In het nieuws

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken in gesprek met Pieter van Vollenhoven (R). Foto: ANP

'Huis voor Klokkenluiders' opnieuw uitgesteld

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken in gesprek met Pieter van Vollenhoven (R). Foto: ANP

Foto van 'Els Anker'

16 FEB 2016

De Eerste Kamer heeft dinsdag nog niet kunnen beslissen of er een 'Huis voor klokkenluiders' moet komen. Er leven nog te veel vragen over. Er zou dinsdag over de kwestie worden gestemd, maar in plaats daarvan wordt het debat over het huis op 1 maart voortgezet.

Het wetsvoorstel moet ertoe leiden dat als je in je werksituatie een misstand aan de orde stelt, je door het huis geholpen wordt en wordt beschermd tegen tegenwerking of bestraffing door je werkgever. Daarnaast is het de bedoeling dat het Huis voor klokkenluiders advies geeft én onderzoek doet, zowel in de publieke als private sector.

Kerfstok

In de Senaat willen ze eerst duidelijkheid over de positie van zzp'ers, vrijwilligers en stagiairs. Daarover zijn de plannen de senatoren nog niet helder genoeg. Ook wil de Eerste Kamer precies weten hoe klokkenluiders worden behandeld die zelf iets op hun kerfstok hebben.

Het voorstel is afkomstig van de Tweede Kamer en initiatief van de partijen SP, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en Kamerlid Norbert Klein. De Tweede Kamer nam het voorstel eind 2013 aan.


Views

33

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat. Foto: Printscreen YouTube / Omroep Gelderland

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

'Ik wil niet stoppen'

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart", zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish - om 17.01 - bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."


Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 09:14

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

2 UUR

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

300+

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

De strooiwagens rijden in de Geldermalsen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het is een gek gezicht, maar in de Gelderse gemeente Geldermalsen zijn voor even de strooiwagens uit de schuur gehaald.

Gesmolten asfalt

Door de aanhoudende droogte en hitte dreigt er namelijk schade te ontstaan aan het asfalt. Gesmolten asfalt blijft kleven aan autobanden en laat overal sporen na. En daarom wordt er gestrooid met zout, want dat helpt daar tegen. Het strooien heeft dus niets te maken met eventuele gladheid.


Views

1k+