In het nieuws

'Vraag naar freelancers groeit flink'

Foto: ANP

Foto van 'Sophie Moerman'

11 APR 2016

De vraag naar freelancers en flexwerkers blijft maar toenemen. Dat meldt payrollbedrijf Tentoo maandag op basis van eigen onderzoek onder zo’n 10.000 freelancers en flexwerkers.

In de eerste drie maanden van dit jaar steeg het aantal bedrijven dat gebruik maakt van flexkrachten met ruim 11 procent. Daarbij zetten de bedrijven die gebruikmaken van flexwerkers gemiddeld meer flexkrachten in dan een jaar geleden.

Jongeren

Vooral jongeren freelancen relatief veel. Het aantal freelancers onder de 24 steeg begin dit jaar met ruim 60 procent. ,,Het komt steeds vaker voor dat jonge professionals na de studie als freelancer of flexwerker aan de slag gaan. Een vaste baan wordt veel minder gebruikelijk", verklaart Tentoo-directeur Paul den Ronden de cijfers.

VAR-verklaring

Veel bedrijven sorteren volgens Den Ronden bovendien voor op de nieuwe wetgeving, waardoor de VAR-verklaring verdwijnt en plaatsmaakt voor modelovereenkomsten per sector. Volgens Den Ronden vergroot die wetswijziging de aantrekkelijkheid van payrollconstructies. ,,Bedrijven die zzp’ers inhuren, lopen voortaan het risico op naheffingen en boetes als ze niet conform de regels handelen. Over die regels bestaan nog veel onduidelijkheden. Door freelancers en flexwerkers via payrolling in te huren, sluiten zij de financiële risico’s uit.’’

BEKIJK OOK


  Views

  100+

  Brandt-Corstius laat 'verkrachtingszaak' vallen

  Brandt-Corstius laat 'verkrachtingszaak' vallen

  Brandt-Corstius had van Dam in 2017 aangeklaagd / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  56 MIN

  Jelle Brandt-Corstius staakt de juridische strijd tegen tv-product Gijs van Dam. Dat schrijft het Algemeen Dagblad naar aanleiding van een bevestiging van zijn advocaat Nico Meijering: „Mijn cliënt heeft zijn doel bereikt."

  Punt erachter zetten

  Brandt-Corstius kon een artikel-12-procedure starten om alsnog vervolging af te dwingen, maar ziet hier volgens zijn advocaat van af. „Hoewel er zowel juridisch als inhoudelijk alle reden toe was, heeft mijn cliënt ervoor gekozen geen artikel-12-procedure te starten. In het kader van #metoo heeft mijn cliënt met zijn publicatie zijn doel bereikt en wenst hij verder een punt te zetten achter deze kwestie."


  Views

  88

  Doerak krijgt collegepas van universiteit Groningen

  Met de universiteitspas hoort Doerak er nu officieel bij ©Ekko Ros

  Foto van 'Jelmer Visser'

  1 UUR

  De zevenjarige Doerak uit Groningen mag zich officieel de hoogst opgeleide kat van Nederland noemen, nu de Rijksuniversiteit Groningen hem een officiële collegekaart heeft gegeven.

  Het poezenbeest is al sinds een jaar of vijf een graag geziene gast in het Harmoniekwartier waar onder meer rechtsgeleerdheid en letteren gegeven wordt. Zijn baasje, de 39-jarige Ekko Ros, is apetrots op zijn huistijger. Metro besloot eens te bellen met de eigenaar van de eerste officiële Nederlandse universiteitskat.

  Wassen is belangrijk ©Ekko Ros


  Views

  100+

  Chauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

  Camera videoChauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

  Jeroen: Ik kom met energie thuis en ben trots op het mooie en belangrijke werk dat ik heb gedaan.

  In samenwerking met Olympia Nederland

  12 NOV 2018

  Jeroen (38) is vrachtwagenchauffeur via Olympia en gaat genietend over de wegen. Waarom is zijn energie toegenomen, waar is hij trots op en hoe betekenisvol is zijn werk?

  „Tien jaar lang was ik steigerbouwer. Er was veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs en ik kom uit een familie in de transport, dus ik dacht: waarom niet? Nu rijd ik voor een groot bouwbedrijf.”

  Chauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

  Views

  2k+

  Wat betekent de Brexit voor jou: studeren in het VK

  Wat betekent de Brexit voor jou: studeren in het VK

  Kunnen we eigenlijk nog studeren in het Verenigd Koninkrijk straks? Foto ter illustratie / Colourbox

  Foto van 'Hester Ramaker'

  2 UUR

  In deze rubriek gaan we dieper in op wat de Brexit voor jou kan betekenen op verschillende vlakken. Vandaag bespreken we: studeren in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.

  Het is nu zo makkelijk om het vliegtuig te pakken en in Engeland te studeren. Lekker dichtbij, vrienden en familie kunnen makkelijk op bezoek komen en iedereen spreekt ook nog eens Engels. Maar kunnen studenten straks nog in het Verenigd Koninkrijk studeren? Moet er dan een visum komen en is het nog betaalbaar? Metro neemt de huidige, en toekomstige, situatie met je door.

  Hoe zit het met studenten die nu in het Verenigd Koninkrijk (VK) zitten?


  Views

  100+

  Sinterklaasintocht kan toch doorgaan

  Sinterklaasintocht kan doorgaan

  De Sinterklaasintocht van zaterdag 17 november kan doorgaan / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  2 UUR

  De landelijke intocht van Sinterklaas kan zaterdag volgens het huidige plan doorgaan en hoeft niet te worden aangepast. Dat heeft de rechter in Haarlem woensdag besloten. Er was een kort geding aangespannen, met als doel de intocht te laten verbieden.

  Racistische elementen

  Onder andere de gemeente Zaanstad en de publieke omroep NTR, die de intocht uitzendt, waren aangeklaagd. De rechter geeft aan dat hij de vorderingen van de stichting niet ontvankelijk vindt, omdat ze niet heeft voldaan aan belangrijke voorwaarden zoals tijdig overleg vooraf met de gedaagden. Hij kan er daarom geen inhoudelijk oordeel over vellen. Maar, voegt hij toe, als hij dat wel had gekund had hij de vorderingen afgewezen.


  Views

  300+

  Dodental bosbrand Californië loopt op naar 48

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  VANDAAG, 13:40

  Het aantal mensen dat is omgekomen door de grote bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot 48. De meeste doden zijn gevallen in de bijna volledig verwoeste stad Paradise. De brandweerchef in de regio heeft tegen lokale media gezegd dat het dodental tot boven de honderd zou kunnen oplopen.

  5.000 brandweermannen proberen vuur te blussen


  Views

  300+

  Lady GaGa verrast slachtoffers bosbranden met pizza

  Lady GaGa besloot pizza's te bezorgen op World Kindness Day ©Lady GaGa, Instagram

  Foto van 'Jelmer Visser'

  VANDAAG, 12:40

  Californië wordt geteisterd door de ernstigste bosbranden in de geschiedenis. Een gebied vergelijkbaar in grootte met de Flevopolder is sinds begin deze maand verloren gegaan in het allesvernietigende inferno. Niet alleen de omvang, maar ook de locatie van de brandhaarden jaagt velen angst aan en de gevolgen zijn ongekend desastreus.

  Duizenden woningen zijn al verwoest, de ontheemde inwoners worden opgevangen door het Rode Kruis. Ook de plaats Malibu wordt bedreigd door het vuur, veel bekende Amerikanen, waaronder Lady GaGa zijn al geëvacueerd. Lady GaGa besloot haar medeslachtoffers een hart onder de riem te steken door een stapel pizza's en koffie langs te brengen bij een opvanglocatie van het Rode Kruis.

  De vlammenzee vernietigt alles wat op zijn pad komt ©GettyImages


  Views

  700+

  video icon
  01:17

  In samenwerking met Desperados

  6 NOV 2018

  Dansvloer... op 42 meter diepte

  Bizar! Desperados ging onlangs in de buurt van Venetië de diepte in en creëerde de ultieme dansvloer onder water. Met Elrow en DJ's Peggy Gou en Artwork, 4.3 miljoen liter water én 's werelds diepste zwembad. Vierhonderd mensen inclusief duikuitrusting, vierden het dansfeestje mee. Check meer videos hier! #FindYourDancefloor #Deephouse


  Views

  2k+

  Dierenambulance rukt uit voor 'slang' in kruipruimte

  De Dierenbescherming kwam af op een melding van een slang ©Dierenambulance

  Foto van 'Jelmer Visser'

  VANDAAG, 10:00

  Je moet er niet aan denken dat er een slang in je kruipruimte rondkronkelt. Een inwoner van het Brabantse Ravenstein schrok zich zo rot een onbekende kruipende insluiper in zijn woning dat hij direct de dierenambulance belde.

  Toen de vrijwilligers poolshoogte kwamen nemen, bleek de indringer toch iets minder gevaarlijk te zijn. Na een korte zoektocht stuitten ze inderdaad op een glibberige indringer, maar dit bleek een onschuldige naaktslak te zijn, zo meldt Omroep Brabant.

  De indringer is omwille van zijn privacy onherkenbaar gemaakt ©Dierenambulance


  Views

  800+

  Maak een tijdreis door de historische driehoek

  Ontdek Enkhuizen, Medemblik en Hoorn.

  Partnercontent

  7 NOV 2018

  Toeristen weten de Holland boven Amsterdam de laatste jaren steeds beter te vinden. In deze serie: wat vinden zij daar eigenlijk in de Kop van Noord-Holland? In het laatste deel geeft Metro je tips om de geschiedenis van de Gouden Eeuw van Holland boven Amsterdam beter te leren kennen.

  Overal ter wereld heeft de Verenigde Oost-Indische Compagnie sporen achtergelaten. In de Noord-Hollandse steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen slenter je langs de havens en imposante panden uit die roemrijke tijd. De geschiedenis van de VOC-steden is nog steeds zichtbaar in vele grachtenpanden, musea, kerken, stadsmuren en havens. Wil je Holland boven Amsterdam beter leren kennen? Maak dan een spannende tijdreis met boot en stoomtram van Enkhuizen-Medemblik-Hoorn. Deze dagtocht begint bij de aanlegsteiger van de boot bij station Enkhuizen.


  Views

  2k+

  'De bitterbal verdient gewoon een eigen podium'

  Sal Knuvers in zijn Bar Bitterbal, ,,mensen weten precies waarvoor ze hier komen."

  Foto van 'Iris Hermans'

  VANDAAG, 09:16

  Ineens had hij het: ik ga in de bitterballen! Sal is eigenaar van Bar Bitterbal waar 22 soorten op de kaart staan, and still counting. ,,Zo’n mooi product verdient gewoon een eigen podium.”

  Anti-katervoer

  Laten we aftrappen met een bitterbal!” Sal Knuvers (33) zit in zijn Bar Bitterbal, geopend vanaf negen en waar vanaf tien uur het frituur aangaat. Voor de een veel te vroeg, voor een ander het ideale anti-katervoer. Al wordt dan voornamelijk gekozen voor ‘gewoon rund of kalfs’, weet bardame Myrthe. Zwarte truffel-zwezerik, hert of wild zwijn is tenslotte ook wel wat heftig voor een brakke maag. Maar deze bijzondere ballen staan wel op de kaart, waarop in totaal 22 ballen prijken, and still counting, ,,we krijgen binnenkort een chocoladebitterbal als dessert.”


  Views

  500+

  Prins Charles viert 70e verjaardag

  Prins Charles zit, zo lang zijn moeder koningin Elizabeth leeft, in de wachtkamer voor de Britse troon. Foto: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  VANDAAG, 09:10

  Hoera, de Britse prins Charles viert woensdag zijn 70e verjaardag met tal van buitenlandse koninklijke gasten. Namens de Oranjes is prinses Beatrix bij het feest op Buckingham Palace. Behalve prinses Beatrix komen onder anderen de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Noorse koning Harald en koningin Sonja op verjaarsvisite.

  'In de wachtkamer'


  Views

  300+

  Miranda heeft diabetes: Eten is nooit meer hetzelfde

  Leven met diabetes: 'Eten is nooit meer hetzelfde'

  Een diabetespatiënt meet iedere dag zijn bloedwaarden en injecteert zichzelf met insuline.

  Foto van 'Amarins de Boer'

  VANDAAG, 07:59

  „Het zal toch niet", dacht Miranda Mosch (30) drie jaar geleden. Ze heeft opeens een enorme dorst, raakt oververmoeid en kan niet meer scherp kijken. Ze gaat naar de huisarts en krijgt al snel de diagnose: diabetes type 1.

  Vandaag is het Wereld Diabetesdag. Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is in Nederland volksziekte nummer één. 1,2 miljoen mensen hebben diabetes. Diabetes type 2 komt verreweg het meest voor; 90 procent van de mensen met diabetes heeft deze vorm die wordt veroorzaakt door overgewicht, ongezond eten of erfelijke aanleg. De cellen in het lichaam zijn bij type 2 ongevoelig voor het hormoon insuline. Bij mensen met diabetes type 1 vernietigt het afweersysteem zelfs de cellen die insuline aanmaken.

  Normaal gesproken maakt ons lichaam insuline aan om de glucose (een vorm van suiker) in het bloed naar de weefsels in ons lichaam te transporteren. Glucose is de brandstof voor je lichaam.


  Views

  400+

  Vier doden na incident in bedrijfspand in Enschede

  De politie kreeg even na 15.00 uur de melding van een incident in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat. Foto: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  VANDAAG, 07:40

  In het bedrijfspand in Enschede, waar gisteren een incident plaatsvond, zijn vier dode mannen aangetroffen. Dat ze door geweld om het leven zijn gekomen, staat vast, meldde de politie dinsdagavond laat. Om welke mannen het precies gaat, is nog niet bekend. Ook de doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld. De politie zit nog volop in onderzoek.

  Melding van een incident

  De politie kreeg even na 15.00 uur de melding van een incident in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat. In eerste instantie sprak de politie over een schietincident in een woning, later stelde de politie dat bij naar een ,,incident" in een bedrijfspand.


  Views

  1k+

  Ophef over groepsfoto van 'Hitlergroet-scholieren'

  Onschuldig geintje of kwalijke zaak?

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Een middelbare school in de Amerikaanse staat Wisconsin is een onderzoek gestart na het verschijnen van een groepsfoto met daarop ongeveer zestig mannelijke bovenbouwleerlingen. De groep jongens lijkt massaal een nazigroet te brengen en dit ging al snel het hele internet over.

  De groep is op de foto gekleed in gala en lijkt er een hoop lol in te hebben om hun rechterarm te strekken. Ze zijn leerlingen op de middelbare school van Baraboo en hun gedrag wordt op dit moment onderzocht. Hierbij is ook de politie ingeschakeld.


  Views

  2k+

  Eerste speldenprikken van Koning Winter in aantocht

  Moeten we volgende week weer gaan krabben? ©ANP

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Waar het vandaag nog met temperaturen van een graad of 12/13 redelijk zacht weer was, lijkt hier volgende week verandering in de komen.

  Na het weekend draait de wind naar het oosten en dit maakt de weg vrij voor koudere lucht. De verwachte maximumtemperaturen zullen volgende week ongeveer 5 graden zijn en dat iets frisser dan normaal.

  De dalende maximumtemperaturen in de pluim van Buienradar ©Buienradar


  Views

  1k+

  May roept ministers bijeen om conceptakkoord #brexit

  Overleg op hoog niveau over #brexit ©ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Groot-Brittannië verlaat in maart 2019 de Europese Unie en hiervoor moesten afspraken gemaakt worden met de EU. Medewerkers van de Britse premier Theresa May bevestigen dat er nu een conceptovereenkomst ligt. Deze overeenkomst zal woensdag behandeld worden in het lagerhuis.

  The Sun meldt dat May haar belangrijkste ministers dinsdagavond om beurten laat langskomen. Ministers hebben eerder op de dag een update ontvangen over de vorderingen van de onderhandelingen. Ze kregen toen te horen dat er nog een ,,klein aantal'' kwesties moet worden opgelost tussen de onderhandelaars, aldus de BBC.


  Views

  700+

  HBO: 'Slotseizoen Game of Thrones in april te zien'

  Nog vijf maanden geduld... ©HBO

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Er gingen al langer geruchten rond over de premiere van het achtste en laatste seizoen van de hitserie Game of Thrones, deze geruchten blijken waar te zijn. HBO bevestigt per tweet dat de afleveringen inderdaad zullen worden uitgezonden vanaf april 2019.

  De fans hebben het in 2018 een jaar zonder Game of Thrones moeten doen, maar hier komt aankomend voorjaar dus verandering in. Eerder gaf de zender alleen maar vage hints, nu is er een concrete releasemaand van de premiere.


  Views

  900+

  Inbreker bloedt dood nadat hij ruit inslaat

  Niet de inbreker uit dit verhaal ©Colourbox

  Foto van 'Jelmer Visser'

  GISTEREN

  Een man die probeerde binnen te dringen bij een woning in het Texaanse El Paso, heeft zijn inbraakpoging niet overleefd. Het incident vond vorige week plaats, volgens de politie is de inbreker doodgebloed nadat hij zijn armen en handen had opengehaald aan glasscherven.

  Bloedspoor

  De bewoner van het huis waar de poging tot inbraak plaatsvond, kwam vorige week dinsdag tot de gruwelijke ontdekking. Hij trof een kapot raam aan en een grote hoeveelheid bloed verspreid door het hele huis. Hierop alarmeerde hij direct de politie, zo meldt het lokale medium WTOL.


  Views

  3k+