In het nieuws

'Vraag naar freelancers groeit flink'

Foto: ANP

Foto van 'Sophie Moerman'

11 APR 2016

De vraag naar freelancers en flexwerkers blijft maar toenemen. Dat meldt payrollbedrijf Tentoo maandag op basis van eigen onderzoek onder zo’n 10.000 freelancers en flexwerkers.

In de eerste drie maanden van dit jaar steeg het aantal bedrijven dat gebruik maakt van flexkrachten met ruim 11 procent. Daarbij zetten de bedrijven die gebruikmaken van flexwerkers gemiddeld meer flexkrachten in dan een jaar geleden.

Jongeren

Vooral jongeren freelancen relatief veel. Het aantal freelancers onder de 24 steeg begin dit jaar met ruim 60 procent. ,,Het komt steeds vaker voor dat jonge professionals na de studie als freelancer of flexwerker aan de slag gaan. Een vaste baan wordt veel minder gebruikelijk", verklaart Tentoo-directeur Paul den Ronden de cijfers.

VAR-verklaring

Veel bedrijven sorteren volgens Den Ronden bovendien voor op de nieuwe wetgeving, waardoor de VAR-verklaring verdwijnt en plaatsmaakt voor modelovereenkomsten per sector. Volgens Den Ronden vergroot die wetswijziging de aantrekkelijkheid van payrollconstructies. ,,Bedrijven die zzp’ers inhuren, lopen voortaan het risico op naheffingen en boetes als ze niet conform de regels handelen. Over die regels bestaan nog veel onduidelijkheden. Door freelancers en flexwerkers via payrolling in te huren, sluiten zij de financiële risico’s uit.’’

BEKIJK OOK


  Views

  100+

  Komt het er eindelijk van? Wc's in alle treinen

  Komt het er eindelijk van? Wc's in alle treinen

  In gebruik name van nieuwe sprinters mét wc / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  17 MIN

  Als het aan de ombudsman voor het openbaar vervoer ligt, is het dan nu eindelijk zo ver: wc's in alle treinen en op alle perrons. Ook voor sprinters in de regio en de kleine haltes.

  Openbaar vervoer vermijden

  „We krijgen meer klachten over het ontbreken van wc’s op het spoor. Dat kan anno 2018 natuurlijk niet meer. Als je moet, dan moet je. Vooral ouderen en zieken kunnen in grote problemen komen als ze onderweg niet tijdig naar het toilet kunnen”, stelt ombudsman Annemarie Den Toom in gesprek met De Telegraaf.


  Views

  27

  Staande ovatie voor Glennis Grace in finale AGT

  Staande ovatie voor Glennis Grace in finale AGT

  Glennis Grace tijdens een eerder optreden / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  1 UUR

  In de finale van America's Got Talent heeft Glennis Grace opnieuw hoge ogen gegooid. Ze zong het nummer 'Run' van Snow Patrol en kreeg daarmee zowel van het publiek als de jury een staande ovatie.

  Sensationeel


  Views

  100+

  Kan een smartphone je digitale zakenpartner zijn?

  Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

  Foto: AFP

  In samenwerking met Huawei

  GISTEREN

  Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

  Nu al in Nederland

  Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


  Views

  500+

  Lees de Metro van woensdag 19 september nu al online

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Reis je met de trein naar je werk of school, maar ben je altijd te laat om een Metro te bemachtigen? Maak je geen zorgen, de Metro van morgen lees je nu alvast online.

  Daarin waarschuwen we je dat je nog even moet genieten van het mooie weer, vanaf volgende week ziet het er namelijk heel anders uit... Ook lees je wat er in de miljoenennota te vinden is over studenten en vertelt Ylse waarom zij zich niet meer thuisvoelt bij de Rooms-Katholieke Kerk.

  Misschien heb je 'm wel voorbij zien komen: de foto van Roxeanne Hazes en haar baby in bad. Zo niet, dan zie je 'm morgen groot in de Metro staan. Roxeanne kreeg veel kritiek op de foto die ze op Instagram plaatste. In de Metro van morgen reageert ze op die kritiek: „Het idee dat er mensen zijn die elke centimeter blote huid van een trotste moeder kunnen seksualiseren, daar schrik ik van."


  Views

  300+

  Dé open dag om je gedroomde trouwlocatie te vinden

  16 supertoffe plekken om te trouwen

  In samenwerking met Toptrouwlocaties

  12 SEP 2018

  Op weg naar de mooiste dag van je leven valt er enorm veel te regelen. En de weddingplanning begint toch wel met de vraag: Waar? Voor alle aanstaande bruidsparen die nog op zoek zijn naar dé droomlocatie voor het huwelijk of die inspiratie willen opdoen, is er de Open Toptrouwlocatie Route op zondag 23 september. Van klein tot groot, meer dan 300 locaties doen aan de open dag van organisator Toptrouwlocaties mee. De deuren worden opengezet om toekomstige bruidsparen al het moois en de mogelijkheden te laten zien. Hieronder vind je 16 prachtige plekken die je op 23 september kunt bezoeken en kun je per locatie doorklikken als je meer informatie wilt lezen en zien.

  Green Village

  Waar? Blokhoeve 7, Nieuwegein


  Views

  4k+

  Sesamstraat: Bert en Ernie zijn geen stel

  Volgens de scenarioschrijver hadden Bert en Ernie een relatie met elkaar. / Foto: EPA

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Volgens Sesame Workshop, het bedrijf achter Sesamstraat, zijn Bert en Ernie nooit een stel geweest. Dat stelt Sesame Workshop in een verklaring op Twitter.

  Mark Salzman, de scenarioschrijver van Bert en Ernie, meldde maandag in een interview dat hij het duo altijd als homokoppel zag. De meeste situaties die hij bedacht voor Bert en Ernie waren geïnspireerd op het leven van hem en zijn vriend.

  'Het blijven poppen'


  Views

  500+

  NRA-filmpje Zondag met Lubach kans op web-'Oscar’

  Arjen Lubach. / Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Voor het tweede jaar op rij is een filmpje van het programma Zondag met Lubach genomineerd voor een Lovie Award. Lubach's filmpje over de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA maakt kans op een prijs in de categorie komedie. De Lovie Awards worden gezien als de 'Oscars van het Europese web'.

  Nonsensical Rifle Addiction

  In het satirische filmpje maken Lubach en zijn team korte metten met de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA. Lubach is zeer vereerd met zijn nominatie. „Ik denk dat ik in de finale een nummer van Whitney Houston ga doen."


  Views

  500+

  'Bewijs van justitie tegen Jos Brech is zwak'

  Justitie zou geen zaak tegen Jos Brech hebben. / Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Volgens de advocaat van Jos Brech heeft justitie 'zwak bewijs' en 'geen zaak' tegen de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Dat heeft advocaat Gerald Roethof dinsdagavond tegen RTL Nieuws gezegd.

  Roethof wil niet inhoudelijk ingaan op zijn uitspraken over het dossier. Volgens de advocaat staat er een 'enorme druk' op justitie. Het bewijs dat justitie in ieder geval heeft, is het DNA van Jos Brech dat is aangetroffen op de kleding van Nicky Verstappen. „We moeten heel erg voorzichtig zijn met DNA en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig", zegt Roethof tegen de nieuwszender.

  Beperkingen opgeheven


  Views

  700+

  Roxeanne Hazes reageert: 'Ik laat me niet remmen'

  Roxeanne Hazes laat zich niet remmen door negatieve comments. Foto ANP

  Foto van 'Kyrie Stuij'

  GISTEREN

  De foto van Roxeanne Hazes, waarop zij in bad te zien is met haar pasgeboren zoontje, deed veel stof opwaaien. Maar de zangeres laat zich niet remmen. „Het idee dat er mensen zijn die elke centimeter blote huid van een trotse moeder nog kunnen seksualiseren, daar schrik ik van.’’

  Verbazing. Dat is het meest toepasselijke woord voor het gevoel dat zangeres Roxeanne Hazes heeft overgehouden aan de ophef die een Instagram-post dinsdag veroorzaakte. De kersverse moeder deelde een vrolijk moment met zoontje Fender in bad, waarop een deel van haar borsten te zien was. De foto werd door enkele volgers als aanstootgevend beschouwd. Ook werd de zangeres verweten aandacht te willen trekken.


  Views

  800+

  Coca-Cola overweegt cannabisdrankje te lanceren

  Foto: Pexels

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Coca-Cola voert gesprekken met het Canadese Aurora om samen drankjes te ontwikkelen gebaseerd op cannabis. Het psychoactieve effect zou er niet in verwerkt worden.

  Geneeskrachtige eigenschappen

  Concreet gaat het om drankjes met het bestanddeel CBD, oftewel cannabidiol, dat geneeskrachtige eigenschappen wordt toegeschreven. Het gaat om een boomende industrie, waar nu ook de grootste drankenfabrikant ter wereld op aast.


  Views

  500+

  Duizend edelherten Oostvaardersplassen moeten dood

  Duizend edelherten in de Oostvaardersplassen moeten worden afgeschoten. / Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Zeker duizend edelherten in de Oostvaardersplassen worden eind oktober afgeschoten. Staatsbosbeheer heeft daar dinsdag de opdracht voor gekregen van Gedeputeerde Staten van Flevoland. 490 herten mogen in leven blijven. Na vele demonstraties van actievoerders hebben Gedeputeerde Staten dinsdag een beslissing gemaakt.

  Spannende dagen

  De konikpaarden worden ergens anders geplaatst. Komende winter komt een vangkraal waar de paarden worden ondergebracht en bijgevoerd. In het voorjaar verhuizen ze, waarbij merries en veulens bij elkaar blijven. De Heckrunderen in de Oostvaardersplassen blijven ongemoeid.


  Views

  600+

  Likeability of 3

  Wandelaar vindt hondje zonder hoofd en poten in park

  De boomer was onthoofd en had geen voorpoten meer. / Afbeelding ter illustratie: Pixabay

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  In het Limburgse Brunssum heeft een wandelaar dinsdagochtend een lugubere vondst gedaan. De wandelaar vond in het Emmapark een hondje dat was onthoofd en geen voorpoten meer had.

  Populair uitlaatgebied

  Het is nog niet duidelijk wie de Boomer zo heeft toegetakeld en heeft achtergelaten. De gemeente Brunssum is met de politie een actie op social media gestart om de eigenaar van het hondje op te speuren.


  sad
  user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

  Views

  800+

  Nederland krijgt luierrecyclingfabriek

  Jaarlijks worden één miljard luiers geproduceerd in Nederland. / Foto: Colourbox

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  We scheiden groenafval, restafval en plastic. Maar geen luiers, terwijl ook die voor een erg grote afvalberg zorgen. Kinderen en ouderen produceren jaarlijks namelijk zo'n één miljard luiers en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Een afvalverwerker bij Nijmegen bedacht een oplossing: vandaag is daar de bouw van een heuse luierrecylingfabriek gestart.

  De allereerste

  Al eerder werd een soortgelijk project gestart in Arnhem, maar dat mislukte. Met de lessen die daaruit zijn getrokken wordt het nu opnieuw geprobeerd. Het is de allereerste luierrecyclinginstallatie van Nederland.


  Views

  600+

  ‘De Katholieke Kerk zet mij neer als krankzinnig'

  ‘De Katholieke Kerk zet mij neer als krankzinnig'

  De Rooms-Katholieke Kerk is met meer dan 1,2 miljard volgelingen het grootste kerkgenootschap ter wereld. Foto: ANP.

  Foto van 'Amarins de Boer'

  GISTEREN

  De Rooms-Katholieke kerk krijgt de laatste tijd veel kritiek over zich heen. NRC ontdekte dat twintig van de 39 Nederlandse hoge kerkbestuurders tussen 1945 en 2010 betrokken waren bij misbruikdossiers in de Katholieke kerk.

  Klaas Dijkhoff en Albert Verlinde lieten maandag weten dat ze de Rooms-Katholieke kerk verlaten. De fractievoorzitter van de VVD is kwaad op kardinaal Wim Eijk, die hem in een interview in het AD het sluiten van kerken verweet. In navolging besloot ook presentator Albert Verlinde zich uit te schrijven. „Ik ben er eigenlijk ook wel klaar mee”, zei hij maandagavond in Pauw.

  'Naar de psychiater'


  Views

  500+

  Leerkracht krijgt 40 maanden cel voor kindermisbruik

  De man wordt beschuldigd van ernstig misbruik van zijn jonge neefje. / Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Een 41-jarige man uit Barendrecht is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van veertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk, wegens het seksueel misbruik van zijn neefje en het bezit van grote hoeveelheden kinderporno. De man was leerkracht en heeft op 25 basisscholen gewerkt als invalonderwijzer. Hij had duizenden foto's van leerlingen, waarbij de camera veelal op de billen was gericht.

  Misbruik van neefje

  Julio V. wordt beschuldigd van het vier jaar lang ernstig misbruiken van zijn jonge neefje. Daar maakte hij foto's van, waarmee hij zich ook schuldig heeft gemaakt aan het maken van kinderporno. Daarnaast was de man in het bezit van veel kinderporno. In totaal had V. 174 duizend foto's en filmpjes van soms ernstige kinderporno met zeer jonge kinderen. Op de afbeeldingen werd zijn neefje herkend.


  Views

  800+

  Integrale tekst Troonrede 2018

  Lees hier de hele Troonrede van 2018

  Foto van 'D. van Aken'

  GISTEREN

  Koning Willem-Alexander heeft dinsdag in de Ridderzaal de Troonrede 2018 uitgesproken. Een flinke lap tekst die je altijd even moet laten bezinken. Wij hebben daarom de hele tekst hieronder geplaatst. Zo kan je lekker op je gemak onder het genot van een lekker kopje thee de boel teruglezen. Koekje erbij?

  Lees hieronder de Troonrede van 2018:

  Leden van de Staten-Generaal,


  Views

  800+

  Parkeergarage Wormerveer ingestort

  Parkeergarage Wormerveer ingestort

  Deel parkeergarage in Wormerveer ingestort

  Foto van 'D. van Aken'

  GISTEREN

  Update 15:00 uur

  Bij het instorten van de parkeergarage in Wormerveer zijn geen slachtoffers gevallen. Speurhonden hebben gezocht naar eventuele slachtoffers. Zij konden geen mensen onder het puin vinden. Volgens de Veiligheidsregio is het niet de verwachting dat nog meer delen van de parkeergarage gaan instorten.

  Onduidelijkheid


  Views

  900+

  België beboet na weigeren vrouw met hoofddoek

  Bezoekers komen aan bij de rechtbank (in Haarlem) voor het kort geding. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Het Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde dinsdag dat België de fout in is gegaan, door een vrouw met een hoofddoek toegang te weigeren tot een rechtszaak. Volgens het Hof werd daarmee de vrijheid van godsdienst geschonden. België moet haar 1000 euro schadevergoeding betalen, aldus de rechters in Straatsburg.

  Niet respectloos

  Hagar Lachiri wilde in 2007 een zitting bijwonen om schadevergoeding te eisen in een strafzaak rond de dood van haar broer. De rechtbankvoorzitter gaf haar te kennen dat ze er niet bij kon zijn tenzij ze haar hoofddoek zou afdoen. Dat weigerde ze. Haar bezwaren daartegen werden ook in latere procedures afgewezen.


  Views

  800+

  Vluchteling krijgt lagere straf voor verkrachting

  Een beeld van Vrouwe Justitia. / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Een achttienjarig slachtoffer werd twee jaar geleden in een winkel aan de Amsterdamse Nieuwendijk verkracht door een Afghaanse vluchteling. Deze Zaman S. (toen 36) kreeg afgelopen 18 juli een lagere straf opgelegd dan gebruikelijk is. De reden hiervoor zou zijn dat hij anders zijn verblijfsvergunning zou kwijtraken.

  De Telegraaf schrijft dat rechtbank rekening hield met het feit dat S. In Nederland zijn leven aan het opbouwen was, dat de verkrachting twee jaar geleden plaatsvond, dat de verdachte nooit eerder in Nederland is veroordeeld, en met zijn uit Afghanistan overgekomen zwangere vrouw. Op grond hiervan besloot de rechtbank niet mee te gaan met de 24 maanden gevangenisstraf van de Officier van Justitie.

  Woest


  Views

  800+