In het nieuws

'Liever een dode terrorist dan een dode onschuldige'

Mark Rutte / credit: Thomas Schlijper

Foto van 'Ebru Umar'

14 SEP 2015

Na vierenhalf jaar premierschap weet Mark Rutte één ding heel zeker: hij zal nooit meer in zee gaan met de PVV. Metro’s columniste Ebru Umar sprak de premier vlak na het opstappen van partijgenoten Teeven en Opstelten.

Toen u startte in 2010 was er hoop: we hebben een jonge premier, er gaat wat gebeuren. Die stemming is redelijk omgeslagen, reacties zijn wantrouwend en negatief. Dé lezersvraag is: wanneer zijn ze weg?
Op straat zijn mensen eigenlijk altijd positief. Vaders zeggen bijvoorbeeld tegen hun kinderen: kijk, daar heb je de grote baas. Dan zeg ik: „Dat ben ik niet, dat is je vader want hij is de kiezer. Ik word door hem gekozen, ik heb 16 miljoen bazen.” Als mensen me uitmaken voor zakkenvuller, leg ik uit wat ik bij Unilever verdiende en wat ik nu verdien. Dan ben ik opeens niet meer de zakkenvuller, maar de rest wel. Vervolgens leg ik uit dat andere politici minder verdienen dan ik. Je moet altijd het gesprek aangaan, als je boodschappen doet of de kroeg ingaat. Mensen beginnen te kletsen.

En ze zijn negatief. Waarom delen ze uw optimisme over de stand van het land niet?
Nederland is één van de snelst groeiende economieën van West-Europa; als Nederland een wegenstelsel zou zijn, liggen alle verkeerspunten open en staan overal omleidingsbordjes. We zijn zoveel aan het veranderen, het is het grootste verbouwingspakket sinds de oorlog. Dat mensen dat niet zien, komt omdat er nog 600.000 werklozen zijn en dus velen die economische groei in hun persoonlijke leven nog niet ervaren. Ik ben optimistisch maar als je me vraagt ‘ben je trots?’, zeg ik: Ik ben pas trots als iedereen ervaart dat het beter gaat.

Wat was uw verwachting van het premierschap?
Ik wilde mijn politieke ideaal realiseren en mijn verwachting was dat je dat als minister-president kunt doen. Je kunt sturen en realiseren, veel meer dan in andere functies. Al doe je dat niet alleen maar door compromissen en coalities. Als ik niet in de politiek had gezeten, zou ik naarmate ik ouder zou worden, ingezonden brieven sturen naar de krant. Net als dat typetje van Van Kooten & De Bie. Ik vind van alles en als je de kans krijgt om iets te doen met al die opvattingen, dan moet je natuurlijk geen ‘nee’ zeggen. En mijn verwachting klopte eigenlijk één op één: je kunt heel veel doen, maar niet in je eentje. Ik heb trouwens nog nooit ingezonden brieven gestuurd.

U zit hard in het verkiezingsdebat. Op het populistische af.
Ik heb liever een dode terrorist, dan een dode onschuldige, om het maar even huiselijk hard te zeggen. Wat mij verbaasde aan de kritiek van vooral andere politici is dat we er troepen heen sturen, maar als ze raak schieten, ze heel snel teruggetrokken moeten worden. We hebben enerzijds uitreizende jihadisten die heel goed weten waar ze naar toe gaan; anderzijds wordt de beslissing om troepen te sturen om die mensen te bestrijden breed gedragen door de Kamer. En dit was nou net een uitspraak waar de mensen op zaterdag bij de Albert Heijn van zeiden: ‘ik ben het met je eens’. Ik kreeg instemming in plaats van heftige reacties.

Wat zeiden de leerlingen op de school waar u lesgeeft eigenlijk hierover?
Die heb ik hier nog niet over gesproken maar ik verwacht dat we er een uitgebreide discussie over krijgen. We hebben het destijds ook uitvoerig gehad over de aanslag op Charlie Hebdo in Frankrijk; ik ga niet vertellen wat er in de klas gebeurt, maar we kunnen er zeker over praten. Vooral in de klas waar ik maatschappijleer geef, gaat het veel over de actualiteit.

Lees ook: Rutte: jihadisten mogen daar sneuvelen

Zijn er geen taboes zoals op scholen in Amsterdam? Homoseksualiteit, de Tweede Wereldoorlog?
In mijn geschiedenisklas heb ik net uitvoerig de Tweede Wereldoorlog behandeld. Dat kan gewoon in Den Haag. Ik heb uitvoerig verteld over mijn bezoek aan Auschwitz, wat voor mij persoonlijk wel het meest indrukwekkende bezoek is geweest dat ik in de afgelopen vierenhalf jaar gedaan heb. Gelukkig is het op mijn school waar bijna alleen maar allochtonen zitten, geen taboe. Ik ben trouwens tot het inzicht gekomen dat de meest bepalende factor tussen een goede, gemiddelde en slechte school het hoofd is. De schoolleiding is in het onderwijs erg belangrijk. Op de school waar ik lesgeef zit dat helemaal goed.

Wat leert u van die kinderen?
Heel veel. Een van de dingen die ik leer, is hoe ingrijpend discriminatie is. Dat het in Nederland nog veel voorkomt en het echt uitmaakt of je Mohammed of Jan heet als je solliciteert. Ik heb daar over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik dit niet kan oplossen. De paradox is dat de oplossing bij Mohammed ligt. Ik kan tegen Nederland zeggen: ‘discrimineer aub niet, beoordeel iemand op karakter en kennis.’ Maar als het wel gebeurt, heeft Mohammed de keus: afhaken wegens belediging of doorgaan. Nieuwkomers hebben zich altijd moeten aanpassen, en altijd te maken gehad met vooroordelen en discriminatie. Je moet je invechten.

Deze kinderen komen niet uit andere landen maar zijn in Nederland geboren, krijgen Nederlands onderwijs en gaan het Nederlandse opleidingssysteem in. Hoezo invechten?
Dit is de toekomst van Nederland! Zie je die kinderen ook de toekomst van het land dragen? Je ziet in alle eerdere migratiestromen wereldwijd, dat tweede en derde generaties bijna altijd problemen hebben. De enige waarbij dat niet zo was, zijn de Aziaten in Amerika. Ik ben op zich optimistisch over onze vooruitzichten, maar we moeten er wel aan werken. Keihard zijn tegen ISIS. Dat is een grens waarvan wij zeggen: dit accepteren we niet. En verder moeten we veel steviger zijn in het uitdragen van de dominante Nederlandse cultuur. We moeten duidelijk zijn over de mate van integratie.

Zoals bij dat tuincentrum dat geen moslima met een hoofddoek wilde aannemen en dat toch moet doen?
Ik heb het over heb de gelijkheid tussen man en vrouw. Dominante cultuur zegt niet iets over het hoofddoekje maar over de joods-christelijke normen en waarden zoals die vastliggen in de grondwet, bijvoorbeeld scheiding van kerk en staat. Of dat je veilig met een kort rokje door een achterstandswijk kunt lopen. Veel gastarbeiders die in de jaren 60-70 naar Nederland kwamen, waren blij met de vrijheid die ze aantroffen. Maar ik denk dat we veel te onduidelijk zijn geweest, zeker naar de kinderen van deze mensen, wat voor normen en waarden we hanteren als het gaat om gelijkheid man/vrouw, homo/hetero, blank/zwart en dat religie mag worden uitgeoefend, maar nooit een reden is om onze vrijheid (van meningsuiting) te beperken. We zijn daar in mijn mening te onduidelijk over geweest. Niet dat daar de jihadstrijd uit voorkomt, voor het overgrote deel willen jongeren een bijdrage aan de samenleving leveren. We hebben te weinig laten zien waarin we willen dat je integreert, wat de normen en waarden in Nederland zijn en dat je een probleem hebt als je je er niet aan houdt.

Lees ook: Tuincentrum Tilburg weigert kassière om hoofddoek

Wanneer bent u premier, en wanneer VVD’er?
Ik geloof niet in petten, je bent altijd de persoon die je bent. Vanuit de verschillende functies ben ik dezelfde persoon. Ik heb overal hetzelfde puntje aan de horizon, daarom zit ik hier. De VVD is het middel om vorm te geven aan Nederland, zelfs mijn premierschap is een middel. Nou ja, als ik aan Balkenende denk, blijft het beeld overheersen van de man met de gevallen kabinetten. Nu heb ik het beeld van een worstelende premier. Ik heb een gevallen kabinet, en een dat de rit kan uitzitten. Maar ook dat is niet het doel. Het doel is dat we van dit beleid een succes kunnen maken. Als ik het gevoel had dat dit niet kon met deze samenstelling, zou ik ermee stoppen. Ik ben er van overtuigd dat het goed zou zijn als deze combinatie van PvdA en VVD, die vreemd is, maar wel werkt omdat we met al die verschillen een gezamenlijk programma maken, de rit uit zou zitten.

Hoe storend is het imago van de ‘teflon-premier’?
Ik kan me daar niet druk over maken. Die conclusie klopt volgens mij niet. Het raakt me zeer wat er gebeurt met Ivo Opstelten en Fred Teeven. Voor één van die twee was het onvermijdelijk, de ander trok zijn conclusies. Ik verdedig mijzelf in de Kamer op de manier zoals ik dat gewend ben te doen. En neem van mij aan: het aftreden van Opstelten en Teeven, de ramp met de MH17, er was geen seconde sprake van teflon. Ik snap niet dat iemand dat heeft kunnen beweren. Het was enorm ingrijpend en dramatisch, dat heeft ook mij zeer geraakt. Als je vraagt: waar lig je wakker van, dan zijn dat niet de dingen van de dag, maar juist zulke momenten.

Lees ook: Rutte: opvolger Opstelten kan vrouw zijn

U bent nu vierenhalf jaar premier, wat zou u achteraf gezien anders aangepakt hebben?
Ik heb geleerd dat de PVV en Wilders in moeilijke tijden geen kabinet steunen maar weglopen, en dat middenin een economische crisis. Ondanks dat we uit onze verschillen waren, plannen gezamenlijk geformuleerd hadden en hij uiteindelijk ‘nee’ zei. Met als gevolg een kabinetscrisis en vierenhalve maand verkiezingscampagne. De keuze voor de PVV zou ik niet nog een keer maken, ik weet nu dat de PVV wegloopt voor haar verantwoordelijkheid.


Views

2k+

We blijven telefoon gebruiken in verkeer

We blijven telefoon gebruiken in verkeer

„Het gebruik van mobiele telefoons is steeds meer verweven in allerlei dagelijkse bezigheden."

Foto van 'metronieuws'

24 MIN

Ondanks alle waarschuwingen blijven we het lastig vinden om onze mobiele telefoon met rust te laten in het verkeer. 38 procent van de Nederlanders gebruikt 'm in de auto. En onder fietsers ligt dat percentage nog veel hoger.

Verweven

Dat meldt RTL Nieuws. De helft van de Nederlanders (49 procent) gebruikt z'n mobiele telefoon terwijl ze fietsen. Jongeren van 18 tot 24 jaar doen het zelfs nog vaker. 75 procent van hen blijft fietsend bellen en appen, blijkt uit onderzoek van Deloitte.


Views

38

'Test peuters van 2 jaar al op stress'

'Test peuters van 2 jaar al op stress'

Het centrum wil het stresshormoon opsporen bij kinderen onder de drie jaar om eerder te kunnen ingrijpen. Foto: Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

41 MIN

Peuters van één en twee jaar zouden al moeten worden getest op stress. Want kinderen die in hun eerste levensjaren last hebben van chronische stress, hebben op latere leeftijd grotere kans op gezondheidsklachten, zoals een burn-out.

Dat schrijft het AD. „We leven op een tijdbom", stelt het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Het centrum wil het stresshormoon opsporen bij kinderen onder de drie jaar om eerder te kunnen ingrijpen.

Lengte en gewicht


Views

55

Lees de krant van morgen nu al online

Lees de krant van morgen nu al online

Lees de krant van morgen nu al online

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ook zo nieuwsgierig naar wat er in die kersverse Metro van donderdag staat? Wacht niet langer en lees de krant van morgen nu alvast online.

Je wist vast al wel dat het Britse kabinet het principe-akkoord van de brexit steunt. In de krant van morgen kun je lezen over wat de brexit nu eigenlijk voor jou betekent. Kun je bijvoorbeeld nog wel studeren in het Verenigd Koninkrijk of heb je daar in de toekomst een visum voor nodig? Metro beantwoordt al je vragen in deze nieuwe rubriek.

En nu we toch in de studentensferen zitten: Nederland heeft er zijn eerste universiteitskat bij. Het dier, genaamd Doerak, is te vinden op de campus van de RUG en is sinds een kort de trotse bezitter van een collegekaart.


Views

200+

Lion-Air bruid alleen op trouwfoto's na dood partner

Lion-Air bruid alleen op trouwfoto's na dood partner

Bloemen worden uitgestrooid op de rampplek / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

In plaats van een trouwfoto met haar kersverse echtgenoot, poseerde een Indonesische vrouw alleen op de foto. Haar verloofde is namelijk omgekomen in de Lion Air vliegramp.

Bij de vliegramp kwamen alle 189 inzittenden om het leven, zo ook Intan Syari's verloofde. Het stel zou op 11 november in het huwelijksbootje stappen, maar het vliegtuig waarmee haar verloofde terug naar huis zou komen stortte eind oktober neer in zee.

Lion-Air bruid alleen op trouwfoto's na dood partner

Haar verloofde / Instagram


Views

900+

Chauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

Camera videoChauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

Jeroen: Ik kom met energie thuis en ben trots op het mooie en belangrijke werk dat ik heb gedaan.

In samenwerking met Olympia Nederland

12 NOV 2018

Jeroen (38) is vrachtwagenchauffeur via Olympia en gaat genietend over de wegen. Waarom is zijn energie toegenomen, waar is hij trots op en hoe betekenisvol is zijn werk?

„Tien jaar lang was ik steigerbouwer. Er was veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs en ik kom uit een familie in de transport, dus ik dacht: waarom niet? Nu rijd ik voor een groot bouwbedrijf.”

Chauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

Views

2k+

Brits kabinet stemt in met Brexit-akkoord

Brits kabinet stemt in met brexit-akkoord

Het Britse kabinet staat achter het principe-akkoord / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het Britse kabinet steunt het principeakkoord over de brexit. Dat heeft de Britse premier Theresa May bekend gemaakt. Dat deed ze na urenlang overleg met haar ministerraad achter gesloten deuren.

Beste belang

De BBC schrijft dat ze even naar buiten kwam voor een statement en vervolgens weer naar binnen te verdwijnen. „Ik geloof met mijn hoofd en mijn hart dat dit een beslissing is in het beste belang van het volledige Verenigd Koninkrijk", zegt May. „Dit is een deal die aansluit op de belofte van het referendum."


Views

600+

Brandt-Corstius laat 'verkrachtingszaak' vallen

Brandt-Corstius laat 'verkrachtingszaak' vallen

Brandt-Corstius had van Dam in 2017 aangeklaagd / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Jelle Brandt-Corstius staakt de juridische strijd tegen tv-product Gijs van Dam. Dat schrijft het Algemeen Dagblad naar aanleiding van een bevestiging van zijn advocaat Nico Meijering: „Mijn cliënt heeft zijn doel bereikt."

Punt erachter zetten

Brandt-Corstius kon een artikel-12-procedure starten om alsnog vervolging af te dwingen, maar ziet hier volgens zijn advocaat van af. „Hoewel er zowel juridisch als inhoudelijk alle reden toe was, heeft mijn cliënt ervoor gekozen geen artikel-12-procedure te starten. In het kader van #metoo heeft mijn cliënt met zijn publicatie zijn doel bereikt en wenst hij verder een punt te zetten achter deze kwestie."


Views

600+

Doerak krijgt collegepas van universiteit Groningen

Met de universiteitspas hoort Doerak er nu officieel bij ©Ekko Ros

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

De zevenjarige Doerak uit Groningen mag zich officieel de hoogst opgeleide kat van Nederland noemen, nu de Rijksuniversiteit Groningen hem een officiële collegekaart heeft gegeven.

Het poezenbeest is al sinds een jaar of vijf een graag geziene gast in het Harmoniekwartier waar onder meer rechtsgeleerdheid en letteren gegeven wordt. Zijn baasje, de 39-jarige Ekko Ros, is apetrots op zijn huistijger. Metro besloot eens te bellen met de eigenaar van de eerste officiële Nederlandse universiteitskat.

Wassen is belangrijk ©Ekko Ros


Views

1k+

Wat betekent de Brexit voor jou: studeren in het VK

Wat betekent de Brexit voor jou: studeren in het VK

Kunnen we eigenlijk nog studeren in het Verenigd Koninkrijk straks? Foto ter illustratie / Colourbox

Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

In deze rubriek gaan we dieper in op wat de Brexit voor jou kan betekenen op verschillende vlakken. Vandaag bespreken we: studeren in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit.

Het is nu zo makkelijk om het vliegtuig te pakken en in Engeland te studeren. Lekker dichtbij, vrienden en familie kunnen makkelijk op bezoek komen en iedereen spreekt ook nog eens Engels. Maar kunnen studenten straks nog in het Verenigd Koninkrijk studeren? Moet er dan een visum komen en is het nog betaalbaar? Metro neemt de huidige, en toekomstige, situatie met je door.

Hoe zit het met studenten die nu in het Verenigd Koninkrijk (VK) zitten?


Views

500+

Sinterklaasintocht kan toch doorgaan

Sinterklaasintocht kan doorgaan

De Sinterklaasintocht van zaterdag 17 november kan doorgaan / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De landelijke intocht van Sinterklaas kan zaterdag volgens het huidige plan doorgaan en hoeft niet te worden aangepast. Dat heeft de rechter in Haarlem woensdag besloten. Er was een kort geding aangespannen, met als doel de intocht te laten verbieden.

Racistische elementen

Onder andere de gemeente Zaanstad en de publieke omroep NTR, die de intocht uitzendt, waren aangeklaagd. De rechter geeft aan dat hij de vorderingen van de stichting niet ontvankelijk vindt, omdat ze niet heeft voldaan aan belangrijke voorwaarden zoals tijdig overleg vooraf met de gedaagden. Hij kan er daarom geen inhoudelijk oordeel over vellen. Maar, voegt hij toe, als hij dat wel had gekund had hij de vorderingen afgewezen.


Views

1k+

Dodental bosbrand Californië loopt op naar 48

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Het aantal mensen dat is omgekomen door de grote bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot 48. De meeste doden zijn gevallen in de bijna volledig verwoeste stad Paradise. De brandweerchef in de regio heeft tegen lokale media gezegd dat het dodental tot boven de honderd zou kunnen oplopen.

5.000 brandweermannen proberen vuur te blussen


Views

500+

Lady GaGa verrast slachtoffers bosbranden met pizza

Lady GaGa besloot pizza's te bezorgen op World Kindness Day ©Lady GaGa, Instagram

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Californië wordt geteisterd door de ernstigste bosbranden in de geschiedenis. Een gebied vergelijkbaar in grootte met de Flevopolder is sinds begin deze maand verloren gegaan in het allesvernietigende inferno. Niet alleen de omvang, maar ook de locatie van de brandhaarden jaagt velen angst aan en de gevolgen zijn ongekend desastreus.

Duizenden woningen zijn al verwoest, de ontheemde inwoners worden opgevangen door het Rode Kruis. Ook de plaats Malibu wordt bedreigd door het vuur, veel bekende Amerikanen, waaronder Lady GaGa zijn al geëvacueerd. Lady GaGa besloot haar medeslachtoffers een hart onder de riem te steken door een stapel pizza's en koffie langs te brengen bij een opvanglocatie van het Rode Kruis.

De vlammenzee vernietigt alles wat op zijn pad komt ©GettyImages


Views

1k+

Dierenambulance rukt uit voor 'slang' in kruipruimte

De Dierenbescherming kwam af op een melding van een slang ©Dierenambulance

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Je moet er niet aan denken dat er een slang in je kruipruimte rondkronkelt. Een inwoner van het Brabantse Ravenstein schrok zich zo rot een onbekende kruipende insluiper in zijn woning dat hij direct de dierenambulance belde.

Toen de vrijwilligers poolshoogte kwamen nemen, bleek de indringer toch iets minder gevaarlijk te zijn. Na een korte zoektocht stuitten ze inderdaad op een glibberige indringer, maar dit bleek een onschuldige naaktslak te zijn, zo meldt Omroep Brabant.

De indringer is omwille van zijn privacy onherkenbaar gemaakt ©Dierenambulance


Views

1k+

'De bitterbal verdient gewoon een eigen podium'

Sal Knuvers in zijn Bar Bitterbal, ,,mensen weten precies waarvoor ze hier komen."

Foto van 'Iris Hermans'

GISTEREN

Ineens had hij het: ik ga in de bitterballen! Sal is eigenaar van Bar Bitterbal waar 22 soorten op de kaart staan, and still counting. ,,Zo’n mooi product verdient gewoon een eigen podium.”

Anti-katervoer

Laten we aftrappen met een bitterbal!” Sal Knuvers (33) zit in zijn Bar Bitterbal, geopend vanaf negen en waar vanaf tien uur het frituur aangaat. Voor de een veel te vroeg, voor een ander het ideale anti-katervoer. Al wordt dan voornamelijk gekozen voor ‘gewoon rund of kalfs’, weet bardame Myrthe. Zwarte truffel-zwezerik, hert of wild zwijn is tenslotte ook wel wat heftig voor een brakke maag. Maar deze bijzondere ballen staan wel op de kaart, waarop in totaal 22 ballen prijken, and still counting, ,,we krijgen binnenkort een chocoladebitterbal als dessert.”


Views

800+

Prins Charles viert 70e verjaardag

Prins Charles zit, zo lang zijn moeder koningin Elizabeth leeft, in de wachtkamer voor de Britse troon. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Hoera, de Britse prins Charles viert woensdag zijn 70e verjaardag met tal van buitenlandse koninklijke gasten. Namens de Oranjes is prinses Beatrix bij het feest op Buckingham Palace. Behalve prinses Beatrix komen onder anderen de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Noorse koning Harald en koningin Sonja op verjaarsvisite.

'In de wachtkamer'


Views

400+

Miranda heeft diabetes: Eten is nooit meer hetzelfde

Leven met diabetes: 'Eten is nooit meer hetzelfde'

Een diabetespatiënt meet iedere dag zijn bloedwaarden en injecteert zichzelf met insuline.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

„Het zal toch niet", dacht Miranda Mosch (30) drie jaar geleden. Ze heeft opeens een enorme dorst, raakt oververmoeid en kan niet meer scherp kijken. Ze gaat naar de huisarts en krijgt al snel de diagnose: diabetes type 1.

Vandaag is het Wereld Diabetesdag. Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is in Nederland volksziekte nummer één. 1,2 miljoen mensen hebben diabetes. Diabetes type 2 komt verreweg het meest voor; 90 procent van de mensen met diabetes heeft deze vorm die wordt veroorzaakt door overgewicht, ongezond eten of erfelijke aanleg. De cellen in het lichaam zijn bij type 2 ongevoelig voor het hormoon insuline. Bij mensen met diabetes type 1 vernietigt het afweersysteem zelfs de cellen die insuline aanmaken.

Normaal gesproken maakt ons lichaam insuline aan om de glucose (een vorm van suiker) in het bloed naar de weefsels in ons lichaam te transporteren. Glucose is de brandstof voor je lichaam.


Views

600+

Vier doden na incident in bedrijfspand in Enschede

De politie kreeg even na 15.00 uur de melding van een incident in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

In het bedrijfspand in Enschede, waar gisteren een incident plaatsvond, zijn vier dode mannen aangetroffen. Dat ze door geweld om het leven zijn gekomen, staat vast, meldde de politie dinsdagavond laat. Om welke mannen het precies gaat, is nog niet bekend. Ook de doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld. De politie zit nog volop in onderzoek.

Melding van een incident

De politie kreeg even na 15.00 uur de melding van een incident in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat. In eerste instantie sprak de politie over een schietincident in een woning, later stelde de politie dat bij naar een ,,incident" in een bedrijfspand.


Views

1k+

Ophef over groepsfoto van 'Hitlergroet-scholieren'

Onschuldig geintje of kwalijke zaak?

Foto van 'Jelmer Visser'

13 NOV 2018

Een middelbare school in de Amerikaanse staat Wisconsin is een onderzoek gestart na het verschijnen van een groepsfoto met daarop ongeveer zestig mannelijke bovenbouwleerlingen. De groep jongens lijkt massaal een nazigroet te brengen en dit ging al snel het hele internet over.

De groep is op de foto gekleed in gala en lijkt er een hoop lol in te hebben om hun rechterarm te strekken. Ze zijn leerlingen op de middelbare school van Baraboo en hun gedrag wordt op dit moment onderzocht. Hierbij is ook de politie ingeschakeld.


Views

2k+

Eerste speldenprikken van Koning Winter in aantocht

Moeten we volgende week weer gaan krabben? ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

13 NOV 2018

Waar het vandaag nog met temperaturen van een graad of 12/13 redelijk zacht weer was, lijkt hier volgende week verandering in de komen.

Na het weekend draait de wind naar het oosten en dit maakt de weg vrij voor koudere lucht. De verwachte maximumtemperaturen zullen volgende week ongeveer 5 graden zijn en dat iets frisser dan normaal.

De dalende maximumtemperaturen in de pluim van Buienradar ©Buienradar


Views

2k+