jerry Afriyie. Maar tijdens de uitzending bleek Douwes niet aan tafel te willen zitten met Afriyie. Hierop ontstond onrust tijdens de uitzending.

Tekst gaat door onder video.


Views

900+

Iedereen wil een ov-fiets huren

Foto van 'Julia Onclin'

GISTEREN

De ov-fiets is niet aan te slepen zo populair. Daarom komen er 6000 bij op grote stations

De knalgele tweewieler is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. In welke grote stad je ook komt, je hoeft het station niet eens uit te lopen of de bordjes ‘ov-fietsverhuur’ komen je tegemoet. Menig Nederlander maakt dankbaar gebruik van de gele fiets, maar ze zijn zo populair dat ze regelmatig ‘op’ zijn. Om erachter te komen waarom die ov-fiets nou zo’n populair vervoersmiddel is, gaat Metro in gesprek met een aantal ov-fietsgebruikers.

Melanie en Debbie


Views

700+

Likeability of 5

Nog nooit zo warm geweest in oktober, is dat erg?

Nog nooit eerder was het zo lang zo warm in oktober. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Nog nooit eerder is het zo warm geweest in oktober. Maandag werd voor een vijfde dag op rij op weerstation Ell (Midden-Limburg) een temperatuur van 25 graden of meer gemeten. Mogelijk komt er dinsdag een zesde dag bij. Heel fijn dat lekkere zomerweer, maar dat kan niet goed zijn voor onze aarde, toch?

,,Door de opwarming van de aarde hebben we de laatste jaren meer last van extremen. Deze eeuw zijn er gemiddeld acht warmterecords verbroken tegenover 1 kouderecord,” zegt Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline. De standaardtemperauur ligt door de opwarming van de aarde hoger en daardoor komt het makkelijker tot warmterecords dan tot kouderecords.

Warmte door orkanen


likesad
user_0afd715179c19fe0c17ee6804ddbcb5a084c2ee5_avataruser_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

Views

1k+

Afschaffing dividendbelasting nu echt van tafel

Mark Rutte heeft bekend gemaakt dat de afschaffing van de dividendbelasting niet doorgaat. / Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Het kabinet heeft definitief besloten de dividendbelasting niet af te schaffen. Dat zei premier Mark Rutte maandag na coalitieoverleg. Tegen de maatregel was veel verzet. Het kabinet liet onlangs al weten de maatregel te heroverwegen.

,,We hebben gezocht naar een goed pakket voor bedrijfsleven dat meer draagkracht heeft", zei de premier. Het bedrag van de dividendbelasting gaat volledig naar het bedrijfsleven, zowel grote als kleine bedrijven. De oppositie had aangedrongen op geld voor de publieke sector.

Het gaat volgend jaar om 1,9 miljard euro. Welke maatregelen het pakket precies behelst, wilde Rutte niet zeggen. Hij wil eerst de Kamer informeren.


Views

600+

Likeability of 5

77-jarige vrouw drinkt meer dan 60 jaar alleen Pepsi

Foto: Kennedy News

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een Britse vrouw biecht het geheim op van haar goede gezondheid: die dankt ze namelijk aan niets minder dan de colablikjes van Pepsi. Sinds 1954 drinkt Jackie Page (77) minimaal vier blikjes per dag, sterker nog; het is het enige drankje dat ze lekker vindt. „Maar ik beschouw het niet als een verslaving”, aldus de Britse in The Daily Mirror.

De vrouw uit Surrey omschrijft zich als fit, gezond en slank: ze vindt zichzelf het bewijs dat cola niet per se ongezond is. Ook al drinkt ze de frisdrank sinds 1954, ze vindt zichzelf geen verslaafde. „Sommige mensen vinden het raar en wijzen mij er op dat het ongezond is, maar daar trek ik mij niets van aan. Ik lust geen water en zal het ook nooit drinken, net zoals koffie en thee.” Ze is dan ook zeer zuinig op haar voorraad blikjes, zelfs haar kleinkinderen en achterkleinkinderen mogen niet aan haar pepsi komen.

Line dance


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Likeability of 5

Hoera! Meghan Markle en prins Harry krijgen een baby

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Hoera! Meghan Markle, de vrouw van prins Harry is in verwachting. De Britse prins Harry en Amerikaanse voormalige actrice Meghan zijn in mei dit jaar getrouwd.

Het Kensington Palace heeft dit bekend gemaakt. Op Instagram heeft het koppel laten weten dat ze dankbaar zijn voor de steun die ze wereldwijd hebben ontvangen. ,,En ze zijn dolblij dit blijde nieuws te kunnen delen met het publiek."


love
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Verwarde vrouw steekt meerdere malen de A12 over

De vrouw is meegenomen door de ambulance en overgedragen aan de hulpverlening. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

In Zoetermeer heeft de politie zondagavond een verwarde vrouw van de A12 gehaald. De vrouw was meerdere keren de snelweg tussen Zoetermeer en Den Haag overgestoken.

Volgens de politie bleek de vrouw erg in de war en agressief. Voor andere weggebruikers leverde het incident onveilige situaties op. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau, maar dat ging niet heel soepel. De vrouw probeerde de ramen van de politieauto te vernielen.


Views

1k+

Er zijn steeds minder invalkrachten in het onderwijs

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Er zijn steeds minder invalskrachten in het onderwijs. Grote regionale invalpools voor leraren merken dat ze met steeds minder mensen zijn. Dat komt omdat schoolbesturen de invallers in vaste dienst nemen om hun eigen tekorten op te vullen, waardoor flexibele invallers steeds moeilijker te vinden zijn. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs zeven regionale invalpools.

Niet voldoen aan aanvraag

Het schooljaar is pas weer net begonnen, en nu al moeten invalpools regelmatig nee verkopen aan schoolbesturen die op zoek zijn naar een vervanger. „We konden in de eerste week al niet voldoen aan een aanvraag van een school, dat is nog nooit eerder gebeurd”, vertelt een bestuurder van de Zeeuwse invalpool.


Views

1k+

Parijse politie achtervolgt man in busje na incident

Foto: Le Parisien

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

In de Parijse voorstad Aubervilliers is zondagavond een man met een bestelbus ingereden op voetgangers. Daarbij vielen geen gewonden. Volgens de Franse krant Le Parisien reed de chauffeur na een ruzie met zijn bus de stoep op. Na een wilde achtervolging heeft de politie de chauffeur aangehouden.

Op de vlucht

Toen de eerste politieauto ter plaatse kwam, sloeg de man op de vlucht naar de gemeente Saint-Ouen, waar hij tegen een stilstaande auto botste en stopte. De achtervolgende agenten probeerden op de bestuurder in te praten, maar die gaf vol gas richting buurgemeente Saint-Denis.


Views

1k+