Verkiezingsprogramma PVV past op 1 A4'tje

25 augustus 2016 om 21:39 door Sofie Smulders
Verkiezingsprogramma PVV past op 1 A4'tje
Foto: ANP

Elf punten die uitgelegd worden op slechts 1 A4’tje. Zo ziet het verkiezingsprogramma van de PVV eruit. Niet bepaald onverwacht is hun belangrijkste punt gericht op de islam, of beter verwoord: op de de-islamering van Nederland.

 

Dat is dan ook punt 1 van het conceptverkiezingsprogramma. Waar de rest van de elf punten beknopt beschreven zijn, wordt de de-islamisering uitgebreid toegelicht. Volgens de PVV hebben miljoenen Nederlanders namelijk „schoon genoeg van de massa-immigratie en asiel, terreur, geweld en onveiligheid.”

'Nederland moet weer van ons worden'

„Ik ben ontzettend trots op het conceptverkiezingsprogramma. De PVV gaat de islam bestrijden, wil de grenzen sluiten, uit de Europese Unie en alle miljarden euro’s die we daarmee besparen teruggeven aan de bevolking. Mijn boodschap aan Nederland is: Nederland moet weer van ons worden”, aldus partijleider Geert Wilders in een verklaring op de website van de PVV.

Vier jaar geleden sprak de PVV zich nog iets milder uit. Toen had de partij van Wilders het nog over een beperking van asielzoekers tot duizend per jaar en mochten er geen nieuwe moskeeën komen. In 2016 gaan ze voor de harde aanpak: „Nul asielzoekers erbij” en „alle moskeeën en islamitische scholen dicht.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!