Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 12 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Politieagent raakt pistool kwijt bij aanhouding

Een zoektocht naar het verloren dienstwapen van een politieagent zorgde zaterdagmiddag voor loeiende sirenes en racende politieauto’s in Amsterdam. Nadat twee agenten een verdachte hadden aanhouden, kwam een van hen erachter dat ze haar pistool kwijt was.

Klopjacht

Rond drie uur ’s middags waren de politieagenten in actie gekomen voor een verkeersruzie tussen twee scooterrijders, meldt AT5. De politie kon het wapen niet terugvinden op de plek van de aanhouding, wat betekende dat iemand er mee vandoor was gegaan.

De politie zette een enorme klopjacht op in het stadsdeel Nieuw-West. Rond zes uur dook een arrestatieteam op in Amsterdam Slotervaart en viel een woning binnen. Maar dat leverde niets op.

Gedumpt in de bosjes

Uiteindelijk werd het pistool op een andere plek in Nieuw-West teruggevonden in de bosjes. Het serienummer kwam overeen met dat van het pistool wat verdwenen was.

Of het wapen daadwerkelijk gestolen is tijdens de aanhouding of dat het per ongeluk op straat is gevallen, is nog niet duidelijk. De politie is nog steeds op zoek naar een verdachte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.