Bij enkele maatschappijen is het nog gratis: je koffer meenemen op een Europese vlucht. Anderen vragen tientallen euro's. Foto: Colourbox

KaChing! Koffer meenemen op Europese vlucht: 51 euro

Bij enkele maatschappijen is het nog gratis: je koffer meenemen op een Europese vlucht. Anderen vragen tientallen euro's. Foto: Colourbox

Foto van 'Bianca Brasser'

10 AUG 2016

De een rekent geld voor kilo’s, de ander vraagt nog wat extra’s voor de afstand die wordt afgelegd en weer een ander hanteert een hogere prijs per seizoen. De kosten voor het inchecken van een koffer op een Europese vlucht verschillen behoorlijk per vliegtuigmaatschappij en zelfs bij dezelfde maatschappij kunnen de prijzen flink variëren.

Voor je het weet, betaal je meer voor je koffer dan voor je eigen vliegticket. Welkom in het prijzendoolhof voor het inchecken van een koffer.

Vliegticketwebsite Tix.nl zocht uit welke vliegtuigmaatschappij nu eigenlijk wat vraagt voor het meenemen van een koffer van 22 kilo op een Europese vlucht. Resultaat: van gratis tot 51 euro per vlucht. En deze koffers moet je dan wel vooraf online inchecken anders lopen de kosten nog verder op. Ka-ching!

51 euro

Vooral bij Easyjet is het opletten geblazen. Voor een koffer van 22 kilo kan, afhankelijk van de route, 51 euro gevraagd worden. En let wel: dat is per vlucht! Voor een retourtje ben je dan dus een dikke 100 euro kwijt.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Niet alle vluchten zijn zo duur. Op sommige vluchten van Easyjet kost het inchecken van dezelfde koffer 28,90 euro. Er kan hier wel flink bespaard worden op een paar kilo. Zo zijn koffers van 20 kilo alweer goedkoper. De precieze extra kosten voor een koffer worden pas tijdens het boeken duidelijk.

50 euro

Ook Ryanair valt in de categorie: let op! Voor vluchten tot drie uur rekent deze maatschappij een laag tarief. Voor langere vluchten een hoog tarief. Dat hoge tarief kan oplopen tot 50 euro per koffer van 22 kilo. Dezelfde koffer op een kortere vlucht meenemen, kost 35 euro. Al met al ben je voor een retourtje dan toch zo 70 euro kwijt voor die koffer.

48 euro

Wizzair maakt het helemaal ingewikkeld. Deze vliegtuigmaatschappij rekent verschillende tarieven voor het meenemen van een koffer per route en per seizoen. Zo is een koffer in het laagseizoen goedkoper dan in het hoogseizoen. En de ene route duurder dan de ander. Als je geluk hebt, betaal je hier 15 euro voor je koffer van 22 kilo, bij pech (op een lange vlucht in het hoogseizoen) kost je dat 48 euro.

32 euro

Bij Transavia varieert een koffer van 22 kilo tussen de 21 en 32 euro.

29 euro

Vueling kan voor een koffer van 22 kilo tussen de 10 euro en 29 euro vragen.

25 euro

Bij KLM moet sinds oktober 2014 betaald worden voor ingecheckte bagage op een vlucht binnen Europa. Vorig jaar kostte een koffer nog 20 euro. Nu is dat verhoogd naar 25 euro. Flying Blue-members kunnen dit betalen met gespaarde miles.

20 euro

Corendon vraagt 20 euro voor een 22 kilo wegende koffer. Kan je het met minder doen? 15 kilo kost 15 euro. Tip: Plan je vlucht vanuit Duitsland, dan kost deze koffer niks.

15 euro

Brussels Airlines, Eurowings en TUIfly houden het redelijk simpel. Een 22 kilo wegende koffer mee op een Europese vlucht kost hier 15 euro. Geen gedoe met routes of seizoenen. TUIfly biedt ook de mogelijkheid een 15 kilo wegende koffer mee te nemen voor 10 euro.

Gratis

Jawel, het bestaat nog! Op alle Europese vluchten van Air Berlin en Lufthansa mag je gratis en voor niks een koffer tot 22 kilo meenemen. Hoera!


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Mogelijk ook stakingen op middelbare scholen

Mogelijk ook stakingen op middelbare scholen

Mogelijk ook stakingen op middelbare scholen. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

1 UUR

Ook op de middelbare scholen dreigen leraren met stakingen, nu de cao-onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers zijn stuk gelopen. Dat laat CNV Onderwijs weten.

De werkgevers bieden wel meer loon, maar zijn niet bereid om de werkdruk in het voortgezet onderwijs te verlagen. „Het is buitengewoon teleurstellend, maar het is niet gelukt'', zeggen onderhandelaars van de vakbond over de onderhandelingen.

CNV Onderwijs had onder meer ingezet op een loonsverhoging van 3,5 procent en werkdrukvermindering, onder meer door minder lesuren voor leraren. Werkgeversorganisatie VO-raad biedt echter niet meer dan een structurele loonsverhoging van 2,35 procent voor dit jaar.

Moeizame onderhandelingen

„Helaas ontkomen we er nu niet aan om onze leden op te roepen om in actie te komen'', aldus CNV. De onderhandelingen voor een nieuwe cao gingen in oktober vorig jaar van start en verliepen volgens de vakbond moeizaam.

De actiedreiging op middelbare scholen komt bovenop de lopende stakingen in het basisonderwijs. Leerkrachten op basisscholen voeren al langer actie voor meer salaris en minder werkdruk. Vorige week nog legden bijna alle basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe het werk neer. Op 14 maart volgen basisscholen in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

32

Camera videoGebaar NS voor dove reizigers in de trein

Els Quax, conducteur | NS

Foto van 'Pien van Breda'

1 UUR

Terwijl hoofdconducteur Els Quax druk aan het telefoneren is, gebaart ze naar haar collega wat voor koffie ze wil hebben. Zo - met gebaren - gaat dit steeds vaker in de trein en op het station.

Els

Els Quax (filmpje) nam onlangs het initiatief om dove en slechthorende mensen in het OV te helpen. De NS-medewerkster: ,,Je moet je voorstellen dat je op de trein staat te wachten en er omgeroepen wordt dat er een spoorwijziging is. Vervolgens loopt iedereen om je heen weg en jij hebt geen idee wat er aan de hand is. Hoe fijn is het dan als dat wordt opgemerkt en die mensen geholpen worden.”

Alles draait om cummunicatie

,,Vroeger al werkte ik bij een kinderdagverblijf waarbij de communicatie erg belangrijk was”, gaat Quax verder. ,,Op het moment dat ik bij de NS in de ochtenduren ging werken, kreeg ik tijd voor een avondcursus. Toen mij gevraagd werd welke taal ik nog meer naast Nederlands, Duits en Engels wilde leren, was mijn antwoord gebarentaal. Vanuit de NS kreeg ik de steun om dit op te pakken. Niet alleen leerde ik hierdoor gebarentaal, ook begon ik steeds meer de mimiek te herkennen van mensen die iets niet begrepen. Over het algemeen zijn dove en slechthorende mensen trouwens erg zelfstandig. Door de mobiele telefoon hebben ze het al snel door als in de trein blijkt dat er vertraging is.”

Uitbreiding van gebarentaal

Wat zij ook merkte: niet voor alle ’treintermen’ bestaat een gebaren. Quax: ,,Via via kwam ik in contact met de directeur van gebarencentrum Nederland. Het centrum had al een app die nu uitgebreid kon worden met wel driehonderd OV-termen. Ja, dat is natuurlijk fantastisch.”

,,Gebarentaal wordt nog niet als officiële taal erkend. Dit vind ik erg jammer, want het zou voor veel mensen een enorme uitkomst zijn. Toch heb ik hiermee mijn steentje bij kunnen dragen en daar ben ik erg blij mee.”

Samenwerking NS en het Gebarencentrum

Door de inzet van Els Quax begon het balletje harder te rollen en ontstond er een samenwerking tussen de NS en de gebarentaal-app ISIGNNGT van het Nederlands Gebarencentrum. De app is nu uitgebreid met een speciaal treinreizigersthema. De NS heeft alle 2950 conducteurs geïnformeerd over de app.

Voor wie zelf met de gebarentaal en de treintermen aan de slag wil gaan: op de app vind je korte filmpjes waarmee je de gebarentaal kunt leren.


Views

27

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vrouw vrijgesproken van gifmoord op echtgenoot

Vrouw vrijgesproken van gifmoord op echtgenoot

Vrouw vrijgesproken van gifmoord op echtgenoot. Foto: ANP.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

De 61-jarige Galina R. die was beschuldigd van het vergiftigen van haar echtgenoot met een haargroeimiddel in 2009, is dinsdag vrijgesproken. Het gerechtshof vindt dat er toch te veel ruimte is voor twijfel en dat er te weinig bewijs is, ook al zijn er belastende omstandigheden voor de vrouw.

De vrouw uit het Zeeuwse Kattendijke werd in 2011 door de rechtbank ook vrijgesproken, maar werd in hoger beroep in 2014 door het hof in Den Bosch toch tot zeven jaar cel veroordeeld. Niet vanwege moord, maar voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. Vervolgens moest de zaak opnieuw worden behandeld.

Nu is de vrouw vrijgesproken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de man per ongeluk zelf het middel heeft ingenomen, is in de uitspraak te lezen.

Altijd ontkend

Het slachtoffer was Ad van den Dool (60), een weduwnaar die in 1998 hertrouwde met de Russisch-Nederlandse R., die hij op zakenreis in Rusland had ontmoet.

De vrouw heeft altijd ontkend dat ze hem heeft omgebracht. Vastgesteld is dat het slachtoffer - dat al een zwak hart had - in maart 2009 is gestorven doordat hij veel alcohol, het middel minoxidil en nog zeker één ander middel in zijn lichaam had.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

38

'Drukste weekend voor wintersportfiles komt eraan'

'Drukste weekend voor wintersportfiles komt eraan'

Houd dit weekend rekening met extra drukte op de weg. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

2 UUR

Ga je dit weekend op wintersport? Houd dan rekening met veel files, want de ANWB verwacht dat er zo'n half miljoen Nederlanders richting de sneeuw vertrekken.

Komend weekend begint de voorjaarsvakantie voor de regio's Noord en Midden. Vorig weekend begon de voorjaarsvakantie voor de scholen in het zuiden van het land. Ook toen al stonden de snelwegen naar de wintersportgebieden vol. De snelwegen staan komend weekend naar verwachting opnieuw vol.

De drukste week

De nieuwe golf sneeuwliefhebbers zorgt naar verwachting op de weg voor de drukste week van het winterseizoen. De echte topdrukte staat volgens de ANWB op de wegen richting de Franse Alpen.

Maar wintersporters moeten ook rekening houden met lange files in het zuiden van Duitsland, op de toegangswegen van de Oostenrijkse skigebieden en in de Zwitserse St. Gotthardtunnel. Wintersporters die terugkeren uit Oostenrijk kunnen rekenen op oponthoud bij de Duitse grens vanwege controles.

Schaatsen

Voor de winterliefhebbers die thuisblijven is er ook goed nieuws; er is een vrij grote kans dat er volgende week geschaatst kan worden op sloten en plassen. In het weekend krijgen we 's nachts al matige en misschien wel strenge vorst. Tijd om de schaatsen te slijpen!

'Drukste weekend voor wintersportfiles komt eraan'

De schaatsen kunnen uit het vet. Foto: ANP.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

36

De schaatsen kunnen zeker weten uit het vet!

Foto van 'Jeroen Haverkort'

VANDAAG, 13:04

Het gaat flink vriezen en na het weekend kan hoogstwaarschijnlijk al de eerste marathon op natuurijs worden verreden.

Russische beer

De Russische beer komt naar Nederland, dat betekent dat koude en droge lucht vanuit Siberië naar Nederland komt. „Haha, is die term weer gevallen?”, lacht Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline. „We moeten nog even geduld hebben, maar er komt inderdaad strenge vorst aan. Vanaf donderdag wordt het kouder, maar pas na het weekend merk je echt dat de Russische beer in ons land is. Dan hebben we strenge vorst in de nacht en in de vroege ochtend. Plaatselijk kan het kwik dan wel min twaalf graden aantikken. Dus ik raad iedereen aan om zich warm aan te kleden als ze naar school of werk gaan. Een koutje heb je zo te pakken. Een muts, sjaal en handschoenen zijn zeker geen overbodige luxe.”

Marathon

Deze winter is het nog niet zo koud geweest benadrukt Van Wezel die honderd procent garantie geeft dat er geschaatst kan worden. „Ik verwacht dat in het weekend de eerste ijsbanen al open zullen gaan en dat er ook op ondergespoten weilanden geschaatst kan worden. En als het meezit kan maandag al de eerste marathon op natuurijs worden verreden, anders wordt het dinsdag. Volgens de berekeningen maken Arnhem en Haaksbergen daarop de meeste kans. Mooi toch? Net op tijd voor de olympische schaatsers. Zij zijn dan toch net terug uit Zuid-Korea? Kunnen ze mooi hun jetlag verwerken, haha.”

Over de Elfstedentocht durft Van Wezel ook al een uitspraak te doen. „Die wordt volgende week zeker niet gehouden, haha. Het is nog te vroeg om over diep water een uitspraak te doen. Van maandag tot en met woensdag zal het ’s nachts hard vriezen en wordt het overdag niet warmer dan een graad boven nul. Dat zijn perfecte omstandigheden om het ijs te ‘laten groeien’. Op sommige plekken zal het ijs misschien tien centimeter dik worden en zullen enkele enthousiastelingen zich zeker aan een schaatstochtje wagen, maar de KNSB houdt volgens mij een ijsdikte aan van 12 centimeter. Om dat te bewerkstelligen zal het toch de hele week moeten vriezen.”

Twee scenario’s

En of dat ervan komt is nog maar de vraag. „Na woensdag zijn er twee scenario’s. Het ene scenario is dat de vorst doorzet, maar dan is het nog de vraag hoe lang dit zal duren. En er zijn ook berekeningen dat het kwik vanaf woensdag overdag weer richting de vijf graden boven nul zal gaan. ’s Nachts vriest het dan nog wel, maar overdag zal er dooi optreden waardoor het ijs ’s middags langzaam zal smelten. Dikker zal het ijs in ieder geval niet worden. Het is jammer voor de schaatsliefhebbers dat de Russische beer niet in januari is gekomen, want dan is de zon minder krachtig dan in februari en blijft het overdag gemakkelijker vriezen.”

Overigens is het niet zeldzaam dat de Russische beer ons land bezoekt. „Dat er wind uit het oosten komt, gecombineerd met een hogedrukgebied boven Scandinavië, gebeurt het hele jaar door”, zegt Van Wezel. „Alleen als dit in de winter gebeurt, noem je het de Russische beer. Wel is het zo dat door de klimaatverandering het steeds minder koud wordt. Er zal altijd wind uit het oosten blijven komen, maar vijftig jaar geleden zou het onder deze omstandigheden toch zeker wel een of twee graden kouder zijn geworden.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

99

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

André van Duin heeft meer fans dan Max Verstappen

De 71-jarige André van Duin heeft meer fans dan Max Verstappen of Marco Borsato. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 12:05

Geen dj of topsporter, maar de 71-jarige André van Duin blijkt volgens onderzoek de populairste Nederlander. De 71-jarige komiek heeft zelfs meer fans dan sportheld Max Verstappen of zanger Marco Borsato.

Het tweejaarlijkse Cultuursector Merkenonderzoek is uitgevoerd onder 3.450 volwassen Nederlanders. André draait al heel wat jaartjes mee en werd misschien daarom wel gekozen als populairste cultuurmaker. Presentatrice/actrice Chantal Janzen en zanger Guus Meeuwis staan op nummer 2 en 3 als meest gewaardeerde cultuurmakers. Chantal Janzen wordt bij de acteurs gevolgd door Carice van Houten en Jeroen Krabbé. Guus Meeuwis houdt bij de zangers Marco Borsato en Ilse de Lange achter zich.

André is niet alleen populair, zijn imago is ook een 'sterk merk' als het gaat om bekendheid, waardering en gevoel van binding. De artiest draait al heel wat jaartjes mee en ken je misschien nog van de Dik Voormekaar Show, Wie Ben ik? of zijn hits Pizza lied of Willempie. De laatste jaren is hij vooral te zien in het succesvolle Heel Holland Bakt en De Wereld Draait Door. Ook verraste hij de Nederlandse tv-kijker afgelopen jaar met zijn serieuzere rol in de serie Het geheim van Hendrik Groen.

De top 10 van cultuurmakers:

 1. André van Duin
 2. Chantal Janzen
 3. Guus Meeuwis
 4. André Rieu
 5. Marco Borsato
 6. Ilse de Lange
 7. Carice van Houten
 8. Jochem Meyer
 9. Jeroen Krabbé
 10. Armin van Buuren

DJ's in opkomst

In de categorie muzikanten en dj's is violist en orkestleider André Rieu het populairst. De populariteit van Martin Garrix en Hardwell steeg in de afgelopen twee jaar het meest van alle artiesten.

Musici en dj’s met een nationale reputatie in 2018

 1. (1) André Rieu
 2. (2) Armin van Buuren
 3. (3) Tiësto
 4. (4) Wibi Soerjadi
 5. (5) Jaap van Zweden
 6. (6) Afrojack
 7. (8) Martin Garrix
 8. (7) Hardwell

Views

100+

Likeability of 5

"Temperaturen onder de -10 graden op komst"

Foto van 'D. van Aken'

VANDAAG, 08:47

Het gaat vanaf dit weekend koud worden in Nederland. Heel koud. In de nacht van vrijdag op zaterdag vriest het op grote schaal 5 tot 8 graden en na het weekend komen de minima lokaal zelfs uit onder -10 graden.

Gevoelstemperaturen

Er dient zich een nieuwe winterperiode aan met flinke vorst. Deze week vriest het in de nacht al licht in het hele land, maar vanaf vrijdag wordt het pas echt koud. Dan krijgen we namelijk te maken met vrieslucht afkomstig vanuit Siberië. Maandagochtend kan het dan ruim 10 graden vriezen.

Kunnen we binnenkort weer echt schaatsen?

"Het koudst is het precies wanneer veel mensen onderweg zijn naar school of werk", aldus Weeronline. Door de schrale wind zal het nog kouder aanvoelen. Er worden gevoelstemperaturen verwacht van -15 graden. En dat hebben we deze winter nog niet gehad.

IJs

Voor schaatsliefhebbers lijkt het goed nieuws. Op ondergelopen weilanden met een ondiepe laag water zou men vanaf zondag al kunnen schaatsen. Vanaf maandag kan het ijs overal flink aangroeien. Doordat de lucht erg droog is zal het ijs ook bij temperaturen boven nul niet of nauwelijks smelten.

Als het op één van de KNMI-stations afkoelt beneden -10 graden noteren we de eerste lokale strenge vorst van deze winter.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovewow
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_1d9a9a87637c61417bc8960ed952ce111bb41b31_avatar

+2


Views

3k+