Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 11 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Officier: Ben Saunders moet brommen

Zanger Ben Saunders moet vijf maanden de bak in. Deze onvoorwaardelijke straf eiste de officier van justitie van de rechtbank in Alkmaar donderdag. Saunders wordt verdacht van het mishandelen van een verkeersregelaar in zijn woonplaats Hoorn. Dat gebeurde tijdens het vieren van 5 mei.

Vader

Tegen Saunders vader is een eis van negentig dagen cel of een taakstraf van 180 uur uitgesproken, tegen broer Jamie vier maanden. Saunders nummer vier, broer Dean, reageerde met ‘bullshit’ nadat de strafeis tegen zijn vader bekend werd. Saunders nummer vijf, de moeder, herinnerde haar zoon tijdens de zitting dat hij ‘aan zijn proeftijd moest denken’.

Op Bevrijdingsdag werd de vader van de eerste Voice of Hollandwinnaar tegengehouden door een verkeersregelaar. Ben Saunders kwam daarop zijn tattooshop aan het Hoornse Kerkplein uit en zou de verkeershandhaver hebben mishandeld. Hij liep een hersenschudding, gebroken kaak en gescheurde kin op. De ook betrokken Jamie Saunders zat al eerder vast voor mishandeling.

Uitspraak

Volgens de officier van justitie moet het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 4600 euro worden betaald. De uitspraken in deze zaken zijn over twee weken.

https://twitter.com/remregterschot/status/697788487160958977

https://twitter.com/JeroendeGlas/status/697784489678934017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.