Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 20 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Vakantie? Liefst met hond en wifi aan het zwembad

Als Nederlanders een vakantiehuis zoeken, dan vinden we een zwembad, internet en de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen de belangrijkste zaken. Dat blijkt uit 80.000 zoekopdrachten van Hometogo, ’s werelds grootste zoekmachine voor vakantiehuizen en -appartementen.

Met tablet aan het zwembad

Als je de Nederlander bij zijn vakantiehuisje zou moeten uittekenen, dan ligt hij of zij dus het liefst met tablet en hond bij het zwembad. Veel minder geïnteresseerd zijn we in de aanwezigheid van een tv (6 procent), vaatwasser (5 procent) of wasmachine (5 procent). Het minst zoeken we naar termen als garage (4 procent), airco (3 procent) en een rookvrije accommodatie (1 procent).

Foto: Hometogo

Waterpret is de meest gezochte voorziening als het om Nederlanders gaat (31,8 procent). Italianen hebben blijkbaar wat minder met zwembaden (16 procent). Of een vakantiehuis een internetverbinding heeft en je je huisdier mag meenemen levert bij ‘ons’ percentages op van 20 en 13 procent. Laatstgenoemde percentages lijken logisch (veel meer mensen hebben internet dan een dier), maar bijvoorbeeld Fransen en Spanjaarden blijken internet veel minder belangrijk te vinden (12,5 procent). Ook Duitsers vinden huisdieren belangrijker dan op vakantie online kunnen zijn.

Hieronder zie je de verschillen in Europa:

Foto: Hometogo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.