Sander vond een baan dankzij Twitter

18 mei 2016 om 15:15 door Rens Oving
Sander vond een baan dankzij Twitter
Sander Oord. Foto:AWFoto

Donderdag organiseert Twitter voor de tweede keer een banendag. Sander Oord slaagde er vorig jaar in zichzelf op die dag zo in de kijker te spelen dat hij nu niet langer werkloos thuiszit.

Sterker nog: een jaar later heeft Sander zijn droombaan. „Zonder Twitter was dit niet gelukt.”

Waarom deed je vorig jaar mee?

Ik was al een tijdje op zoek naar werk, toen ik hoorde dat er een banendag op Twitter kwam, zag ik dat als een mooie kans. Ik ben me toen gelijk gaan voorbereiden en gaan nadenken hoe ik mezelf zichtbaar kon maken in al het Twittergeweld. Er komen op zo’n dag tienduizenden tweets voorbij met #JouwBaan, je moet dus wel iets anders doen om op te vallen.”

 

Hoe deed je dat?

Afwachten heeft geen zin. Wat voor mij heel goed werkte, was actief zijn. Zoveel mogelijk tweets versturen, met verschillende zoekwoorden zodat ik vaker en beter gevonden werd. En ik was goed voorbereid. Ik wist welke bedrijven ik interessant vond en waar ze naar op zoek waren. Omdat ik mezelf aanbood bij bedrijven die me aanspraken, kreeg ik veel reacties.”

En met succes, je hebt een baan.

Ja, maar daar zaten nog wel een paar maanden tussen. Nadat ik contact had gelegd met veel bedrijven, heb ik mezelf aangeboden om een dagje gratis te komen werken. Dankzij de aandacht op Twitter mocht ik bij heel veel bedrijven langskomen. Zonder de banendag was dat niet gelukt.

En daar zat je droombaan tussen?

Het waren heel leuke dagen, maar een baan voor mij zat er niet direct bij. Maar omdat mijn zoektocht behoorlijk wat aandacht had gekregen, stroomden ondertussen ook aanbiedingen voor werk binnen. Uiteindelijk ben ik door mijn huidige baas, Step2Go werving en selectie, benaderd. Of ik voor ze wilde werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Wat kunnen mensen doen die nu werk zoeken?

Je weet dat op de banendag iedereen op Twitter meekijkt. Misschien ook wel dat ene bedrijf waar jij graag wil werken. Als ik nog een baan zou zoeken, zou ik daar zeker gebruik van maken. Je weet maar nooit”

Voor zijn nieuwe baan begeleidt Sander mensen die werk zoeken, ook op internet. Wil je tips van Sander over wat te doen, tweet hem dan donderdag met #vraaghetSander.

#JouwBaan

Het is donderdag de tweede virtuele banendag op Twitter. Samen met het UWV en vacaturesite Monsterboard staat Twitter in het teken van werk zoeken en werk vinden. Bedrijven tweeten vacatures met de hashtag #JouwBaan. Iedereen die een nieuwe baan zoekt, kan zijn of haar cv met dezelfde hashtag onder de aandacht brengen.

 

Zelf op banenjacht?

Volgens Twitter kun je een aantal dingen doen om online op te vallen.

Een volledig profiel

Zorg voor een profielfoto, een bio en een link naar jouw online cv.

Word onderdeel van jouw vakgebied

Zoek en volg relevante mensen en organisaties uit jouw vakgebied.

Volg vacatureaccounts

Zoek en volg relevante Twitteraccounts met vacatures uit jouw vakgebied.

Laat weten wat je zoekt

Twitter is reageren, delen, helpen en gevonden worden. Laat je volgers weten wat je zoekt.

Geef aandacht

Voor wat, hoort wat. Help anderen en je zult zien dat je er iets voor terugkrijgt.

Personal branding

Wees echt en oprecht. Laat zien waar je voor staat en wie je bent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!