Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 31 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Meer dan 100 Duitse plofkraken ‘door Audi-bende’

De Nederlandse ‘Audi-bende’ wordt verdacht van meer dan honderd plof- en ramkraken in Duitsland. Zij zijn hiermee verantwoordelijk voor een flinke stijging in het aantal geplunderde geldautomaten in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

In de Duitse deelstaten zijn dit jaar al meer kraken geweest dan in heel 2015. In Noordrijn-Westfalen gaat het om 80 plof- en ramkraken tegenover 67 in 2015. In Nedersaksen waren tot nu toe 67 geldautomaten het slachtoffer, terwijl dit vorig jaar er nog maar 28 waren.

Audi-bende

De politie verdenkt een groep van ongeveer 250 Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Ze zouden tussen de 20 en 30 jaar zijn en uit de buurt van Utrecht en Amsterdam komen. In de media kreeg deze groep de naam ‘audi-bende’ omdat zij na de plunderingen met hoge snelheid wegvluchten in Audi’s.

De bende was in de eerste instantie werkzaam in Nederland en België, maar door betere beveiliging is de groep uitgeweken naar Duitsland. Volgens de politie zijn de criminelen vaak niet succesvol, maar afgelopen weekend wisten zij er in Papenburg wel met een onbekend bedrag van door te gaan.

Ongelukken

In februari van dit jaar overleden twee Utrechters nadat zij in een Audi weg waren gevlucht na een plofkraak in Duitsland. De maand ervoor is een bendelid uit Maarssen op een gelijke manier om het leven gekomen en raakten twee andere zwaargewond. De mannen botsten tijdens hun vlucht frontaal op een vrachtwagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.