Puck Roest
Puck Roest Nieuws 15 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Politie België gewaarschuwd voor mogelijke aanslag’

De Belgische politie heeft informatie ontvangen dat er IS-strijders op weg zijn naar België en Frankrijk om aanslagen te plegen. Dat melden Belgische media, waaronder De Standaard.

De strijders zouden aanvallen hebben gepland op het winkelcentrum City 2 in Brussel, hamburgerrestaurants en politiecommissariaten. Het is nog niet duidelijk hoe betrouwbaar deze informatie is. De veiligheidsdiensten hebben de informatie namelijk nog niet bevestigd.

Waarschuwing

De antiterreurafdeling van de federale politie waarschuwde woensdag alle politiebureaus per e-mail voor een mogelijk op handen zijnde aanslag, meldt Het Nieuwsblad. „Strijders zijn van Syrië naar hier onderweg”, aldus de e-mail. „Ze zijn anderhalve week geleden vertrokken om via Turkije en Griekenland in Europa te raken. De reis gaat per boot, de strijders hebben geen paspoorten bij.”

In de e-mail wordt politiekorpsen geadviseerd extra waakzaam te zijn. Agenten wordt aangeraden om hun dienstwapen mee naar huis te nemen en buiten werktijden niet in uniform te lopen.

Omdat de informatie nog niet volledig bevestigd is, ziet Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) nog geen reden om het dreigingsniveau in België op te schroeven van 3 naar 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.