Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 22 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Pand Playboy en Grazia beschoten met raketwerper

Een kantoorpand in de Amsterdamse wijk Sloterdijk is donderdagavond beschoten met een antitankwapen. Dat is een soort raketwerper die speciaal bedoeld is om tanks te kunnen neerschieten.

In het kantoorpand in Amsterdam-West zit onder meer Pijper Media. Dat is de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu. Het is niet bekend of de actie ook tegen een van deze media was gericht.

Schade

Hoofdredacteur van Nieuwe Revu Jonathan Ursem bevestigt het nieuws op Twitter: „Ja, het pand waarin Pijper Media (o.a. NieuweRevu, Panorama, Playboy, Grazia) zit, is gisteravond laat beschoten. De schade binnen valt mee, we zijn weer aan het werk. Verder weet ik niet meer dan wat ik lees in de media."

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een verdachte opgepakt. Door de beschieting sneuvelde onder meer een raam. Niemand raakte gewond.

Identiteit

Het pand aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk werd donderdag rond 23.00 uur onder vuur genomen. Agenten troffen het antitankwapen ter plaatse aan.

De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de verdachte. Het motief van de beschieting is nog onbekend. Naast Pijper Media zitten er nog meer bedrijven in het pand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.