Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Held redt suïcidaal meisje van spoor Nijmegen Lent

Maandagmiddag redde Kemal Abis een meisje dat dreigde zelfmoord te plegen van het spoor bij Lent. De politie van Nijmegen zette direct een opsporingsbericht op Facebook: agenten wilden de man bedanken voor zijn heldendaad. Met succes, de man werd dinsdagmiddag gevonden.

„Wij zijn op zoek naar de jongen/man die maandag 18 april rond 17:00u nabij Lent een suïcidaal meisje voor de trein heeft weggehaald. Het was ter hoogte van de ‘ovatonde’. Dankzij goede samenwerking van zowel de machinist, de getuigen en deze jongen, is het goed afgelopen. Door de hectiek hebben we deze jongen niet kunnen bedanken”, schreef de lokale politie op social media. Een paar uur later konden ze dit bericht updaten, want de redder van het meisje bleek Kemal Abis te zijn en hij was gevonden.

Update 19/4 17:00u: met dank aan jullie: 's ochtends gepost, voor het einde van de middag GEVONDEN. Wij gaan dhr….

Posted by Politie Nijmegen on Tuesday, April 19, 2016

„Het meisje riep: ‘laat me los, ik ga me gooien’”, aldus Abis. „Ik zei: ‘nee, dat doe je niet!’. Toen heb ik haar naar de zijkant gehaald.”

Complimenten

De man krijgt niet alleen het bedankwoord van de politie, ook via Facebook krijgt hij de nodige complimenten naar zich toegeslingerd, waarop hij koel reageert: „Ik ben blij met wat ik heb gedaan. Verder weet ik het niet, hoor. Gewoon verder leven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.