Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 13 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Puppy te koop aangeboden op straat: van wie is hij?

De dierenpolitie in de regio Den Haag heeft maandag een puppy in beslag genomen die op straat te koop werd aangeboden.

Met de pup werd geleurd in het centrum van Den Haag. De vraag is nu van wie het hondje is en uit welk nest hij komt. Mensen die het dier herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

https://twitter.com/DierenagentDH/status/686934411993026561

Mogelijk is het dier gedumpt door de eigenaar. De eerste weken van dit jaar kwam dit al veelvuldig voor. Zo werd in Schiedam een hondje aan een lantaarnpaal gebonden en aan zijn lot overgelaten. Dinsdag wist de dierenpolitie de eigenaar op te sporen. Deze kreeg een proces-verbaal en de hond hopelijk snel een nieuwe baas.

Vastgebonden

In Amsterdam Osdorp werden in de nacht van zondag op maandag twee honden op straat gezet met mand en hondenvoer. Ook zij werden vastgebonden aan een lantaarnpaal. De Dierenambulance vond de Amerikaanse staffords totaal in paniek en gestrest na een tip bij een uitvaartcentrum. Wie zich hier schuldig aan heeft gemaakt, is nog onbekend.

Bij de Dierenopvang Amsterdam wordt bijna elke maand een gedumpte stafford gebracht. Mensen zouden zich niet realiseren dat het houden van dit soort honden ’bewerkelijk’ kan zijn.

Cadeau gedaan

Piko Fieggen, programmamanager Handel & Fok van de Dierenbescherming, beschrijft in een blog dat er veel dieren in een impuls cadeau worden gedaan met Sinterklaas en Kerstmis. „Een aanzienlijk deel van dieren die cadeau zijn gedaan belandt uiteindelijk in opvangcentra”, schrijft hij.

Hangbuikzwijntje

Niet alleen honden worden gedumpt. Op 4 januari werd er een baby hangbuikzwijntje gevonden in natuurgebied Anna’s Hoeve bij Hilversum. Het tegenwoordig populaire dier was vastgebonden aan een boom.

Muizen

Een dag later moesten medewerkers van de Amsterdamse dierenambulance in Diemen veertien witte muizen gevangen die even daarvoor uit een auto waren gegooid. Het werpen uit de auto ging te snel om een nummerbord van de eigenaar te noteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.