In het nieuws

Schuldsanering stroomt vol ouderen

Schuldsanering stroomt vol ouderen

Foto:ANP

Foto van 'Rens Oving'

24 MRT 2015

De schuldsanering stroomt vol met ouderen. Terwijl het aantal jongeren, onder de 45 jaar, met problematische schulden sinds 2002 daalde waren het de 'oudjes' die in de problemen raakten.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de cijfers publiceerde komt dit deels door de vergrijzing. In 2014 waren er nu eenmaal meer ouderen in Nederland dan in 2002.

Maar dat verklaart zeker niet alles. Echtscheidingen en een langdurige terugval van de inkomsten blijken steeds vaker de reden voor problematische schulden. Het zijn vooral ouderen die hiermee te maken krijgen. De werkloosheid stijgt onder ouderen harder en zij hebben ook meer moeite om aan een baan te komen.

Goede nieuws

Het goede nieuws is dus wel dat de jonge 'probleemgroepen' het langzaamaan iets beter lijken te doen. Hierdoor daalde het aantal Nederlanders dat in de schuldsanering terechtkwam voor het derde jaar op rij. In totaal werden in 2014 iets meer dan twaalfduizend mensen toegelaten, een daling van 1 procent.


Views

100

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

900+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

1k+

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Eindelijk regen in delen van Gelderland

Heftige regenbui in Apeldoorn / Mirjam van de Hel

Foto van 'metronieuws'

3 UUR

Waar het op de meeste plekken in Nederland nog lekker warm is, zijn sommige inwoners van Gelderland blij met een zeer lokale bui die daar vanavond viel.

Het regent! Op sommige plekken in Gelderland

Het regent erg lokaal / Weeronline

Regen


Views

700+

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Jongetje (4) schiet per ongeluk nichtje van 2 dood

Het ongeluk vond plaats in de Amerikaanse staat Californië. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een vreselijk ongeluk. Zo noemt de Amerikaanse politie het ongeval waarbij een 4-jarig jongetje zijn nichtje van twee jaar jonger doodschoot met een pistool van hun opa.

Spoed

Het ongeluk gebeurde vrijdag in Muscoy, Californië. Het meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later overleed. Dat melden Amerikaanse media.


Views

900+