Eindexamens voortaan in juni en november?

16 juni 2016 om 11:29 door Lisa Vermeij
Eindexamens voortaan in juni en november?
Foto: ANP

Het is een spannende dag voor alle eindexamenkandidaten die dit jaar examen hebben gedaan, want vandaag krijgen zij te horen of ze zijn geslaagd.

Ongeveer 210.000 scholieren deden in mei 2016 eindexamen. Maar als het aan voorzitter Pieter Hendrikse van het College voor toetsen en examens (CvTE) ligt, moeten leerlingen voortaan op twee momenten in het jaar examens kunnen maken, dit meldt hij in een interview met Trouw.

Volgens de voorzitter zijn er meerdere scholieren, middelbare scholen en leraren die zijn voorstel steunen. ,,Mijn voorstel zou zijn om twee keer een volledige examenperiode in te richten, waarom niet een in juni en een in november,’’ zegt Pieter. De laatste tijd is er steeds meer discussie over maatwerk in het onderwijs. Volgens Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is ook voorstander van maatwerk in het onderwijs. Om ervoor te zorgen dat elke scholier zich maximaal ontplooit, is het belangrijk om toe te spitsen op de scholier zelf.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!