Ophef vanwege hashtag #geen4meivoormij

1 mei 2016 om 18:43 door Metro
Ophef vanwege hashtag #geen4meivoormij
Foto: Facebook Christa Noëlla

Op social media is ophef ontstaan vanwege de hashtag #geen4meivoormij die op dit moment trending is.

De hashtag is in het leven geroepen door Christa Noëlla, die op haar Facebookpagina uitleg geeft over haar gedachtegang. „Ik heb altijd uit respect meegedaan aan de Dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar heb ik besloten om er niet meer aan mee te doen. Ik vind dat de Dodenherdenking zijn waarde heeft verloren door de hypocrisie van de samenleving. Voor mij heeft 4 mei geen zin wanneer we het opkomende fascisme en moslimhaat in Nederland gewoon zijn gang laten gaan”, zegt Christa op haar Facebookpagina.

Op Twitter en Facebook krijgt Christa steun, maar vooral veel negatieve reacties.

 
 
 
 

Inmiddels wordt Christa overspoeld met reacties. Op haar Facebookpagina meldt de dame uit Leiderdorp dat ze niet overal op kan reageren. Uit haar bericht blijkt ook dat zij meerdere bedreigingen heeft ontvangen. „Als jullie strafbare uitingen tegenkomen in de vorm van (doods)bedreigingen, dan kunnen jullie mij een screenshot sturen (please) want ik lees niet alle tags”, aldus Christa op Facebook.

Update 21:50: inmiddels is de hashtag #wel4meivoormij ook trending topic op Twitter.

 
 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!