Eerste aangifte tegen sekspraktijken Dolfinarium

9 maart 2016 om 14:14 door Andrea Peelen
Eerste aangifte tegen sekspraktijken Dolfinarium
Foto: ANP

De lijsttrekker van de Partij van de Dieren in Flevoland heeft woensdagochtend in Almere aangifte gedaan tegen het Dolfinarium wegens 'ontucht met dieren'. Aanleiding hiervoor zijn de beelden die tv-programma Rambam afgelopen week liet zien, waarin een mannetjesdolfijn door een trainer wordt afgetrokken.

 

Vanavond in #Rambam de veelbesproken uitzending over het Dolfinarium. Zie wat er hier precies gaande is op NPO 3 iets voor tienen!

Geplaatst door RAMBAM op woensdag 2 maart 2016

Wettelijk verboden

In een Facebookbericht maakt Leonie Verstering kenbaar dat wat op de videobeelden te zien was wettelijk niet toegestaan is. „Seks met dieren is verboden volgens artikel 254,'' zegt Vestering. „Op de site van het Dolfinarium is ook nergens te zien dat er een programma loopt voor kunstmatige inseminatie.

Uit het filmpje bleek ook dat het zaad niet werd opgevangen. De dolfijnen leven daar in te kleine bassins en ik denk dat het aftrekken van de dieren alleen maar bedoeld is om ervoor te zorgen dat de mannetjes zich rustig houden.''

Vanmorgen heb ik aangifte gedaan tegen het Dolfinarium Harderwijk wegens ontucht met een dolfijn. Iedereen die de VARA...

Geplaatst door Leonie Vestering op woensdag 9 maart 2016

Onderzoek

Een zedenredacteur van de politie Almere heeft de aangifte opgenomen en toegezegd een onderzoek te starten, meldt het AD. Het Dolfinarium reageerde al eerder na de uitzending van Rambam, waarin beelden werden getoond die een stagiair stiekem had gemaakt voor het programma. Volgens een verklaring is het 'leren afgeven van sperma' onderdeel van een Europees fokprogramma.

Daar gelooft Leonie Verstering maar weinig van. Ze roept via het Facebookbericht op om net als zij aangifte te doen. Om het makkelijk te maken, geeft ze een voorbeeldformulier door.  

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!