In het nieuws

Geld terug als je niet naar Parijs wilt

De Thalys vertrekt naar Parijs vanaf Rotterdam Centraal na de bloedige aanslagen in de Franse hoofdstad./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

15 NOV 2015

Reizigers die een ticket hebben voor de Thalys naar Parijs maar niet meer willen of durven, krijgen hun geld terug. 'We annuleren kosteloos. Dat is een gebaar dat we willen maken na de aanslagen', aldus een woordvoerder van de hogesnelheidstrein. 'Al onze gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers van het vreselijke voorval in Parijs', twitterde Thalys gisteren. De treinen naar Parijs reden zaterdag en zondag gewoon volgens het dienstschema. Hoeveel mensen hun reis hebben gecanceld kon Thalys niet zeggen.

Coulant

Ook touroperators als TUI en Thomas Cook zijn coulant. Reizigers die daar geboekt hebben kunnen kiezen: hun reis verschuiven, omzetten naar een andere bestemming of annuleren. In dat laatste geval krijgen ze de reissom terug. Als mensen die al in Parijs zijn hun reis willen afbreken kunnen ze een deel van de reissom geretourneerd krijgen.

Disneyland

Mensen die via TUI een tripje naar Disneyland Parijs hebben geboekt dat voor 20 november zou moeten plaatsvinden, kunnen kosteloos annuleren of omzetten. Het attractiepark is tot en met dinsdag gesloten wegens de aanslagen in Parijs. 'We rouwen om de slachtoffers van de verschrikkelijke aanslagen in Parijs', aldus Euro Disneybaas Tom Wolber. Voor reizen naar Parijs met een ticketdatum na 20 november neemt de reisorganisatie later deze week een besluit.

Grenscontroles

Air France-KLM is gewoon van en naar Frankrijk blijven vliegen. Passagiers kunnen wel te maken krijgen met vertraging bij vertrek en bij aankomst, vanwege de verscherpte grenscontroles. Zaterdagmiddag werd er wel een vliegtuig aan de grond gehouden na een dreigtweet. Toen bleek dat er niets was gevonden konden passagiers weer aan boord.

Het toestel van Air France dat zaterdagmiddag even aan de grond werd gehouden./ANP


Views

33

Likeability of 3

Vic (6) overleden na ongeluk met zwembadfilter

Foto: Privé

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 09:59

De Belgische Vic, die afgelopen week in Portugal in een coma raakte nadat hij een kwartier onder water met zijn arm vast had gezeten in het zwembadfilter, is maandagochtend overleden. Het ongeluk gebeurde toen de 6-jarige Vic naar de bodem van het zwembad dook, en daar uit nieuwsgierigheid zijn arm in een gat stak. Dat bleek het zwembadfilter te zijn, waar hij tot aan zijn elleboog in werd vastgezogen.

Eerder meldden de ouders dat het jongetje hersendood verklaard was door de artsen in het kinderziekenhuis in Lissabon, en dat de behandeling gestaakt ging worden. Niet veel later nadat zijn ouders hem uit zijn coma hebben laten halen, is Vic overleden.

,,Deze morgen om zes uur lokale tijd is Vic zijn hartje gestopt met kloppen. We waren er allebei bij en we lagen samen met hem in zijn bedje. Iets wat hij altijd vroeg om dicht bij ons te zijn”, zeggen zijn ouders Ansie en Michael Wanzeele op Facebook.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

500+

'Extra zorg nodig voor kwetsbare ouderen bij hitte'

Het Rode Kruis roept op om extra goed te letten op kwetsbare ouderen tijdens de warme dagen. / Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:45

Maar een op de vijf Nederlanders vraagt regelmatig aan oudere familieleden of ze extra hulp nodig hebben tijdens de warme dagen van de afgelopen tijd, terwijl juist de ouderen extra risico lopen op uitdroging of oververhitting. Het Rode Kruis roept daarom familie en kennissen van kwetsbare ouderen op om extra goed op ze te letten tijdens de warme dagen.

Minder snel dorst

De ouderen hebben zo'n twee liter vocht per dag nodig om niet uit te drogen. Dat wil nog weleens mis gaan, omdat ze minder snel een dorstprikkel ervaren en daarom niet de hoeveelheid vocht op peil houden. Het Rode Kruis adviseert mensen om in de gaten te houden of de ouderen wel genoeg drinken, maar ook of hun huis wel koel genoeg is en of ze luchtige kleding hebben.


Views

700+

Nationaal hitteplan van kracht

Camera videoNationaal hitteplan van kracht

Een man geniet van het warm in een strandstoel / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:16

Maandag is het Nationaal Hitteplan geactiveerd, dit door het aanhoudende warme weer. In het Hitteplan staan maatregelen voor kwetsbare groepen.

Gezondsheidsproblemen

Onder die groepen vallen bijvoorbeeld ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. „Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan binnen vijftien minuten verbranden'', waarschuwt het gezondheidsinstituut.


Views

1k+

Özil stopt als voetballer van Duitse team

Özil stopt als voetballer van het Duitse team

Om deze foto gaat het / Fanatik

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Mesut Özil heeft laten weten te stoppen als voetballer voor het nationale team van Duitsland. Dit wegens het „racisme en gebrek aan respect" dat hij voelt na de rel om zijn foto met president Erdogan.

In de steek gelaten

Dit laat hij weten via een lange brief op Twitter. Hij voelt zich vooral in de steek gelaten door de voetbalbond en diens voorzitter Reinhard Grindel. Over de Duitse media heeft hij geen goed woord over.


Views

1k+