In het nieuws

Jongens nemen selfies op alle Nederlandse stations

Daniël de Ruig en Yari de Graaf. Foto: Videostill Youtube

Foto van 'Zoë Boven'

2 FEB 2016

Veel jonge mensen gaan tegenwoordig op reis. Een half jaar naar een tropische bestemming vliegen is erg leuk, maar het kan ook anders. De 19-jarige Yari de Graaf en Daniël de Ruig hebben afgelopen jaar alle 404 NS-stations bezocht. Ze reisden het hele land door om op elk station uit te stappen en een selfie te maken.

Yari vertelt aan NRC hoe het plan ontstond. „Ik stond op de trein te wachten en stuurde een selfie naar Daniël, om te laten zien waar ik was. Dat bracht mij op het idee dat met ieder station in Nederland te doen. Daniël is later mee gaan doen en zo zijn we allebei het hele land doorgereisd.”

404 stations

De treinliefhebbers hebben allebei een YouTubefilmpje gemaakt van de 409 selfies op 404 verschillende stations. Ze reisden vaak samen. „Dat is veel gezelliger”, zegt Yari. Om alle stations te bezoeken, waren de jongens vaak afhankelijk van Sprinters.

Bekijk hier de reis van Yari de Graaf:

Daniël herinnert zich dat vooral in het noorden van het land enkele stations lastig bereikbaar waren. „Roodeschool, Stavoren en Geerdijk waren echt een drama. Daar stopt de trein maar een keer per uur heel kort. Dan moet je rennen om hem niet te missen”, zegt hij. Gelukkig was het NS-personeel soms zo aardig even op de jongens te wachten wanneer ze het verhaal vertelden.

8000 euro

Doordat vijf stations afgelopen jaar een andere naam kregen, moesten de twee terug naar die stations om opnieuw een selfie te maken. Daarna was hun missie eindelijk voltooid. Gelukkig zijn de twee student en hebben ze een OV-jaarkaart waarmee ze gratis kunnen reizen. Als ze die niet hadden gehad, waren ze volgens De Graaf per persoon ongeveer 8000 euro kwijt geweest.

Bekijk hier de reis van Daniël de Ruig:

BEKIJK OOK


  Gezond hondje ingeslapen vanwege wens overleden baas

  Foto: Unsplash

  Foto van 'Metro'

  33 MIN

  In het Amerikaanse Virginia heeft een dierenarts een gezond hondje laten inslapen. De arts gaf hiermee gehoor aan de laatste wens van het overleden baasje. Zij had in haar testament laten opnemen graag met haar trouwe hond begraven te willen worden.

  Persoonlijk eigendom

  Hoewel de opvang waar de viervoeter twee weken geleden terechtkwam er alles aan heeft gedaan om het dier van de dood te redden, mocht het niet baten. „We hebben diverse malen aangegeven dat wij het hondje zonder problemen zouden kunnen herplaatsen”, zegt Carrie Jones, manager van Chesterfield Animal Services.


  ‘Meer spontane gesprekken maken gelukkiger'

  Foto: Unsplash

  Foto van 'Metro'

  1 UUR

  Op sociale media zijn Nederlanders elkaar massaal aan het liken en volgen en zoeken ze regelmatig de interactie op met onbekenden. In het dagelijkse leven van de gemiddelde Nederlander lijkt het echter niet zo vanzelfsprekend om een praatje aan te knopen: slechts een derde van de millennials heeft regelmatig een spontaan gesprek met een onbekende. Multiscope onderzocht* in opdracht van hostelketen Stayokay of Nederlanders nog openstaan voor een spontaan gesprek.

  Gelukkiger en minder eenzaam

  Verrassend genoeg is er wel grote behoefte aan spontane gesprekken: 82 procent zou het leuk vinden om een praatje te maken met een onbekende en ruim 90 procent denkt dat het zelfs goed zou zijn voor onze samenleving. Volgens hen zou het zorgen voor meer wederzijds begrip en zou het Nederlanders minder eenzaam maken. Daarnaast denkt 84 procent dat het Nederlanders gelukkiger zou maken.


  ‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

  Camera video‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

  Wiona gaat voor de beste hulp voor alle mensen in het aardbevingsgebied.

  In samenwerking met Olympia Nederland

  20 MEI 2019

  Wiona is Managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen via Olympia. Zij vertelt over de voldoening die ze haalt uit het helpen van mensen in het aardbevingsgebied.

  Werk van betekenis doen, dat geldt absoluut voor Wiona (38). „Mijn werk is geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk en kom ik met een lach weer thuis.” Sinds een half jaar werkt de vrolijke Wiona via Olympia als managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen. „Iedereen heeft wel gehoord van de aardbevingen in Groningen en de schade die vele duizenden huizen hebben opgelopen. Wij doen elke dag weer ons uiterste best om mensen in het aardbevingsgebied die schade melden, op een juiste, nette en snelle manier van dienst te zijn. Het is al vervelend genoeg dat ze schade hebben aan hun huis. Wij kunnen ze helpen door zo snel mogelijk schade-experts naar de woning te sturen, zodat de schadevergoeding kan worden afgehandeld. Zo krijgen de bewoners waar ze recht op hebben.”

  Spin in het web


  Ga naar Lollapalooza in Berlijn met € 25,- korting

  Foto: Stephan Flad

  In samenwerking met CJP

  22 MEI 2019

  Altijd leuk als je een festival in het buitenland pakt: je weet ineens wat er speelt in Spanje, Duitsland of Italië. Op Lollapalooza Festival sta je bijvoorbeeld oog in oog met Kraftklub: fris en fruitige gitaarpop in de stijl van Two Door Cinema Club en The Strokes. Maar een dikke lijst aan internationale artiesten zie je net zo goed tijdens ons eigen popfestival in het Pinksterweekend. Of misschien ben jij zelf artistiek talent in de dop? Ontdek de nieuwe CJP-deals hier. Scoor je tickets snel of bestel eerst je CJP direct onderaan deze pagina.

  Lollapalooza Festival: € 25,- korting op je ticket + reis

  Foto: Stephan Flad


  Ducan Laurence volgend jaar in Ziggo Dome

  Duncan Laurence zingt 'Arcade' tijdens de finale van het Eurovision Songfestival. / AFP

  Foto van 'Metro en ANP'

  2 UUR

  De winnaar van het songfestival, Duncan Laurence, zal volgend jaar optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert van Laurence staat gepland op donderdag 26 maart 2020. De kaartverkoop begint zaterdag, maakte concertorganisator Friendly Fire bekend.

  „Het is niet te bevatten wat er allemaal gebeurt!", aldus de 25-jarige zanger. „Binnen een jaar na het songfestival langs de grootste poppodia in Nederland en in de grootste zaal van Nederland, dat had ik niet durven dromen.”

  Veel belangstelling


  Win 2 kaarten voor MELT Festival!

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Wil jij met vriend of vriendin naar Melt op het terrein van de voormalige kolenmijn Ferropolis in Duitsland? Doe dan mee aan deze winactie van Metro en Festival.Travel en wie weet gaan jullie van 19-21 juli los op de beste pop-, hiphop- en elektronische acts!

  Melt vindt plaats aan het Gremminmeer tussen de industriële bouwwerken, hijskranen, graafmachines en pakhuizen, die voor een unieke sfeer zorgen. Overdag wordt er gechilld op het strand, ’s avonds transformeren kleurrijke en visuele kunstinstallaties het festivalterrein tot een futuristische lichtstad. Dit jaar check je op Melt onder meer: Bon Iver, Asap Rocky, Jorja Smith, Skepta, Solomun, Four Tet, Modeselektor live, Bilderbuch, Rin, The Black Madonna, Bonobo dj, David August en Charlotte de Witte.

  Kans maken op 2 kaarten? Vul hieronder jouw gegevens in:


  3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken
  Likeability of5

  3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken

  In samenwerking met Global Savings Group

  20 MEI 2019

  De huid is ons grootste orgaan maar wordt vaak vergeten om te verzorgen. Dit zorgt voor onzuiverheden, droge huid of pigmentvlekken. Met deze drie tips helpen wij jou aan een perfecte skincare routine en gaat jouw huid weer stralen.

  Er wordt vaak gedacht dat je gezegend wordt met een mooie huid. Hoewel dit natuurlijk ook gedeeltelijk waar is zijn er ook veel manieren om hier zelf een handje bij te helpen. Wat jij dagelijks in de spiegel ziet is dus wel degelijk te beïnvloeden maar daar is wel zorg voor nodig. Iedereen heeft zo’n zijn eigen favo producten maar deze tips zijn key in iedere routine.

  Cleanse


  like
  user_bbd522b5f628c80261af97c5aa081ff4fdf4f2a3_avatar

  Camera videoWin een EasyToys box twv € 150,-

  Foto van 'Metro'

  20 MEI 2019

  Het is masturbatiemaand en dat vieren we bij EasyToys. Tijd voor jezelf, tijd voor mei! Met de #MyGuiltyPleasure box van EasyToys heb je alle ingrediënten in huis voor een sexy avond vóór en mét jezelf. Kans maken? Vul hieronder jouw gegevens in:

  Kun je niet wachten op de prijsuitreiking of ben je nieuwsgierig naar al onze andere producten? Bekijk dan ons ruime assortiment met spannende speeltjes op easytoys.nl.


  Sudoku van de dag

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


  Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?video icon
  02:23

  In samenwerking met Almere City Marketing

  19 MEI 2019

  Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?

  Crossen door de Bossen! Dat is de naam van een tof evenement in het Kotterbos bij Almere, op zondag 26 mei. YouTube-held Teun Peters van team Dylan Haegens crosste de bijna 4 kilometer voor Metro alvast en zette een tijd neer van 16.42 minuten. De snelste jongere verdient zondag een gave prijs: hij of zij mag een video met Teun opnemen in een professionele studio in Amsterdam.

  Voor iedereen

  Je hoeft van Crossen door de Bossen overigens geen wedstrijd te maken. Vanaf 11.00 uur mag iedereen vanaf 8 jaar meedoen, ook vaders en moeders. Als jij op een supervet parcours gewoon eens wilt kennismaken met de MTB-sport, ben je helemaal welkom. Je hoeft niet allemaal ‘om het snelst’. Oh ja, mountainbikes en helmen zijn aanwezig en meedoen is gratis!

  Meer informatie vind je op Oostvaardersplassenalmere.nl


  Britse premier May kondigt vertrek aan

  Theresa May. / AFP

  Foto van 'Metro en ANP'

  2 UUR

  Op 7 juni zal de Britse premier Theresa May haar ontslag indienen als leider van de Conservatieve Partij. Ze zal aanblijven als premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. Die interne partijverkiezing begint een week later.

  De positie van May kwam de afgelopen dagen onder grote druk te staan. Ze legde vrijdag een verklaring af. De 62-jarige May zei buiten haar ambtswoning dat ze tot het inzicht is gekomen dat het in het landsbelang is als ze plaats maakt voor een andere leider.

  Dankbaar voor de kans


  Voorarrest Thijs H. met 90 dagen verlengd

  Exterieur van het Pieter Baan Centrum in Almere. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  3 UUR

  Het voorarrest van Thijs H. is door de rechtbank in Limburg met negentig dagen verlengd. Hij werd donderdag voorgeleid aan de raadkamer. De rechtbank maakte vrijdagochtend bekend dat hij langer vast blijft zitten.

  Ook blijft hij in belang van het onderzoek in beperkingen voor de maximale duur van veertien dagen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

  Pieter Baan Centrum


  Landelijke intocht Sinterklaas is in Apeldoorn

  Sinterklaas bij de Zaanse Schans in 2018. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  3 UUR

  Sinterklaas en zijn pieten zullen dit jaar aankomen in Apeldoorn. De goedheiligman en zijn gevolg arriveren op zaterdag 16 november in de Gelderse plaats. „Wij zijn heel blij dat Sinterklaas voor gezinsstad Apeldoorn heeft gekozen. Wat een eer", zegt burgemeester van Apeldoorn, Petra van Wingerden-Boers.

  Opstootjes en arrestaties

  Volgens een woordvoerder van de NTR hadden zich meerdere gemeenten aangemeld voor de organisatie van de intocht. Vorig jaar deed de omroep nog een oproep omdat er aanvankelijk geen aanmeldingen waren voor het evenement. Daarna bleek er volgens de NTR toch veel animo te zijn. "We hebben voor Apeldoorn gekozen vanwege het grote enthousiasme om de intocht te organiseren", aldus een woordvoerder. "Apeldoorn had zich vorig jaar al aangemeld, maar viel toen buiten de boot. Een tweede reden is dat de intocht nooit eerder op de Veluwe plaatsvond."


  Tattookoning Henk Schiffmacher geëerd met munt

  Tattookoning Henk Schiffmacher geëerd met munt

  Olcay Gulcen liet zich voor de gelegenheid tatoeëren door de meester. Foto: Tim van der Steen

  Foto van 'Tim van der Steen'

  VANDAAG, 10:30

  De bekendste tatoeëerder van Nederland zit veertig jaar in het vak. Voor de Koninklijke Nederlandse Munt reden genoeg om voor hem zijn eigen munt te slaan.

  Ancient as time, modern as tomorrow, prijkt er aan de muur van tattooshop Schiffmacher & Veldhoen aan de Weesperzijde 410. Onder de spreuk hangen tientallen portretten van legendarische figuren uit de tattoogeschiedenis, afgebeeld op borden Delfts Blauw. Alles in de shop ademt de rijke historie van de lichaamsversiering, een testament aan de geschiedenis van de kunst. Van de maskers op de muren, tot stencils, een Jezusbeeld aan het kruis vol met kleurige verfspatten en versierde dierenschedels.

  Tattookoning Henk Schiffmacher geëerd met munt

  Henk Schiffmacher ontving een vergulde versie van 'zijn' munt uit handen van Bert van Ravenswaaij, CFO van De Koninklijke Nederlandse Munt. Foto: Tim van der Steen


  'Help vluchteling beter met vinden van werk'

  Exterieur werkbedrijf UWV. / ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 09:44

  Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), zegt dat gemeenten, werkgevers en andere partijen effectiever zouden moeten samenwerken om vluchtelingen aan een baan te helpen. Kennis die wordt opgedaan bij het begeleiden van statushouders moet beter worden uitgewisseld dan nu het geval is.

  Uiteenlopende problemen

  De SER publiceert vrijdag een rapport over integratie en werk. Uit de studie blijkt dat slechts een kwart van de statushouders die sinds 2014 in Nederland woont betaald werk heeft gevonden. Twee derde is afhankelijk van een bijstandsuitkering. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Zij mogen in Nederland werken en een opleiding volgen.


  Eerste satellieten voor ruimte-internet op weg

  De Falcon 9-raket. / AFP

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 08:34

  SpaceX, het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf heeft met succes vijf minisatellieten in een baan om de aarde gebracht. Die moeten gaan zorgen voor een verbinding voor snel internet op aarde en op termijn ook in de ruimte.

  Het project van het bedrijf van ondernemer Elon Musk heeft de naam Starlink gekregen. In totaal moeten hiervoor nog tientallen soortgelijke satellieten gelanceerd worden. Totale kosten zijn omgerekend bijna 2,7 miljard euro.

  Zwaarste lading ooit


  Klassiek en techno: twee werelden, één groot feest

  Het Alma Quartet met technoproducer Henrik Schwarz in het midden en violist Marc Daniel van Biemen op links. Hun album CCMYK is nu uit en ze spelen het live tijdens Entrée Presents, vrijdagavond 24 mei in Het Concertgebouw. Foto: Katja Ruge

  Foto van 'Iris Hermans'

  VANDAAG, 08:15

  Klassieke muziek lijkt heter dan ooit en gaat ook erg lekker samen met techno, getuige de samenwerking tussen technoproducer Henrik Schwarz en het Alma Quartet, vrijdagavond live in Het Concertgebouw. Metro sprak drie jonge liefhebbers in Het Concertgebouwcafé en ontdekte onder meer de lekkere paralel met hardstyle én kreeg nog een hoesttip-voor-tijdens-concerten mee naar huis.

  Is het een club? Is het Het Concertgebouw? (Er zijn slechtere plekken denkbaar voor een feestje...)

  Ik hout van jou, viool


  'Harvey Weinstein schikt met slachtoffers'

  Harvey Weinstein. / EPA

  Foto van 'Metro en ANP'

  VANDAAG, 08:09

  Er zou een schikking zijn getroffen tussen Harvey Weinstein en zijn beschuldigers, het voormalige bestuur van The Weinstein Company en de procureur-generaal in New York. Dat meldt de Wall Street Journal.

  Juridische kosten

  Het zou gaan om een bedrag van 44 miljoen dollar (39 miljoen euro), waarvan 30 miljoen naar slachtoffers, voormalig werknemers en hun advocaten gaat. De overige 14 miljoen wordt gebruikt om de juridische kosten te betalen voor de voormalige bestuursleden van The Weinstein Company.


  'Je hoort er niet bij als je geen coach inschakelt'

  'Je hoort er niet bij als je geen coach inschakelt'

  Voor alles is een coach. Foto: GettyImages.

  Foto van 'Amarins de Boer'

  VANDAAG, 08:00

  Of je nu wilt lachen, huilen, rouwen of trouwen; voor alles bestaat een coach. Deskundigen maken zich zorgen over de wildgroei aan mensen die anderen willen helpen. „Het wordt moeilijker om het kaf van het koren te scheiden.”

  Vier jaar was Desiree Tonino (54) single. Omdat Tonino, zelf schrijfcoach, graag weer aan de man wilde, besloot ze een datingcoach in de arm te nemen. Die gaf haar nieuwe inzichten op het gebied van verwachtingen en haar eigen blokkades. „Ik zag tijdens de gesprekken met mijn coach in dat ík altijd degene was die een eind maakte aan dates. En dan niet vanwege het karakter van hem, maar vanwege zijn randvoorwaarden.” De coachingsessies hadden succes: binnen een paar maanden had Tonino een relatie en inmiddels woont ze samen.

  Is je huis een troep, dan is er een opruimcoach. Twintigers met levensvragen kunnen naar een millennialcoach. En wie te veel in een tunnelvisie zit, kan naar een mentale coach. Om nog maar te zwijgen over de opvoedcoaches, lifestylecoaches en lachcoaches. Al wandelend, dromend of tussen de paarden, koeien of ezels kun je bereiken waar je naar verlangt.