Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 2 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Doodgeschoten man Schiedam schreef afscheidsbrief’

De 21-jarige Mitchel Winters, die maandagavond werd doorgeschoten door een politieagent in Schiedam, zou een afscheidsbrief hebben achtergelaten. Dat meldt Hart van Nederland woensdag.

Een getuige meldt dat hij de tas van Winters heeft gevonden, waarin een tablet zou zitten. Op de tablet stond een foto van de Capellenaar, vergezeld door een afscheidsbrief. „Ik hou van je. Goodbye my love. PS: Vertel het haar”, zou er in de brief staan.

De brief duidt op zelfmoord en dat sluit aan bij het eerder vandaag uitgelekte nieuws dat de politie rekening houdt met ‘suicide by cops’. De 21-jarige man zou doelbewust de politie hebben uitgelokt hem om het leven te brengen.

Eerder vandaag werd duidelijk dat Winters zelf de politie had gebeld, waarbij hij zei dat hij was beroofd. Vervolgens gaf hij zijn eigen signalement door als van de dader, inclusief de tas die van hem ‘gestolen’ zou zijn.

„Toen de politieman hem wilde aanhouden als verdachte van de gemelde beroving, zag deze zich genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken”, schrijft het OM. „Naast de neergeschoten Capellenaar [Winters] is de telefoon gevonden waarmee de melding is gedaan”. Familie en vrienden van de kickbokser hadden al hun twijfels uitgesproken over het verhaal dat Winters bewust agressief naar de politie zou zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.