Els Anker
Els Anker Nieuws 23 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Hete kerst: seksspeeltjes en lingerie populair

Geen gebrek aan spannende cadeaus deze Kerstmis: dit jaar hebben we meer uitgegeven aan opwindende presentjes. Vooral lingerie en seksspeeltjes zijn populaire cadeaus voor onder de kerstboom.

Dat blijkt uit onderzoek van het online erotiekwarenhuis Pabo.nl. Met name in Noord-Holland, Groningen en Overijssel worden sexy ondergoedsetjes volop besteld.

String

In de provincie Groningen wint de string flink aan populariteit: daar is de verkoop van dit kleine stukje ondergoed met ruim 64 procent gestegen.

Ook in Noord-Holland en Flevoland wordt de string veel verkocht. Minder populair is het lingerie-item in Friesland en Overijssel.

Seksspeeltjes

Naast lingerie vinden ook seksspeeltjes gretig aftrek. De verkoop van sm-producten is in elke provincie toegenomen, maar de provincie Utrecht (+60 procent), Flevoland (eveneens +60 procent) en Gelderland (+55 procent) steken er met kop en schouder bovenuit.

Ook als je in Drenthe woont ga je een spannende kerst tegemoet: dit jaar zijn daar 33 procent meer toyssets met seksspeeltjes verkocht dan in 2014. Bovendien zijn de massageproducten tijdens de feestdagen erg gewild.

Vibrators

Vibrators doen het minder goed: de verkoop daalde van 42 naar 37 procent. In Limburg zijn voor kerst de minste vibrators besteld ten opzichte van 2014 (-37 procent). Ook Groningen liet de speeltjes deze feestdagen links liggen (-22 procent).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.